Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία «Μάχη» στο διαδίκτυο για την Κοινωφελή Εργασία

«Μάχη» στο διαδίκτυο για την Κοινωφελή Εργασία

0

50.000 αιτήσεις τις τρεις πρώτες μέρες – Στις 22 Απριλίου λήγει η προθεσμία

412 θέσεις στους 4 δήμους του νομού μας – Η μερίδα του λέοντος με 243 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

Περισσότερες από 50.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν τις τρεις πρώτες ημέρες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως υπογραμμίζουν κύκλοι του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι μεγάλο και αυξάνεται καθημερινά ενώ οι αιτήσεις ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 200.000!

Το πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη και απασχόληση 32.433 ανέργων για χρονικό διάστημα πέντε μηνών σε θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται σε δήμους της χώρας.

Η αίτηση των υποψηφίων πρέπει να είναι πληροί συμπληρωμένη και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ακριβή προσωπικά στοιχεία TOUS, τον ΑΦΜ τους, τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται για κάθε θέση, τη γνώση ξένων γλωσσών, τη γνώση χειρισμού Η/Υ και όποια άλλα τυπικά προσόντα τυχόν ζητούνται. Η προθεσμία λήγει στις 22 Απριλίου.

Η αμοιβή

Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών και αμοιβές 17,27ευρώ ημερησίου και 431,75 ευρώ μηνιαίοι αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών οι αμοιβές θα είναι 19,81 ευρώ ημερησίας και 495,25 ευρώ μηνιαίως.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίου, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,

2. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κάνεις,

3. Εγγεγραμμένοι cos μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα TOUS, και

5. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Την μερίδα του λέοντος στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας του νομού μας παίρνει ο δήμος Ξάνθης με 243 θέσεις

Aναλυτικά οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους του νομού μας

Δήμοι

Θέσεις

Δήμος Αβδήρων

70

Δήμος Μύκης

73

Δήμος Ξάνθης

243

Δήμος Τοπείρου

26

ΣΥΝΟΛΟ

412

Προσλαμβάνονται 302 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί

Από χθες ξεκίνησαν οι αιτήσεις – 5 προσλήψεις στην Ξάνθη

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να εργαστούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης των ΕΠΑΛ που φέτος λειτουργεί σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να δηλώσουν όλα τα Κέντρα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης μιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ενώ η επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά των εκπαιδευτικών στον πίνακα αναπληρωτών. Αν και προβλέπονταν 500 θέσεις εκπαιδευτικών με τους 400 εξ αυτών να αφορούν φιλολόγους και μαθηματικούς τελικά ο αριθμός των θέσεων ήταν αρκετά μικρότερος για τις δυο αυτές ειδικότητες καθώς οι μαθητές δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα υπήρχαν και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως η Ροδόπη, τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα που αν και περιλαμβάνονταν στο σχεδιασμό του προγράμματος αυτό δεν θα υλοποιηθεί. Ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων για το εν λόγω πρόγραμμα ανέρχεται σε 302. Η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου. Την Παρασκευή 17 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι προσληφθέντες και τη Δευτέρα 20 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Το χρονικό διάστημα απασχόλησης των εκπαιδευτικών είναι μικρό καθώς τα μαθήματα στα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν 13 Μαΐου, οπότε και θα κλείσουν τα σχολεία λόγω των εξετάσεων. Σημειώνουμε ότι ο μέγιστος αριθμός των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν είναι 8 ενώ δεν θα έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί αυτόν τον αριθμό ωρών όπως προκύπτει από αρχείο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

 

ΔΔΕ

ΠΕ02

ΠΕ03

ΠΕ06

ΠΕ09

ΠΕ19/20

ΔΡΑΜΑ

2

3

0

2

2

ΕΒΡΟΣ

3

3

0

2

1

ΚΑΒΑΛΑ

3

3

1

2

1

ΞΑΝΘΗ

2

2

0

1

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 110 μόνιμους στη ΔΕΗ

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 1/11-3-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν δέκα (110) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.) και οτι από 15/4 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο ΑΣΕΠ. Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Δ’).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 15 Απριλίου 2015 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 29 Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2015 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510 αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ), θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 4ης Μαΐου 2015, ημέρας Δευτέρας.

Νέες προσλήψεις Λιμενοφυλάκων με αλλαγές στην προκήρυξη του Λιμενικού

Ξεμπλοκάρει το υπουργείο Ναυτιλίας τον διαγωνισμό που εκκρεμεί και αφορά την κατάταξη και πρόσληψη 49 δόκιμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα

Με νέα τροποιημένη προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι θα ξεμπλοκάρει το Υπουργείο Ναυτιλίας τις προσλήψεις Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα ενώ γίνεται πλέον γνωστό ότι δρομολογείται η αλλαγή του πλαισίου για την εισαγωγή υποψηφίων στο Σώμα και θα γίνεται μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.

