Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Skodaτύχημα» και ήττα (0-1) από τον Εργοτέλη!

«Skodaτύχημα» και ήττα (0-1) από τον Εργοτέλη!

0
skoda-ergotelis15

Ένα πέναλτι και η αποβολή του Παπάζογλου έκρινε την αναμέτρηση

Σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της 5ης θέσης της βαθμολογίας έχασε η ξανθιώτικη ομάδα

Την κατάκτηση της 5ης θέσης πιθανόν να στοιχίσει στη Skoda Ξάνθη η ήττα με σκορ 0-1 που γνώρισε το Σάββατο από τον Εργοτέλη.

Το «Skodexit» ή «Skodaccident» όπως χαρακτήρισε την εμφάνιση ο Χρήστος Πανόπουλος με ανακοίνωση του, σημειώθηκε μετά από μία από τις χειρότερες εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο φετινό πρωτάθλημα η ξανθιώτικη ομάδα που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα από τους Κρητικούς στη σαββατιάτικη μεταξύ τους αναμέτρηση στα Πηγάδια.

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, μία φάση στο 65ο λεπτό έκρινε το ματς. Στο σημείο αυτό, ο αμυντικός της Skoda Τάσος Παπάζογλου έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας κόντρα σε αντίπαλο του με αποτέλεσμα να δεχτεί και τη 2η κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Ο Τζίλας ευχτόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το 0-1 που έμεινε ως το τέλος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ξανθιώτικη ομάδα να γνωρίσει την 2η εντός έδρας ήττα και 9η φετινή στη σεζόν, χωρίς να αποκλέιεται να αποδειχθεί καταστροφική, σε ότι αφορά το πλασάρισμα στην πρώτη 5άδα της βαθμολογίας καθώς έμεινε στους 46 βαθμούς γνωρίζοντας την 2η εντός έδρας ήττα και 9η φετινή στο πρωτάθλημα.

Δύο ανακοινώσεις από Χρ. Πανόπουλο μετά την ήττα

Με «διπλό» χτύπημα απάντησε ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθη, Χρ. Πανόπουλος, σε όσα λέχθηκαν μετά την ήττα από τον Εργοτέλη. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ύψωσε παράλληλα ασπίδα προστασίας προς παίκτες – προπονητή τονίζοντας στην 1η ανακοίνωση:

«Η ομάδα έκανε ένα αποκαρδιωτικό παιχνίδι και δίκαια έχασε. Ο λιγοστός κόσμος αποδοκίμασε και είναι δικαίωμά του. Σωστό ή λάθος δεν θα το κρίνω εγώ, στη θέση τους πιθανόν να έκανα το ίδιο. Ο προπονητής μας και οι παίκτες μας σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε ένα οριακό παιχνίδι για τα play – offs ΟΛΟΙ ΜΑΣ τα κάναμε μαντάρα. Αν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν να «πυροβολούν», ας «πυροβολούν» εμένα κι όχι τον προπονητή μας και τους παίκτες μας. Έχω όνομα, δεν κρύβομαι, είμαι εδώ για όποιον ή όποιους έχουν απορίες».

Στη 2η ανακοίνωση έγινε λόγος για… «Skodaτύχημα» (Skodaccident) και «Skodexit». Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές ζητούν συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο της Ξάνθης για την απαράδεκτη ήττα και εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Εργοτέλη. Από την άλλη πλευρά, αυτό το SKODEXIT ή SKODACCIDENT, όπως θέλετε πάρτε το, θα δώσει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον τις τελευταίες αυτές αγωνιστικές, στο απαξιωμένο – κατά την άποψή μας – επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Skoda Ξάνθη – Εργοτέλης 0-1

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αλλαγές στο βασικό τους σχήμα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παρατάσσει την ομάδα του με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπάζογλου – Καρυπίδη κεντρικούς αμυντικούς με τους Μπέρτο – Γουάλας στα άκρα, τους Λουσέρο, Βάλτερ, Βασιλακάκη, Φλίσκα, Παπαστεριανό στη μεσαία γραμμή και τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Ταουσιάνης επέλεξε τους Σαράνοφ, Μποέ, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ, Χαλκιαδάκης, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας, Ολαϊτάν.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα δεν έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Η Ξάνθη είχε καλύτερη κυκλοφορίαμπάλας αλλά η εδαφική της υπεροχή μεταφράστηκε σε στημένες φάσεις. Είτε κόρνερ, είτε φάουλ σε καλές θέσεις, τα οποία όμως περνούσαν ανεκμετάλλευτα καθώς η αμυντική λειτουργία του Εργοτέλη στις στατικές φάσεις δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Τρεις καλές στιγμές για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με τα σουτ των Παπαστεριανού – Γουάλας – Καπετάνου τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη ήθελαν πρωτίστως να μην δεχθούν γκολ ενώ επιθετικά έψαξαν να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες έχοντας και την καλύτερη στιγμή με τον Καλέ στο 40’ την προσπάθεια του οποίου σταμάτησε με έγκαιρη έξοδο ο Κυριακίδης.

