Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια κοκκινιστά

Καλαμαράκια κοκκινιστά

0
kalamarakia kokkinista

Για τη σάλτσα ντομάτας

60 ml πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 300 ml χλιαρό νερό

1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

3 κόκκους μπαχαριού

3 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

Για τα καλαμαράκια

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα* και κομμένα σε ροδέλες

150 ml λευκό ξηρό κρασί

4 φύλλα δάφνης

ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα

2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον αραιωμένο ντοματοπελτέ και τον ανακατεύουμε μαζί με το λευκό κρασί, το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά σβήνοντας με το κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα δαφνόφυλλα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τρία λεπτά πριν από το τέλος ρίχνουμε το ξύσμα, τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…