Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανταρινόπιτα

Μανταρινόπιτα

0
mandarinopita

ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψί 20 x 30 εκ.)

Για το σιρόπι

500 ml νερό

500 ml χυμό μανταρινιού

Για το γλυκό

1 ποτήρι ηλιέλαιο

3/4 ποτηριού ζάχαρη

4 αβγά

2 βανιλίνες

1½ ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα και χυμό από 5 μανταρίνια

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανιλίνες, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τον χυμό για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα του μανταρινιού, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι κουταλιά κουταλιά περιμένοντας να απορροφηθεί το προηγούμενο πριν συνεχίσουμε. Σερβίρουμε συνοδεύοντας ιδανικά το γλυκό με παγωτό μαστίχα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…