Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δίπλα – δίπλα δόκιμοι αστυνομικοί και μη νόμιμοι μετανάστες!

Δίπλα – δίπλα δόκιμοι αστυνομικοί και μη νόμιμοι μετανάστες!

0
sxoli metanastes-web

Δέσμευση Πανούση: Ικανοποιείται το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επαναλειτουργία της Αστυνομικής σχολής Ξάνθης

Με 100 δόκιμους από φέτος. Παράλληλα θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Κέντρο Κράτηση μη νόμιμων μεταναστών στο δυτικό κτήριο

Σε επαναλειτουργία πρόκειται να τεθεί η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 με 100 δοκίμους εισακτέους αρχικά και με σταδιακή αύξησή τους . Παράλληλα όμως θα συνεχίσει στο Δυτικό κτίριο να λειτουργεί το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών με σταδιακή μείωση του αριθμού των κρατούμενων έως το τελικό κλείσιμό του. Σ’ αυτές τις σημαντικές εξαγγελίες για την τοπική κοινωνία προέβη ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”. Να θυμίσουμε ότι οι εξαγγελίες Πανούση που έχουν την μορφή δέσμευσης γίνονται μετά την συνάντησή του που είχε ο υπουργός την Τετάρτη με τον αν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη. Επίσης προς αυτή την κατεύθυνση είχαν αναλάβει πρωτοβουλία και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΖΑ κύριοι Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης και ο βουλευτής Α. Κοντός καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες.

Ικανοποιείται το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επαναλειτουργία της Αστυνομικής σχολής Ξάνθης

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Σγουρίδης επιβεβαίωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης τονίζοντας ότι στην συνάντηση που είχαν με τον κ. Πανούση, ο υπουργός δεσμεύτηκε για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής της Ξάνθης με 100 δοκίμους αρχικά, αριθμός που θα αυξηθεί αν υπάρχουν πολλοί εισακτέοι. «Καταφέραμε να μπουν οι 3 σειρές επιτυχόντων που δεν έμπαιναν λόγω Μνημονίου. Πήραμε τις 2 πρώτες σειρές που ήταν 580 άτομα και πριν από μερικές ημέρες πήραμε και την τρίτη. Άρα έχουμε άλλες 2 σειρές, που είναι γύρω στις 280 και πιέζω από αυτούς να πάνε οι 100 στην Ξάνθη και να συνυπάρξουν με το Κέντρο Κράτησης, εάν μπορεί να γίνει αυτό οι 100 θα μπουν από τώρα. Είναι Κέντρο Κράτησης και πρέπει να βρούμε τρόπο για την συνύπαρξη αυτή” ανέφερε στην εκπομπή ο κ. Πανούσης. Οι σπουδαστές θα φοιτήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος και θα φιλοξενηθούν στο ανατολικό κτίριο καθότι το δυτικό κτίριο θα φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες αφού θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κέντρο κράτησης. Να σημειώσουμε ότι τα δύο κτίρια είναι αυτόνομα και σύμφωνα με πληροφόρησή μας το κτίριο της αστυνομικής Σχολής είναι καθ’ όλα έτοιμο να λειτουργήσει τώρα.

10ετής η δέσμευση για την λειτουργία του Κέντρου Κράτησης

Παράλληλα ο κ. Σγουρίδης μετέφερε ως δέσμευση του κ. Πανούση την σταδιακή αποδυνάμωση του Κέντρου Κράτησης με τελικό στόχο την παύση της λειτουργίας του. Ωστόσο ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου ερωτηθείς σχετικά με το θέμα υπενθύμισε την … 10ετή δέσμευση που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση για λειτουργία των Κέντρων αντί μεγάλων κονδυλίων από την Ε.Ε. βάσει του μεταναστευτικού προγράμματος. Αυτή η παράμετρος καθιστά αδύνατη την διακοπή λειτουργίας του Κέντρου τουλάχιστον προς το παρόν.

Θετική αποδοχή από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης

Την ταυτόχρονη όμως λειτουργία της Αστυνομικής Σχολής με τον Κέντρο Κράτησης χαιρετίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης και εξετάζοντας το θέμα από οικονομικής άποψης επισημαίνει πως : «η τοπική κοινωνία θα έχει πολλαπλά οφέλη», καθώς όπως εξηγεί θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά κάποιες επιχειρήσεις που τροφοδοτούν το Κέντρο Κράτησης και παράλληλα η τοπική κοινωνία θα έχει και όλα εκείνα τα οφέλη που είχε από τους δοκίμους και έχασε όταν διακόπηκε και με τόσο βίαιο τρόπο η λειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης: «Αυτή τη λύση είχαμε προτείνει στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια όταν επισκέφτηκε την Ξάνθη πέρσι το καλοκαίρι. Την ταυτόχρονη λειτουργία και της Σχολής και του Κέντρου. Ο ίδιος δεσμεύτηκε τότε ότι θα το εξετάσει. Θεωρώ ότι είναι μια καλή λύση και απόλυτα εφικτή καθότι τα δύο κτίρια είναι αυτόνομα και έτσι διασφαλίζεται η λειτουργίας τους και ως Σχολή Αστυνομίας και ως Κέντρο Κράτησης. Χαίρομαι που η αυτή η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψή μας», επισημαίνει ο κ. Μωραΐτης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ήδη έχει παρθεί εδώ και μήνες σχετική απόφαση για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Κομοτηνής, η οποία θα ανοίξει φέτος τις πόρτες της όπως επίσης και της Ορεστιάδας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…