Σχόλια 23/04/15

0
metalloruxoi-poreia
Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά: τρεις λαλούν και δυο διαψεύδουν…


Η εξέγερση των δημάρχων
Απόλυτη ομοφωνία των Αυτοδιοικητικών της χώρας αρνούμενοι να δεχτούν την απόφαση της κυβέρνησης να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά τους. Κι όχι μόνον αρνήθηκαν κάτι τέτοιο, αλλά ζήτησαν και να δουν τον πρωθυπουργό και να του μεταφέρουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη αφαίμαξη των οικονομικών τους.
Το ίδιο αρνητικοί είναι και οι Περιφερειάρχες για την κυβερνητική μεθόδευση και ως εκ τούτου η κυβέρνηση βρέθηκε διπλά εκτεθειμένη στην ιστορία αυτή και μάλλον δύσκολα θα ξεμπλέξει.
«Ε»


Κρίση, μετά την κρίση
» Η ιστορία ένα διδάσκει ότι κανέναν δεν διδάσκει. Πρώτη η Ελλάδα αντιμετώπισε βίαιες συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, εν τούτοις δεν έχτισε συστήματα άμυνας και αντοχές με αποτέλεσμα τώρα να βιώνουμε μια «κρίση μετά την κρίση».
Σα να ήταν η τελευταία πενταετία ένα νεκρό σημείο στην πολιτική μας ιστορία. Πάλι βρισκόμαστε ενώπιον πρωτοφανών προκλήσεων και διλημμάτων. Πολλοί λένε σήμερα ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους μας. Αυτό όμως από μόνο του εμπεριέχει μια ασάφεια. Διότι ίσως, όπως εννοεί ο πρωθυπουργός τον «έντιμο», δεν το εννοούν πολλά από τα στελέχη του. Ο κ. Τσίπρας πρέπει πρωτίστως να κάνει μια ευφυή και μια αποδοτική συμφωνία με τους Ευρωπαίους. Εκεί θα κριθεί. Αν αυτή η συμφωνία προστατεύει σε γενικές γραμμές τα εισοδήματα και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων, ο κ. Τσίπρας θα έχει πετύχει.
Το 1,9 δια ευρώ που ζητάμε τώρα μας βοηθά «να βγάλουμε το ένα ρουθούνι έξω από το νερό» και να συνεχίσουμε να συζητάμε τον Ιούνιο για τη μεγάλη συμφωνία. Εκεί θα κριθεί και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Γ.Ο.


Σχεδιασμός στο…πόδι για την Παιδεία
Τα πάνω- κάτω στον χώρο της Παιδείας, αλλά και του αθλητισμού, φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Για «νόμο – κουρέλι» κάνει λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου επισημαίνοντας -ορθώς- ότι δεν έγιναν μελέτες και στοιχειώδης διαβούλευση.
Το έχει η μοίρα αυτού του τόπου τα πειράματα και οι αλλαγές για το θεαθήναι να γίνονται στον χώρο της Παιδείας. Μέχρι βέβαια να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο στη χώρα, αν δεν οργανωθεί σωστά το εκπαιδευτικό σύστημα.
Π.Π.


Τι θα γίνει με τις τράπεζες;
Σκέφτηκαν άραγε οι εγκέφαλοι που στεγάζονται στο υπουργείο Οικονομικών τις επιπτώσεις στις τράπεζες από τη μεταφορά των αποθεματικών των 1500 φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος; Μάλλον όχι, αλλά ίσως και να αδιαφορούν για τις συνέπειες.
Οι 4 συστημικές λοιπόν τράπεζες, έτσι και τους φύγουν τα χρήματα αυτά, ήδη έχουν ανύπαρκτη ρευστότητα, θα καταρρεύσουν πλήρως και φυσικά θα στραφούν προς την ΕΚΤ. Ο Ντράγκι σίγουρα θα τους χαρίσει την αμέριστη συμπαράστασή του και μηδέν ευρώ. Άρα, τέλος του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Σκέφτηκαν τι θα γίνει στη συνέχεια;


