Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκίνησε (επιτέλους) η τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων στην Ξάνθη

Ξεκίνησε (επιτέλους) η τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων στην Ξάνθη

0
pinakida nea

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί όλες και κατόπιν θα… βγουν οι λάθος

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 3 Ιουνίου η τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων σε διάφορα σημεία της πόλης. Ένα έργο που ‘’λίμναζε’’ για πολύ καιρό, ενώ είχε διαγνωστεί η ανάγκη για νέες πινακίδες εδώ και πολλά χρόνια. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και την εγκατάσταση οδικών πινακίδων πληροφόρησης είχε προκηρυχθεί από τον Δεκέμβριο, συνολικού προϋπολογισμού 37.392, και τελικά ξεκίνησε, έστω και καθυστερημένα.

Λάθος ή… εξαφανισμένες πινακίδες

Στις εισόδους της πόλης αλλά και σε πολλούς κύριους κόμβους της υπήρχαν μέχρι πρότινος παρωχημένες πινακίδες, που είτε περιείχαν λανθασμένες ή ελλιπείς πληροφορίες, είτε είχαν επιστρωθεί με διάφορα αυτοκόλλητα και συνθήματα οπαδών. Αυτό καθιστούσε δυσχερή την ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών και κυρίως των επισκεπτών της πόλης. Στόχος της μελέτης που είχε εκπονηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης ήταν, πέρα από την ορθή ενημέρωση, η αποφυγή της εισόδου στο κέντρο όσων επιθυμούν απλά να διέλθουν από την πόλη, αλλά και η λήψη κατευθύνσεων για όσους θέλουν να επισκεφθούν την Ξάνθη και να φύγουν στην συνέχεια προς άλλο προορισμό. Ο σχετικός διαγωνισμός, που υλοποιείται πλέον, περιλαμβάνει μπλε και άσπρες πινακίδες, δηλαδή σήμανση που θα παρέχει πληροφορίες για τοποθεσίες (Βουλγαρία, Σταυρούπολη, Εχίνος, Καβάλα, Κομοτηνή κλπ), αλλά και για άλλα απαραίτητα σημεία, όπως το Νοσοκομείο. Δεν περιλαμβάνονται οι γνωστές καφέ πινακίδες για τοποθεσίες πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εντός της πόλης.

Βουλγαρία μέσω… Ηλιουπόλεως – Πραξιτέλους και πάλι

Από τις πρώτες πινακίδες που τοποθετήθηκαν, διαγνώσαμε ένα σοβαρό πρόβλημα, που έχει να κάνει κυρίως με τον χρόνο εκπόνησης της μελέτης. Σ’ αυτήν φαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν η ολοκλήρωση της επέκτασης της οδού Σάρδεων από την Περικλέους έως την συμβολή με την οδό Εθελοντή Αιμοδότη. Ο κυκλικός κόμβος, που έχει δοθεί στην κυκλοφορία πριν το τέλος του 2014, είχε ως κύριο στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, κυρίως της οδού Πραξιτέλους, αλλά ως ένα βαθμό και της Ανδρέου Δημητρίου, καθώς τα οχήματα που επιθυμούν να μεταβούν στην ορεινή περιοχή του νομού, αλλά και την Βουλγαρία, θα εισέρχονται μέσω του νέου δρόμου απευθείας στην οδό Σάρδεων, αποφεύγοντας την κίνηση. Σε αυτά συγκαταλέγονται και τα φορτηγά που διέρχονται από την Ξάνθη προς την Βουλγαρία, τα οποία αναγκάζονται να κάνουν δύσκολους ελιγμούς εντός του κέντρου της πόλης. Επί της οδού Εθελοντή Αιμοδότη και λίγο πριν την διασταύρωση με την οδό Ηλιουπόλεως τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες που παραπέμπουν τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν και πάλι την οδό Ηλιουπόλεως, και στην συνέχειά της την οδό Πραξιτέλους, για να κατευθυνθούν προς Σταυρούπολη, Εχίνο και… Βουλγαρία. Ακυρώνεται, δηλαδή, με τις νέες πινακίδες ο λόγος ύπαρξης του νέου κόμβου στην Σάρδεων.

Θα τελειώσει η τοποθέτηση και μετά… θα τις διορθώσουν

Σε επικοινωνία του «Ε» με υπεύθυνο του έργου κ. Μελέτη Τερζόγλου, Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης, πληροφορηθήκαμε ότι η διαδικασία της τοποθέτησης αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Με έκπληξη επίσης μάθαμε ότι η υπηρεσία είναι ενήμερη για κάποια προβλήματα που υπάρχουν και ορισμένες αλλαγές που χρειάζονται στην σήμανση, και πρόκειται να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις… αφού περατωθεί η τοποθέτηση. Ακριβώς απέναντι από την πινακίδα που οδηγεί στην Βουλγαρία υπάρχει ένα κομμάτι ποδηλατοδρόμου. Για να μην χάσει κανείς οδηγός την ευκαιρία να διέλθει από το κέντρο της πόλης, τοποθετήθηκαν και εκεί δύο πινακίδες με τις ίδιες με ανωτέρω κατευθύνσεις. Το περίεργο είναι ότι τοποθετήθηκαν με την βάση τους ακριβώς δεξιά και αριστερά του ήδη στενού ποδηλατοδρόμου, δημιουργώντας μια μεταλλική… αψίδα, κάτω από την οποία πρέπει να διέλθουν οι ποδηλάτες. Αναμένουμε λοιπόν να ολοκληρωθεί η σήμανση, για να δούμε και την επίλυση αυτών των σφαλμάτων.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …