Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με μεγάλη επιτυχία ο 4ος Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο Ξάνθης

Με μεγάλη επιτυχία ο 4ος Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο Ξάνθης

0
radiomarathonios-15

Ξεπέρασαν τις 10.000 ευρώ οι προσφορές – συμμετείχαν και 8χρονοι δωρητές

Πανελλήνια προβολή και εκπομπή από το Γηροκομείο την επόμενη εβδομάδα στον Radio Alpha 98,9

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώθηκε ο “Ραδιομαραθώνιος Αγάπης” για την ενίσχυση του Γηροκομείου της πόλης μας την Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου. Έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος της Ξάνθης σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γηροκομείου ένωσαν τις δυνάμεις τους από τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι, συγκεντρώνοντας προσφορές αγάπης από πολίτες και φορείς της περιοχής. Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε δειλά – δειλά πριν από 4 χρόνια και πλέον έχει μετατραπεί σε θεσμό, που στόχο έχει την ενίσχυση του πολύπαθου Ιδρύματος της πόλης.

Μαζική συμμετοχή των ΜΜΕ

Στο εγχείρημα συμμετείχαν και φέτος οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ξάνθης, όλοι οι δημοσιογραφικοί και μερικοί από τους μουσικούς ραδιοσταθμούς, που αναμετέδωσαν από κοινού το ίδιο πρόγραμμα, ενώ υπήρχε τηλεοπτική και διαδικτυακή προβολή με εικόνα και ήχο μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό. Φέτος, ο «Ραδιομαραθώνιος Αγάπης» φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ξάνθη FM100, ο οποίος, όπως μας είπε ο διευθυντής του, κ. Βαγγέλης Βασιλειάδης, «δάνεισε το στούντιό του σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή και ενίσχυση του εγχειρήματος». Πολλοί δημοσιογράφοι παρέλασαν από τα μικρόφωνα του στούντιο, συνομιλώντας με πολίτες που καλούσαν να καταθέσουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το Γηροκομείο, αλλά και τοπικούς φορείς που εξέφρασαν τα συγχαρητήρια προς όλους τους διοργανωτές της προσπάθειας. Στο στούντιο από το πρωί βρισκόταν ο πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου, κ. Γιάννης Παπαχρόνης, ο οποίος μετέφερε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, καλώντας όλους τους πολίτες να δείξουν την έμπρακτη αγάπη τους στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους Ιδρύματος «Μέγας Βασίλειος».

Πανελλαδική σύνδεση και προβολή

Φέτος υπήρξε σαφώς καλύτερη και αρτιότερη διοργάνωση από κάθε πλευρά, και αυτό φάνηκε και κατά την διάρκεια του Ραδιομαραθώνιου. Πέρα από τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις και τις δηλώσεις στήριξης από τον Περιφερειάρχη κ. Παυλίδη, ο οποίος δώρισε 3.000 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο, τον Αντιπεριφερειάρχη, βουλευτές της Ξάνθης, δημάρχους του νομού και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων, υπήρξε σύνδεση δύο φορές με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας Radio Alpha 98,9 και με τον δημοσιογράφο και διευθυντή του σταθμού, Σπύρο Χαριτάτο, ο οποίος όχι μόνο ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του Γηροκομείου και την ενημέρωση πολιτών και φορέων, αλλά δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα την ραδιοφωνική του εκπομπή «Γιάφκα» μέσα από το Γηροκομείο Ξάνθης, με καλεσμένους πολιτικούς, όπως ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής, και φορείς που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Ιδρύματος.

Συγκινητικές δωρεές από 8χρονους

Οι πολίτες εξέφραζαν όλη μέρα την αγάπη τους, προσφέροντας χρήματα, υλικά αγαθά αλλά και υπηρεσίες τις οποίες έχει μεγάλη ανάγκη το Γηροκομείο. Πέρα από τις χρηματικές δωρεές που καταγράφονταν στην τηλεφωνική γραμμή του σταθμού, πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν την προσφορά τροφίμων και υλικών αναγκαίων για την λειτουργία του Γηροκομείου, αλλά και προσωπικής εργασίας, όπως τον χρωματισμό του κτηριακού συγκροτήματος του Ιδρύματος, την συντήρηση των κλιματιστικών κ.ά. Ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσαν οι δωρεές δύο οκτάχρονων, οι οποίοι δώρισαν ο μεν πρώτος 20 ευρώ από τον κουμπαρά του, ενώ ο δεύτερος δύο σακούλες με τρόφιμα και 5 κιλά λάδι. Μάλιστα, ο πρώτος, ο Αλέξανδρος Τσαλδάρης, ενέπνευσε με την προσφορά του και την γιαγιά του, που δώρισε στο Γηροκομείο 5 κότες. Εξίσου συγκινητική ήταν και η προσφορά ενός ανώνυμου δωρητή 100 ευρώ, στην μνήμη των δύο άτυχων ανδρών από το Τύμπανο, που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο πριν δύο μέρες στην πόλη μας. Με το κλείσιμο των γραμμών οι δωρεές στο τηλεφωνικό κέντρο πλησίασαν τα 10.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που κατατέθηκαν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και τους διάφορους κουμπαράδες που βρίσκονταν σε πολλά σημεία μέσα στην πόλη, σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα.

Μια ανάσα ζωής λοιπόν για το Ίδρυμα, που πρέπει και μπορεί να παραμείνει ζωντανό με την βοήθεια και την αγάπη όλων μας.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…