Η προκήρυξη θα περιέχει αλλαγές που θα εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και θα αφορά υποψηφίους που έχουν γεννηθεί από 1ης/1/1988 και μετά. Σημειώνεται πως στον διαγωνισμό που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, το όριο ηλικίας των υποψηφίων ήταν το 26ο έτος, ενώ η διαδικασία περιελάμβανε γραπτή εξέταση και μόρια. Παράλληλα δρομολογείται η αλλαγή του πλαισίου για την εισαγωγή υποψηφίων στο Σώμα μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς και η ίδρυση Ακαδημίας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Τέλος, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατάταξη 155 ήδη επιτυχόντων (110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων) στο Λιμενικό Σώμα. Ταυτόχρονα απεστάλη Ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που αφορά τη δυνατότητα πρόσληψης 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού Δοκίμων Σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψηφίους τους.

Προχωρούν οι 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Πού θα δοθεί προτεραιότητα

Προχωρούν άμεσα οι προγραμματισμένες 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, για τις οποίες ήδη υπάρχει κονδύλι στον προϋπολογισμό. Νέες αναφορές για το πού θα δοθεί προτεραιότητα έκανε προσφάτως σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης. Στους τομείς της υγείας, της παιδείας, των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και στην Αυτοδιοίκηση θα κατανεμηθούν οι 15.000 προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από αυτές οι 3.900 θα αφορούν στην επαναφορά των αδίκως απολυθέντων και σε «διαθεσιμότητα» δημοσίων υπαλλήλων, 4.500 νέες προσλήψεις θα γίνουν στο χώρο της υγείας, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενώ οι 6.500 εναπομείνασες θα γίνουν στην Παιδεία, την Αυτοδιοίκηση και στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς.

Να σημειωθεί ότι στις 15.000 προσλήψεις δεν συνυπολογίζονται όσες θα πραγματοποιηθούν στη νέα ΕΡΤ. Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, υπενθυμίζεται, βρίσκονται και οι προσλήψεις των 6.000 επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που είναι στους πίνακες διοριστέων.

Προκηρύξεις θέσεων στα δικαστήρια

Ώριμο είναι το αίτημα πρόσληψης, με σειρά προτεραιότητας, 100 μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων, επιστημόνων Πληροφορικής – 60 Τεχνολογικής και 40 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ήδη εγκριθεί από το προηγούμενο έτος και δρομολογείται ο σχεδιασμός της προκήρυξης για έκδοση από το ΑΣΕΠ. Ήδη εκκρεμούν από τον προηγούμενο χρόνο αιτήματα για 1.400 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες δεν έγιναν – ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που έχει με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας υποσχέθηκε τη στήριξη του χώρου της Διακαιούσης με νέους υπαλλήλους. Υπενθυμίζεται πως τα αιτήματα ου υπουργείου Δικαιοσύνης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αφορούν τόσο επιστήμονες με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό αλλά κυρίως προσωπικό φύλαξης και φρούρησης καταστημάτων κράτησης και δικαστικών κτιρίων.

 

Αύξηση αριθμού πτυχιούχων για τα Vouchers

Σε 13.000 ανέρχονται τα άτομα που θα καταρτιστούν και θα εργαστούν στο πρόγραμμα «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ». Σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ θα υπάρξει διερεύνηση του αριθμού των παρόχων κατάρτισης, ενώ με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η επιδιωκόμενη συνάφεια της θέσης πρακτικής με την ειδικότητα των ωφελουμένων. Τα τελικά αποτελέσματα για τους παρόχους θα ανακοινωθούν στις 7 Μαΐου 2015 και οι επιταγές κατάρτισης θα εκδοθούν από τις 30 Απριλίου έως τις 29 Μαΐου 2015. Με τα νέα δεδομένα οι συνολικές ώρες κατάρτισης από 1.040 γίνονται 600, εκ των οποίων οι 120 ώρες θεωρίας και οι 480 πρακτική, ενώ αυξάνεται το Μέσο Ωριαίο Κόστος (ΜΩΚ) του εκπαιδευτικού επιδόματος από 3 σε 4 ευρώ/ώρα. Οι άνεργοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις και πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος θεωρούνται επιτυχόντες, με αποτέλεσμα από 7.000 άτομα που ήταν οι ωφελούμενοι, με βάση την αρχική πρόσκληση, τώρα να ξεπερνούν τους 13.000.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…