Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεν δίνουν τα λεφτά τους οι δήμοι της ΑΜΘ

Δεν δίνουν τα λεφτά τους οι δήμοι της ΑΜΘ

0
kede mardas

Σε έκτακτη σύσκεψη στην ΠΕΔ – ΑΜΘ αποφάσισαν να υιοθετήσουν το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και να το επικυρώσουν με αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων τους

«Μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση χρησιμοποίει μνημονιακές πολιτικές», η κυρίαρχη άποψη

Με ομοψυχία και ομοφωνία οι δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ καταδίκασαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση ζητά από τους δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους αποθέματα στην ΤτΕ ώστε να είναι διαθέσιμα να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν. Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Κομοτηνή με συμμετοχή όλων των δημάρχων μελών της ΠΕΔ – ΑΜΘ πάρθηκε απόφαση να υιοθετήσουν τις θέσεις της ΚΕΔΕ όπως αναφέρονται στο ψήφισμά της που εκδόθηκε μετά την έκτακτη σύσκεψη της Τρίτης 21/4 και να πραγματοποιήσουν έκτακτα δημοτικά συμβούλια μέχρι την Παρασκευή οπότε θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή επικυρώνοντας το ψήφισμα. Να σημειώσουμε ότι η μόνη διαφοροποίηση από την ενιαία γραμμή ήταν ενός δημοτικού συμβούλου του Δ. Αλεξανδρούπολης που προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και ψήφισε Λευκό.

Μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση χρησιμοποίει μνημονιακές πολιτικές…

Πολύωρη ήταν η συζήτηση στην ΠΕΔ με κυρίαρχη την άποψη ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση που είχε σαν σημαία της την αντιμνηνομιακή πολιτική εφαρμόζει μια μνημονιακή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Όπως ειπώθηκε ή κυβέρνηση μετακυλύει το βάρος στους δήμους και προκειμένου να αποφύγει μια στάση πληρωμών από την κεντρική διοίκηση δεν ενδιαφέρεται αν προκαλέσει στάση πληρωμών στου δήμους.

Είπαν και συμφώνησαν επίσης ότι είναι διατιθεμένοι να βοηθήσουν την κυβέρνηση αρκεί να γνωρίζουν που θα πάνε αυτά τα χρήματα και αν θα επιστραφούν και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γίνει ότι έγινε με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Τέλος επισημάνθηκε ότι αυτά τα αποθεματικά δεν είναι πλεόνασμα αλλά όλα έχουν κωδικούς και κατευθύνονται για τα λειτουργικά έξοδα των δήμων και όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ δεν είναι διατιθεμένοι να τα παραδώσουν γιατί τότε είναι σαν να βάζουν ταφόπλακα στους δήμους τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…