Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μέσα στον Μάιο επανέρχεται η δημοτική αστυνομία Ξάνθης

Μέσα στον Μάιο επανέρχεται η δημοτική αστυνομία Ξάνθης

0
dimotiki astynomia

Ελπίδες να μπει τάξη στην χαοτική η κατάσταση με το παράνομο παρκάρισμα

Ξηλώνουν κατασκευές στην «παραλία» και αλλάζουν ονόματα στα μπαρ μετά το τελεσίγραφο της Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων

Εν αναμονή του Π.Δ. και της δημοσίευσης του ΦΕΚ βρίσκονται οι δήμοι για να επανασυστήσουν την δημοτική αστυνομία η οποία και καταργήθηκε – εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη – από την προηγουμένη κυβέρνηση. Πιθανολογείται ότι αυτό θα γίνει μετά τις 20 Μαΐου και στο μεταξύ οι δήμοι θα καταθέσουν αιτήματα για την μετακίνηση αρχικά των ατόμων που απάρτιζαν την δημοτική αστυνομία αρχικά. Στην Ξάνθη η υπηρεσία αποτελούνται από 9 άτομα και μετά την κατάργησή της 6 εξ’ αυτών έχουν αποσπαστεί στην Αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης και 3 έχουν απορροφηθεί από άλλες υπηρεσίες.

Χαοτική η κατάσταση με το παράνομο παρκάρισμα –Η Δημοτική αστυνομία θα δώσει τη λύση

Ιδιαίτερη ανακούφιση εκφράζει ο αντιδήμαρχος Αδειοδοτήσεων και Ελέγχου καταστημάτων , Διεύθυνσης δόμησης και Παζαριού και της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Απόστολος Αγκόρτσας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα του λύσει τα χέρια και ότι ήταν μεγάλο λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής που συναίνεσε στην κατάργηση της καθώς η διαφορά από την έλλειψή της φάνηκε στην πόλη από την ασυδοσία και την αναρχία που επικρατεί στο παρκάρισμα και όχι μόνο…

«Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να την επανασυστήσουμε με τον αρχικό αριθμό των ατόμων που λειτουργούσε. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η δημοτική αστυνομία και ότι ήταν τραγικό λάθος και χρεώνεται και στην προηγούμενη δημοτική αρχή που συναίνεσε στην κατάργησή της. Φάνηκε άλλωστε από την χαώδη κατάσταση που επικρατεί στο παρκάρισμα στην πόλη ιδιαίτερα στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ σ’ αυτό αφού θα έχει την αρμοδιότητα ελέγχου και επιβολής προστίμων για παράνομο παρκάρισμα αλλά και σε άλλα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητά της όπως ο έλεγχος των καταστημάτων για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαταστημάτων.

Ξηλώνουν κατασκευές στην παραλία και αλλάζουν ονόματα στα μπαρ

Ένα «ακανθώδες» θέμα στο οποίο ο κ. Αγκόρτσας έχει επιδείξει ιδιαίτερη προσήλωση και επιμονή στο να βάλει τάξη ιδιαιτέρως σε κάποια καφέ της Π. Πόλης με τις επιχειρήσεις – σκούπα που διενεργεί από καιρού εις καιρό. Και στο οποίο βρήκε «σύμμαχο» την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων η οποία έχει ενεργοποιηθεί και έχει στείλει «ραβασάκια» σ’ όλα τα καφέ – μπαρ της παραλίας αλλά και της Π. Πόλης και της πλατείας Αντίκα να ξηλώνουν όλες τις κατασκευές που δεν περιλαμβάνει η άδειά τους αλλά και να μετατρέψουν τα ξενικά τους ονόματα σε ελληνικά καθώς δεν συνάδουν με την ταυτότητα και το χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό της Π. Πόλης όπου ανήκουν.

Στο στόχο και τα σίδερα των μικροπωλητών στο Παζάρι

«Πάρτε αυτά τα σίδερα» έχει σκοπό να πει στους μικροπωλητές ο κ. Αγκόρτσας και να λάβει δραστικά μέτρα αν δεν συμμορφωθούν – με την βοήθεια και της δημοτικής αστυνομίας. Πρόκειται για τις σιδεροκατασκευές που έχουν για να στερεώνουν τους πάγκους τους κάθε Σάββατο και την υπόλοιπη εβδομάδα είτε τους αφήνουν εκεί δημιουργώντας πρόβλημα στους υπαλλήλους του δήμου που κάνουν εργασίες στο γκαζόν αλλά κινδύνους στους περαστικούς και σ’ αυτούς που χρησιμοποιούν τον χώρο του Παζαριού ως πάρκινγκ. Πρόταση του δήμου είναι μετά την λήξη της αγοράς του Σαββάτου οι μικροπωλητές να μαζεύουν τις σιδηροκατασκευές του και να της εναποθέτουν σε σημείο που θα τους υποδείξει ο δήμος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…