Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ βανίλια με φράουλες

Κέικ βανίλια με φράουλες

0
keik-fraoula

800×600

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”,”serif”;} 125 γραμμάρια βούτυρο

125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

125 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη

1 βανίλια

500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνουμε την καρύδα και τη βανίλια. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για 2 λεπτά.

Παίρνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. , στρώνουμε στη βάση μια λαδόκολλα ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ, προσθέτουμε διάσπαρτα και τις φράουλες από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην δεύτερη σκάλα του φούρνο και στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω.

 

800×600

Κέικ βανίλια με φράουλες

 

125 γραμμάρια βούτυρο

125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

125 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη

1 βανίλια

500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνουμε την καρύδα και τη βανίλια. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για 2 λεπτά.

Παίρνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. , στρώνουμε στη βάση μια λαδόκολλα ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ, προσθέτουμε διάσπαρτα και τις φράουλες από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην δεύτερη σκάλα του φούρνο και στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…