Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στο μεταίχμιο των μεγάλων αποφάσεων

Στο μεταίχμιο των μεγάλων αποφάσεων

0
xatzitheodorou

Εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.  Αισιόδοξοι για την επίτευξη μιας δύσκολης αλλά έντιμης συμφωνίας

«Ο λαός στηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση», σημειώνει ο γραμματέας Γ. Χατζηθεοδώρου

Το «κουβάρι» της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους – δανειστές «σώθηκε» και μαζί και ο χρόνος και η υπομονή ημών και ευρωπαίων καθώς αυτή η υπόθεση κρατά 6 μήνες τώρα και συντηρεί και εντείνει ένα κλίμα αβεβαιότητας που επιδεινώνει την οικονομία της χώρας. Τα ψέματα ή οι αλήθειες τελείωσαν όπως και τα επικοινωνιακά και πολιτικά παιχνίδια ένθεν και ένθεν και πλέον έγινε σαφές και στις δυο πλευρές ότι είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Ως εκ τούτου κορυφώνεται και η αγωνία, για το πού θα «πορευτούμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία και το πώς και με τί αντίτιμο αν επιτευχθεί. Κι αυτό είναι έκδηλο παντού και εκφράζεται με πολλούς τρόπους, από την τεράστια εκροή καταθέσεων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ως το κυρίαρχο θέμα συζήτησης σ’ όλες τις παρέες.

Εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία δύσκολη μεν αλλά έντιμη όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στο «Ε» ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου. Κι αυτή δεν είναι έωλη αλλά απόρροια όλης της προεργασίας που έχει γίνει στην πολύμηνη διαπραγμάτευση: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε μια συμφωνία δύσκολη μεν αλλά έντιμη που θα δίνει προοπτική ανάπτυξης . Οι κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση ισχύσουν και έχει τεθεί η αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί μια λύση», επεσήμανε ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Ο λαός στηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών με κομμένη την ανάσα ωστόσο όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις σε πλειοψηφικά ποσοστά στηρίζει τον πρωθυπουργό και επιδεικνύει γενικά ψυχραιμία στις «Κασσάνδρες» των εγχώριων και των ξένων ΜΜΕ που καλλιεργούν που σε μεγάλο βαθμό καλλιεργούν ένα κλίμα κινδυνολογίας: «Ο κόσμος στηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση απ’ το κλίμα τρομολαγνίας που καλλιεργείται μεθοδικά και αδιάκοπα από τα εγχώρια και τα ξένα ΜΜΕ. Το είδαμε στην προχθεσινή συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος. ήταν πολύ ηχηρό το μήνυμα της στήριξης του κόσμου για την περήφανη προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης», καταλήγει ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…