Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό φράουλας

Ρολό φράουλας

0
rolo-fraoula

Για το παντεσπάνι

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

160γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

150γρ φαρίνα κοσκινισμένη

2-3 κουταλιές σούπας νερό

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

1Βανίλια σε σκόνη

Για την γέμιση

300 γρ Μαρμελάδα φράουλα

Φράουλες για διακόσμηση

Για το παντεσπάνι : Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία , σφιχτή σαντιγί.

Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας. Τυλίγουμε πάλι το ρολό , το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε και με φρέσκες φράουλες και το απολαμβάνουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…