Μια μικρή είδηση
Η είδηση είναι μικρή, μονόστηλη στις εφημερίδες. Και λέει: Εμπρησμός σε αυτοκίνητο μεταλλωρύχου. Παρανάλωμα του πυρός έγινε το αυτοκίνητο εργαζομένου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έπειτα από εμπρηστική επίθεση στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, που απέχει 3-4 χιλιόμετρα από την Ιερισσό. Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες κρούσματα εμπρησμών και βανδαλισμών σε περιουσίες μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Xρυσός».
Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ιδιοκτήτης του 4×4 αυτοκινήτου που πυρπολήθηκε, είχε υποβάλει μήνυση τη Μεγάλη Παρασκευή κατά ιδιοκτήτη καφέ στα Νέα Ρόδα, για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του. Όπως κατήγγειλε, ο υπάλληλος αρνήθηκε να του σερβίρει, κατ’ εντολήν του εργοδότη του, γιατί είναι μεταλλωρύχος στο πλαίσιο γενικής οδηγίας του «κινήματος antigold» προς τους καταστηματάρχες Ιερισσού και Νέων Ρόδων να μην εξυπηρετούν εργαζομένους της «Ελληνικός Xρυσός». Μία εβδομάδα μετά, στις 2.30 τα ξημερώματα, άκουσε μια έκρηξη έξω από το σπίτι του και είδε το αυτοκίνητο να παραδίδεται στις φλόγες.


Και το σχόλιο
Όπως εύκολα συμπεραίνει κανείς, ο εμπρηστής ή εμπρηστές, είναι από την περιοχή. Είναι από αυτούς που αντιτίθενται στη λειτουργία των Μεταλλείων. Κι επειδή είναι «δημοκράτες», καίνε, τραυματίζουν, διώχνουν και δεν σέβονται κανένα νόμο και βέβαια ούτε τον διάλογο και την άλλη άποψη. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι αντίπαλος, εχθρός και θα πρέπει να καταστραφεί και στιγματιστεί.
Ακραίες, φασιστικές αντιλήψεις ανθρώπων που επικαλούνται τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη μόνο όμως για ότι τους συμφέρει.
Η χώρα τούτη έχει οδυνηρή εμπειρία διχασμών. Και δυστυχώς, αυτό συνεχίζεται και σήμερα και μάλιστα με τη βοήθεια κυβερνητικών βουλευτών της Χαλκιδικής. Άραγε πάμε μπροστά ή πίσω;
«Ε»


Συγχωρέστε μας εντιμότατοι δημοτικοί άρχοντες αλλά προέχει η χώρα!
Αρνείστε να συμμετέχετε σε μια εθνική προσπάθεια που σας καλεί η κυβέρνηση καταθέτοντας τα αποθεματικά των ταμείων των δήμων σας στην ΤτΕ ενώ: α) σας διασφαλίζουν ότι αν καταθέτετε αίτημα 15 μέρες πριν για τα χρήματα που χρειάζεσθε σας χορηγούνται αμέσως β) τα διαθέσιμα θα τοκίζονται με 2,5% και επιπλέον αν θέλετε το 10% αυτών που καταθέσατε θα το παίρνετε άμεσα ενώ πάνω από 20% σε λίγες μέρες από το αίτημά σας! Παρόλα αυτά όχι μόνο αρνείστε αλλά ετοιμάζεσθε και για κινητοποιήσεις γιατί δεν θα έχετε διαθέσιμα τα αποθεματικά σας να τα διαχειρίζεσθε όπως θέλετε! Κάνετε πολιτική δηλαδή και το παίζετε μάγκες με τα λεφτά των δημοτών που εισπράτεται από τα τέλη αλλά και τα λεφτά – τα όποια λεφτά έστω – που πάλι παίρνετε από την κεντρική διοίκηση αντί να βάλετε πλάτη σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα. Αποδεικνύεται ότι είστε κατώτεροι των περιστάσεων εντιμότατοι… Πρωτεύει η χώρα και έπονται τα πολιτικά σας παιχνιδάκια για να μαζεύετε ψηφουλάκια! Κι έχεις και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη να κατηγορεί την κυβέρνηση στην φιλογερμανική εφημερίδα Bild (γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις) λέγοντας ότι: « ενεργεί σαν δικτάτορας με νοοτροπία σοβιετικής ηγεσίας»! Ευτυχώς υπάρχει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που αναγνώρισε τουλάχιστον την κρισιμότητα των στιγμών δικαιολογώντας την κυβέρνηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Μ.Ξ.