Η Skoda με το ξεκίνημα της επανάληψης προχώρησε σε δύο αλλαγές. Καπετάνος και Παπαστεριανός έδωσαν τις θέσεις τους στους Κλέιτον και Ράνο σε μία προσπάθεια από πλευράς Λουτσέσκου για να φτάσει η ομάδα στο γκολ. Οι δύο ομάδες έδειξαν περισσότερη όρεξη στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους με την Ξάνθη να ψάχνει το γκολ. Όμως μία φάση στο 65’ άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπάζογλου πάνω στον Γκορκς και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζίλας που ευστόχησε κάνοντας το 0-1. Ταυτόχρονα ο αμυντικός της Ξάνθης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, που ήταν η 2η στο παιχνίδι και αποβλήθηκε με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται στα λεπτά που απέμειναν με 10 παίκτες. Ο Ομπόντο στο 70’ πέρασε στη θέση του Βάλτερ και στο 76’ ο Γκέντσογλου αντί του σκόρερ του Εργοτέλη. Και το β’ μέρος δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην 4η εκτός έδρας νίκη τους ενώ η ξανθιώτικη ομάδα μετά την 9η φετινή ήττα παρέμεινε στους 46 βαθμούς.

Οι καλύτερες στιγμές

17’ Το σουτ του Παπαστεριανού πέρασε άουτ.

19’ Δυνατό άστοχο σουτ του Γουάλας.

40’ Ο Καλέ έκανε την ατομική ενέργεια για να νικηθεί από τον Κυριακίδη στο τετ α τετ.

42’ Το σουτ του Καπετάνου δεν βρήκε τον στόχο.

54’ Το σουτ του Τζίλας πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

66’ Ο Τζίλας με πέναλτι κάνει το 0-1

Διαιτητές

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Α’ Βοηθός: Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας)

Β’ Βοηθός: Καραϊσαρίδης (ΕΠΣ Πιερίας)

4ος Διαιτητής: Αμπάρκιολης (ΕΠΣ Καβάλας)

Κίτρινες: 32’ Ολαϊτάν, 41’ Παπάζογλου, 77’ Ομπόντο, 83’ Μπέρτος.

Κόκκινη: 65’ Παπάζογλου

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Παπάζογλου, Καρυπίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Παπαστεριανός (46’ Ράνος), Βάλτερ (70’ Ομπόντο), Λουσέρο, Καπετάνος (46’ Κλέιτον).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σαράνοφ, Μποέ, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ (88’ Χαντί), Χαλκιαδάκης, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας (76’ Γκέντσογλου), Ολαϊτάν (60’ Ούλα).

* Οι δηλώσεις των δύο προπονητών και περισσότερο ρεπορτάζ για τη Skoda Ξάνθη στις σελ. 22-23.

SUPER LEAGUE

31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Νίκη Βόλου – Πλατανιάς 0-3 (α.α.)

ΟΦΗ – Πανιώνιος 0-3 (α.α.)

Παναιτωλικός – ΑΕΛ Καλλονής 2-0

Skoda Ξάνθη – Εργοτέλης 0-1

Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-1

Πανθρακικός – Παναθηναϊκός 2-1

Ατρόμητος Αθ. – ΠΑΣ Γιάννινα (χθες)

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (χθες)

Βέροια – Αστ. Τρίπολης (20/04-19:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 70*

2. ΠΑΟΚ 60

3. Παναθηναϊκός 59

4. Αστέρας Τρίπολης 52*

5. ΠΑΣ Γιάννινα 50*

6. Ατρόμητος Αθ. 49*

7. Skoda Ξάνθη 46

8. Παναιτωλικός 46

9. Πανιώνιος 41

10. Κέρκυρα 40

11. ΑΕΛ Καλλονής 40

12. Βέροια 37*

13. Λεβαδειακός 37*

14. Πλατανιάς 37

15. Πανθρακικός 37

16. Εργοτέλης 31

17. ΟΦΗ 13

18. Νίκη Βόλου -6

* Δεν υπολογίζονται τα αποτελέσματα των δύο χθεσινοβραδινών αγώνων (με *) ενώ η αναμέτρηση Βέροια – Αστέρας Τρίπολης είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

ΕΠΟΜΕΝΗ (32η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

17.15: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ.

19.30: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

15.00: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

17.15: Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός

17.15: Πλατανιάς – Παναιτωλικός

19.30: Πανιώνιος – Ολυμπιακός

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

19.30: Εργοτέλης – Κέρκυρα

* Νίκη Βόλου – Βέροια (ματαίωση)

* ΑΕΛ Καλλονής – ΟΦΗ (ματαίωση)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …