Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Γυαλί» οι παραλίες των Αβδήρων

«Γυαλί» οι παραλίες των Αβδήρων

0
paralia myrodato galazia sim 2009-empros

Σε εξέλιξη δημοτική επιχείρηση καθαρισμού με όλα τα μηχανήματα στην «μάχη»

Χρειάζεται και καθαρισμός από …κουνούπια αλλά ψεκασμοί ακόμη δεν έχουν γίνει σε κατοικημένες περιοχές – Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες δημοτικών εκτάσεων και αιγιαλού

Επιχείρηση καθαρισμού και καλλωπισμού είναι σε εξέλιξη στις παραλίες του δήμου Αβδήρων καθώς η δημοτική αρχή δίνει έμφαση και προτεραιότητα σ’ αυτές καθώς τις θεωρεί πόλο έλξης παραλιακού τουρισμού και εφαλτήριο για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου. Έτσι έχει θέσει σε θέσεις «μάχης» με τα σκουπίδια όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα που εδώ και λίγες ημέρες κοσκινίζουν κυριολεκτικά την άμμο στην παραλία Μυρωδάτου και μέχρι την Σκάλα Αβδήρων καθώς επίσης και όλες στην ακτογραμμή μέχρι την Μάνδρα πλην της παραλίας του Αη Γιάννη καθώς εκεί είναι απαγορευμένη περιοχή από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Δημοτική επιχείρηση καθαρισμού των παραλιών

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης: «Πρώτο μας μέλημα είναι ο καθαρισμός των παραλιών μας. Για αυτό και εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο και πριν ξεκινήσει η σαιζόν. Ήδη έχουν καθαριστεί από σκουπίδια και χόρτα και φύκια οι παραλίες Μυρωδάτου μέχρι το λιμάνι των Αβδήρων και θα συνεχίσουμε τον καθαρισμό όλων των παραλιών μας. Για την παραλία του Αη Γιάννη όπου εμπλέκεται η Αρχαιολογία θα ζητήσουμε την συνεργασία και την παρουσία της στον καθαρισμό που πρέπει να γίνει καθώς είναι επισκέψιμη. Έχουμε 3 σημαίες στις παραλίες μας και περιμένουμε πολύ κόσμο. Θέλουμε να είμαστε ως δήμος έτοιμοι…», τονίζει ο κ. Τσιτιρίδης.

Χρειάζεται και καθαρισμός από …κουνούπια

Δεν αρκεί όμως ο καθαρισμός των παραλιών από σκουπίδια και φύκια, επιβάλλεται ο καθαρισμός της ευρύτερης παραλιακής ζώνης και από …κουνούπια. Όμως αυτό είναι έργο της περιφέρειας και φαίνεται πως το εκπονεί με αρκετή φειδώ αφού δεν παρατηρείται …ψεκαστική δραστηριότητα στην περιοχή παρά το γεγονός ότι έχουν αρθεί τα προβλήματα και έχει παρθεί η έγκριση του Ελεγκτικού συνεδρίου. Όπως μας πληροφορεί ο δήμαρχος ψεκασμοί στην κατοικημένη περιοχή – όπου υποχρεωτικά γίνεται παρουσία εκπροσώπου του δήμου – δεν έχουν γίνει παρά μόνο σε κάποιες εστίες στο Πόρτο Λάγος σύμφωνα με πληροφόρησή του.

Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες δημοτικών εκτάσεων και αιγιαλού

Μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δημοπρασίες στο δήμο Αβδήρων για την εκμίσθωση των δημοτικών εκτάσεων και αιγιαλού για την τοποθέτηση καντινών και ξαπλώστρων. Συγκεκριμένα χθες έγιναν οι δημοπρασίες για 1 καντίνα και 1 άδεια για θαλάσσια σπορ στο Μυρωδάτο ενώ ο δήμος θα βγάλει επίσης σε δημοπρασία και και την έκταση μετά τον Αη Γιάννη Να σημειώσουμε ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες καθώς στις 31 Μαΐου λήγει η προθεσμία για τις δημοπρατήσεις αιγιαλού από τους δήμους και αν δεν έχουν διενεργηθεί μέχρι τότε αναλαμβάνει να τις διεκπεραιώσει η Κτηματική Εταιρία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…