Δοκιμασμένη συνταγή
Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, κα Χρυσοβελώνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, που φέρνουν στο φως τα σχετικά ΦΕΚ, διόρισε στο γραφείο του Πάνου Καμμένου την κόρη και την γραμματέα της. Το πρωτοκλασάτο στέλεχος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φρόντισε να αποκαταστήσει την θυγατέρα της, αλλά σε μια κίνηση μεγαλοψυχίας και αλτρουισμού, διόρισε στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και την μέχρι πρότινος γραμματέα της. Οι αποφάσεις φέρουν, ασφαλώς, την υπογραφή του κ. Καμμένου, στο γραφείο του οποίου προσλαμβάνονται ως Ειδικοί Συνεργάτες του υπουργού Άμυνας οι δύο προαναφερθείσες. Η μεν πρώτη γενικά στο Υ.ΕΘ.Α ενώ η δεύτερη ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ. Η συνταγή δοκιμασμένη χρόνια τώρα, από αυτούς που μέχρι χθες (και σήμερα βέβαια) κατηγορούσαν και κατακεραύνωναν για ρουσφέτια, βολέματα και ‘’ημέτερους’’. Το «αρχή άνδρα δείκνυσι» (και γυναίκα αντίστοιχα) του Σοφοκλή επανέρχεται και επιβεβαιώνεται αενάως, με την ‘’καρέκλα’’ να είναι πολύ γλυκιά για να της αντισταθείς.
Χ.Δ.


Στάση πληρωμών; Τι ώρα είναι;
Από ώρα σε ώρα αλλάζει η ταμειακή κατάσταση της χώρας, με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και ταυτόχρονα να ζητά παραιτήσεις για δηλώσεις περί μη επαρκών ταμειακών διαθεσίμων. Εμείς δεν πρέπει να ανησυχούμε όμως για τα σενάρια πτώχευσης, στάσης πληρωμών και όλα τα υπόλοιπα εφευρήματα κινδυνολογίας. Η κυβέρνηση φροντίζει συνεχώς να μας καθησυχάζει. Από την άλλη, θέλουν οι κυβερνώντες να μας κρατούν και σε μια εγρήγορση, να μην χαλαρώνουμε και νομίζουμε ότι όλα βαίνουν καλώς χωρίς αγώνες. Ένα δείγμα αυτής της τακτικής μας έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Μάρδας. Με δύο διαφορετικές δηλώσεις του την ίδια μέρα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν 400 εκατ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις στις 27 Απριλίου και λίγο αργότερα υποστήριξε ότι τα κεφάλαια αυτά βρέθηκαν από τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία τα προσέφεραν… εθελοντικά. «Θεωρούμε πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Καλούμε όμως τους δημάρχους τελευταία στιγμή να αναθεωρήσουν την άποψή τους αλλά έχουμε και άλλους πόρους»! Δεν έχουμε. Τελικά κάτι έχουμε. Δώστε μας κι εσείς μήπως δεν φτάσουν. Αλλά έχουμε και από αλλού αν δεν μας δώσετε. Τι να σχολιάσει κανείς;
Χ.Δ.


Κανάλια… επικοινωνίας
Στα κανάλια του Δήμου Τοπείρου περιόδευε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου. Οι δυο άνδρες ως φαίνεται …είπαν να σβήσουν τα παλιά και να βρουν κανάλια επικοινωνίας. Ας μη ξεχνάμε ότι ο αντιπεριφειάρχης είναι η τελευταία ελπίδα του κ. Μίχογλου στο να συνεχίσει τα έργα που σταμάτησαν γιατί δεν βρίσκει μηχανικούς και αυτοί που είχε παραιτήθηκαν κι ούτε ο δήμος Ξάνθης του παραχωρεί αλλά ούτε και ο δήμος Αβδήρων. Πού να ανήκαν και σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις δηλαδή…
Μήπως αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαιτέρως τον κ. Μίχογλου;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…