Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 5 σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στις θέσεις τους στην Ξάνθη

5 σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στις θέσεις τους στην Ξάνθη

0
sxolikos fulakas

Με κατεπείγον έγγραφο του υπουργείου προς τους δήμους ζητά την επαναφορά τους στις παλιές τους θέσεις

13 συνολικά ήταν οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία της Ξάνθης – 5 έχουν μεταταχθεί στο νοσοκομείο και 2 έχουν συνταξιοδοτηθεί

«Χαράς ευαγγέλια» για του σχολικούς φύλακες οι οποίοι …τώρα δικαιώνονται και καλούνται να ξαναγυρίσουν να αναλάβουν τα καθήκοντα που είχαν πριν η προηγούμενη κυβέρνηση τους καταργήσει. Η αποκατάστασή τους ήταν προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο αυτό απεστάλη στους δήμους την Παρασκευή από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», για την επαναφορά των σχολικών φυλάκων στις παλιές τους θέσεις.

Στις παλιές τους θέσεις οι σχολικοί φύλακες μέχρι τις 5 Ιουνίου

Συγκεκριμένα ζητείται από τους Δημάρχους να εκδώσουν άμεσα πράξη κατάταξης των σχολικών φυλάκων και να τη στείλουν, μαζί με τα στοιχεία των υπαλλήλων, στην Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου μέχρι τις 5 Ιουνίου. Στόχος, αφενός να υπογραφούν γρήγορα οι διαπιστωτικές πράξεις από τον υπουργό για την επάνοδο των σχολικών φυλάκων στην υπηρεσία τους και αφετέρου να γίνει συγκεντρωτική καταγραφή ανά δήμο του προσωπικού που επανέρχεται στις παλιές θέσεις. Επισημαίνεται ότι, οι υπάλληλοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση επαναφοράς στους δήμους κατατάσσονται σε επανασυσταθείσες θέσεις ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν όταν τέθηκαν σε “διαθεσιμότητα” ή λύθηκε η εργασιακή τους σχέση. Σύμφωνα με τον νόμο 4325/15, πρώην σχολικοί φύλακες που δεν έχουν μεταταχθεί/μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, μπορούσαν να επανέλθουν στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε “διαθεσιμότητα” ή πριν λήξει η υπαλληλική τους σχέση, με εξαίρεση τους υπαλλήλους που έχουν λάβει οριστική σύνταξη, εφόσον έχουν καταθέσει αίτηση έως 21/5/2015, στη Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα όπου υπηρετούσε.

Τι συμβαίνει με τους σχολικούς φύλακες του δήμου Ξάνθης

Όπως μας αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπασταματίου ως σχολικοί φύλακες εργάζονταν 13 άτομα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας Ξάνθης, πριν την κατάργησή τους. Στη συνέχεια 5 απ’ αυτούς με δικαστική απόφαση συνέχισαν να παραμένουν στις θέσεις τους παρότι δεν είχαν αντικείμενο και να πληρώνονται ενώ άλλοι 5 μετατάχθηκαν στο νοσοκομείο. Επίσης 2 από τους 13 έχουν συνταξιοδοτηθεί και ένας που απομένει δεν είχε εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον είτε να προσφύγει δικαστικά είτε να μεταταχθεί. Κατά συνέπεια οι σχολικοί φύλακες που θα επιστρέψουν θα είναι 5 εκτός αν εκδηλώσει ενδιαφέρον και κάποιος από τους 5 που μετατάχθηκαν στο νοσοκομείο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…