Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Ζήσε …μυθικά καλοκαιρινά βράδια στο Favella Chic

Ζήσε …μυθικά καλοκαιρινά βράδια στο Favella Chic

0
favela-bar

Ανεβάζει τον πήχη της διασκέδασης στην Ξάνθη – Διακόσμηση με σεβασμό στο ύφος και το χρώμα της Π. Πόλης

Κοντέιλς με το «πάθος του καλοκαιριού» από τον βραβευμένο Bar tender Παρασκευούδη Στέφανο. Προσεγμένο ποιοτικό φαγητό από τον σεφ Θοδωρή Σώρο

Ανεβάζει τον πήχη της διασκέδασης στην Ξάνθη το Favella Chic art ντύνοντας με καλοκαιρινό ήχο, χρώμα και υψηλής ποιότητας γεύσεις σε δροσερά κοκτέιλς και νόστιμα πιάτα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν …μυθικά καλοκαιρινά βράδια στην πιο δροσερή γωνιά της πόλης με θέα την Παλιά Πόλη.

Καλοκαιρινή Favella με σεβασμό στο ύφος και το χρώμα της Π. Πόλης

Το opening του καλοκαιρινού Favella Chic έγινε την Τρίτη και επεφύλασσε στους φίλους του πολλές και γευστικές εκπλήξεις, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αισθητική παρέμβαση που έγινε στο χώρο της πλατείας Αντίκα που αποπνέει φινέτσα και στιλ που «δένει» αρμονικά με το ύφος της Π. Πόλης :«Αυτό το κτίριο είναι το μοναδικό διατηρητέο που έχει ανακαινιστεί και χρησιμοποιείται σαν χώρος εστίασης. Γι αυτό το λόγο σεβαστήκαμε και τον εξωτερικό χώρο. Η διακόσμηση με το χρώμα και το ύφος της Π. Πόλης. Θεωρώ ότι σεβαστήκαμε την αισθητική της», τονίζει η νεαρή Βίκυ ιδιοκτήτρια του Favella Chic Βίκυ Ξανθοπούλου η οποία είναι και αρχιτέκτονας, μιλώντας για την διακόσμηση του εξωτερικού χώρου. Κι αυτό είναι φανερό καθώς κυριαρχεί το αρχοντικό λευκό χρώμα σε συνδυασμό με το σκούρο καφέ του ξύλου και το σταχτί της πέτρας ενώ σε περίοπτες γωνιές …ξεφυτρώνουν τα λουλούδια του Μάη σε όμορφες ζαρντινιέρες αναδύοντας μια φρεσκάδα και ευωδιές στο χώρο. Ο φωτισμός είναι διακριτικός και διαχέεται απαλά ενώ μια ρομαντική διάσταση δίνουν τα διάσπαρτα φανάρια. Η μουσική επιλεγμένη που αφήνει χώρο για παρέα και κουβεντούλα σεβόμενοι και τις γύρω κατοικίες.  

Κοντέιλς με το «πάθος του καλοκαιριού» από τον βραβευμένο Bar tender Παρασκευούδη Στέφανο

Έκπληξη της βραδιάς ο βραβευμένος Bar tender Παρασκευούδης Στέφανος που είναι Κομoτηναίος αλλά ζει στην Θεσσαλονίκη από μικρό παιδί όπου και έχει σχολή bar tender που εκπαιδεύει νέους στην τέχνη παρασκευής ποτών: “ Ήρθα εδώ να εκπαιδεύσω το προσωπικό και στην Τυφλόμυγα Favela chic να κάνουν ωραία κοκτέιλ. Κάναμε μια καινούργια λίστα καλοκαιρινή με διάφορες γεύσεις για όλα τα γούστα που ελπίζουμε να προσθέσουν γεύση και δροσιά στα καλοκαιρινά βράδια των πελατών μας», λέει ο κ. Παρασκευούδης ενώ ετοιμάζει ένα κοκτέιλ “Summer passion” !

Το Favella Chic είναι πρωτίστως ένα wine bar και προσφέρει διαλεχτά τοπικά κρασιά. Έτσι χορηγός της βραδιάς ο οίνος «Ευήνωρ» του Αναστάσιου Καρακώστα που έχει τον αμπελώνα του στα Άβδηρα: «Προτιμάμε τοπικούς οίνους. Έχουμε εξαιρετικά κρασιά στην περιοχής μας και θέλουμε να τα προβάλλουμε. Αρέσουν πολύ στους πελάτες μας. Γενικά υπάρχει μια στροφή στο κρασί. Η εστίαση είναι ένας κλάδος που δουλεύει ακόμη Δεν έχει στερηθεί ο κόσμος τη διασκέδαση. Βέβαια με μειωμένες καταναλώσεις και μεις έχουμε μειώσει τις τιμές», προσθέτει η κα Ξανθοπούλου.

Προσεγμένο ποιοτικό φαγητό από τοπικά προϊόντα και με την τέχνη του σεφ

Θοδωρή Σώρο

Όμως το κρασί θέλει και καλό μεζέ κι αν πεις γι αυτό η Favella Chic διαθέτει ένα ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού που επιμελείται ο σεφ και sommelier

Θοδωρής Σώρος. Προσεγμένο φαγητό με δροσερές σαλάτες , μακαρονάδες θαλασσινών, ριζότα, μπέρκγκερ και φιλέτο μόσχου με την σφραγίδα των καταστημάτων Μπατζακίδη για εγγυημένη ποιότητα και ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

«Είναι μέσα στα πλαίσια του επαγγελματισμού η επαγγελματική αλληλεγγύη και σ΄ αυτό τα μαγαζιά της Π. Πόλης προσφέρουν πολλά …», σημειώνει με νόημα η κα Ξανθοπούλου που είναι και συνιδιοκτήτρια με άλλους δύο συνεταίρους του καφέ – μπαρ «Τυφλόμυγα». Και τα δυο καταστήματα απασχολούν συνολικά 35 άτομα προσωπικό με κανονική ασφάλιση.

Να σημειώσουμε ότι το καλοκαιρινό Favela Chic βρίσκεται στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου 86, μπροστά από το χειμερινό κατάστημα που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O νέος ποιητικός πλούτος του Κωνσταντίνου Καλοποδά – «Ψηφιδωτό συναισθημάτων», Σέρρες, 2024

Τα Σέρρας, όπως συνήθισα να αποκαλώ την ιστορική πόλη Σίρις ή Σίρρα της Ανατολικής Μακεδον…