Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κάλπες με 47 υποψήφιους διευθυντές στα δημοτικά της Ξάνθης

Κάλπες με 47 υποψήφιους διευθυντές στα δημοτικά της Ξάνθης

0
9dimotiko xanthis-web

Στις 10 Ιουνίου οι εκλογές για την ανάδειξη διευθυντών στα σχολεία

Ακολουθούν οι εκλογές διευθυντή Πρωτοβάθμιας και διευθυντών σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ένας υποψήφιος για τα περισσότερα σχολεία της Ξάνθης

Λίγα είναι τα δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, όπου οι υποψήφιοι διευθυντές είναι περισσότεροι από ένας. Στα περισσότερα σχολεία του νομού κατέρχεται ένας και μοναδικός υποψήφιος, ενόψει της κάλπης που θα στηθεί για την εκλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων. Η θητεία των διευθυντών ορίζεται σε δύο έτη και όσοι εκλεγούν θα αναλάβουν καθήκοντα από τις 23 Ιουνίου 2015. Αυτά δήλωσε μιλώντας στο «Ε» ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Μάρκου. Από χθες έχει ανακοινωθεί επίσημα στην ιστοσελίδα της Πρωτοβάθμιας Ξάνθης ο πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων διευθυντών που πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, οι οποίοι ανέρχονται σε 47 και διεκδικούν τις θέσεις στα 38 δημοτικά σχολεία της Ξάνθης.

Διαδικασία και προϋποθέσεις υποψηφίων διευθυντών

Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών τετραθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του κλάδου δασκάλων, καθώς και εκπαιδευτικοί του Π.Δ. 323/1993 (ΦΕΚ 139 Α΄) που έχουν οκταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού και επί πενταετία τουλάχιστον έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι κάλπες θα στηθούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Μάρκου. Οι νέοι διευθυντές θα εκλεγούν από τους συλλόγους διδασκόντων, οι οποίοι έχουν ορίσει τις εφορευτικές τους επιτροπές, όπως ορίζει ο νόμος. Το χρονοδιάγραμμα της εγκυκλίου του υπουργείου ορίζει ως κύριες ημερομηνίες της διαδικασίας της κατωτέρω: 4/6/2015 έως 8/6/2015 Κατάθεση ενστάσεων, 9/6/2015 Εκδίκαση ενστάσεων – Ανακοίνωση τελικών πινάκων υποψηφίων, 10/6/2015 Συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων και διεξαγωγή της διαδικασίας της μυστικής ψηφοφορίας, 11/6/2015 Αποστολή πρακτικού εφορευτικής επιτροπής, 12/6/2015 Καταχώριση βαθμολογίας – Ολοκλήρωση και ανάρτηση πινάκων της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων, 12/6/2015 έως 16/6/2015 Κατάθεση ενστάσεων για τον τελικό πίνακα, 17/6/2015 έως 18/6/2015 Εκδίκαση ενστάσεων – Πρόταση τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από το Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ – Απόφαση τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών μονάδων Π.Ε. από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Επιλογή Υποδιευθυντών και εκλογές για Διευθυντή Πρωτοβάθμιας

Με το πέρας της διαδικασίας επιλογής διευθυντών θα ξεκινήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για επιλογή υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 19 Ιουνίου ορίζεται η ημερομηνία μυστικής ψηφοφορίας για τους υποδιευθυντές, οι οποίοι θα οριστούν στις 22 Ιουνίου. Όπως ανέφερε ο κ. Μάρκου, στις 23 Ιουνίου πραγματοποιείται η ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών σχολικών μονάδων, ενώ την επομένη αναλαμβάνουν και οι υποδιευθυντές. Μετά το πέρας της επιλογής των διευθυντών, θα ακολουθήσει η εκλογή για την θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την οποία μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και οι νέοι διευθυντές των σχολείων. Στην διαδικασία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου, ο νυν Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ. Μάρκου, μας ενημέρωσε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με στόχο την ανανέωση της θητείας του.

Σε εξέλιξη η διαδικασία για την επιλογή διευθυντών Γυμνασίων – Λυκείων

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η διαδικασία για την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Ξάνθης, κ. Χρήστος Ζηκούδης, έχει δοθεί παράταση στην ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται την ερχόμενη Δευτέρα. Ως εκ τούτου, δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη ο τελικός αριθμός υποψηφίων διευθυντών για τις 35 θέσεις που αφορούν: 20 Γυμνάσια, 9 ΓΕΛ, 4 ΕΠΑΛ και τα 2 Εργαστηριακά Κέντρα της Ξάνθης. Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στις 19 Ιουνίου, θα προχωρήσει και η διαδικασία εκλογής του νέου διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Στην διαδικασία δεν θα συμμετέχει ο τωρινός διευθυντής, κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος τερματίζει αισίως την υπηρεσία του, καθώς συνταξιοδοτείται.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…