Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Δήμος Τοπείρου ζητά μηχανικούς από τον ΣΔΑΝ

Ο Δήμος Τοπείρου ζητά μηχανικούς από τον ΣΔΑΝ

0

Όμως απρόθυμοι δηλώνουν οι μηχανικοί να συνεργαστούν με τον δήμο Τοπείρου μέσω προγραμματικής σύμβασης

Αναβλήθηκε το θέμα για το επόμενο Δ.Σ. – 2 νέα απορριμματοφόρα και κάδους θα αγοράσει ο ΣΔΑΝ

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» στις σχέσεις του ΣΔΑΝ Ξάνθης με τον Δήμο Τοπείρου. Έτσι στη συνεδρίαση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι δεν έγινε καμιά αναφορά στο επίμαχο θέμα της υπογραφής της παραχώρησης της χρήσης του ΧΥΤΑ από τον δήμο Τοπείρου στον ΣΔΑΝ ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το έργο επέκτασης και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ αλλά συζητήθηκε εκτενώς το αίτημα του δήμου Τοπείρου για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με μηχανικούς του ΣΔΑΝ ώστε να επιβλέπουν έργα του δήμου και να υπογράφουν μελέτες!

Απρόθυμοι οι μηχανικοί του ΣΔΑΝ να συνεργαστούν με τον δήμο Τοπείρου

Ο δήμος Τοπείρου προέβη στην κατάθεση αιτήματος προς τους μηχανικούς του ΣΔΑΝ εξαιτίας της υποστελέχωσης που έχει η τεχνική του υπηρεσία, θέμα για το οποίο έχει αναφερθεί και διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μίχογλου. Αυτό αποτελεί μια συνήθη πρακτική για δήμους που έχουν ανάλογες ελλείψεις όπως παλαιότερα ο δήμος Μύκης. Όμως οι μηχανικοί του ΣΔΑΝ φάνηκαν απρόθυμοι να συνεργαστούν με τον δήμο Τοπείρου και μάλιστα κανένα ς δεν δέχτηκε να υπογράψει προγραμματική σύμβαση. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν ήταν τυπικοί όμως εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους δεδομένου ότι στο παρελθόν ανάλογη συνεργασία του δήμου Τοπείρου με μηχανικό του ΣΔΑΝ κατέληξε στο δικαστήριο και προφανώς δεν θέλουν να μπλέξουν μ’ ένα δήμαρχο που είναι γνωστός για την προτίμησή του στην δικαστική επίλυση των διαφορών του είτε με τους πολίτες είτε με τους πολιτικούς. Το θέμα αναβλήθηκε λόγω απουσίας του κ. Μίχογλου και θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο.

2 νέα απορριμματοφόρα και κάδους θα αγοράσει ο ΣΔΑΝ

Το άλλο θέμα που συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα αφορούσε την αγορά 2 νέων απορριμματοφόρων καθώς επίσης και σιδερένιων και πλαστικών κάδων προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…