Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συγκλόνισε την Ξάνθη ο θάνατος νεογέννητου βρέφους από ασιτία

Συγκλόνισε την Ξάνθη ο θάνατος νεογέννητου βρέφους από ασιτία

0
vrefos thanatos

Μεταφέρθηκε νεκρό από τους γονείς στο νοσοκομείο

Γεννήθηκε 2,4 κιλά και απεβίωσε 1,7 κιλά λίγες εβδομάδες μετά την γέννησή του

Αλγεινή εντύπωση και πικρία προκάλεσε το τραγικό περιστατικό ενός βρέφους μερικών εβδομάδων, το οποίο έχασε τη ζωή του πριν από μερικές μέρες από ασιτία. Η ιατροδικαστική εξέταση από τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θράκης, ιατροδικαστή κ. Νικόλαο Κηφνίδη, κατέδειξε ως αιτία θανάτου την ασιτία, ενώ οι γονείς κρατήθηκαν από την Αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο και την περίπτωση να πρόκειται για αμέλεια των γονιών. Πρόκειται για πολύτεκνη οικογένεια Ρομά από την περιοχή του δήμου Τοπείρου, που έχει ήδη τέσσερα παιδιά, με το νεογέννητο βρέφος να αποτελεί το τελευταίο μέλος αυτής. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το άτυχο βρέφος να αντιμετώπιζε προβλήματα ανάπτυξης, που οδήγησε στην τραγική μείωση του βάρους του μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το μετέφεραν στο Νοσοκομείο νεκρό

Οι γονείς μετέφεραν αρχικά το βρέφος στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου απλώς διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατός του, ενώ στη συνέχεια παραγγέλθηκε νεκροψία, από την οποία προέκυψαν τα παραπάνω συμπεράσματα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις γύρω από τον θάνατο του βρέφους δεν έχουν ολοκληρωθεί και αναμένονται αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων, που ενδεχομένως να φωτίσουν περισσότερο την υπόθεση.

Πέθανε πιο αδύνατο από ότι γεννήθηκε

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το βρέφος ζύγιζε 2,400 κιλά κατά την γέννησή του, ενώ όταν έφτασε νεκρό στο Νοσοκομείο το βάρος του ήταν 1,700 κιλά. Τις υποψίες των γιατρών επιβεβαίωσε κατ’ αρχάς η ιατροδικαστική έρευνα, που έκανε λόγο για ασιτία και δεν εντόπισε σε πρώτη φάση παθολογικά αίτια. Στο θέμα ενεπλάκη η Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν οι τυχόν ευθύνες των γονέων για την παραμέληση του βρέφους, που προκάλεσε τον θάνατο από ασιτία. Οι γονείς του άτυχου βρέφους είναι 32 και 26 ετών αντίστοιχα.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…