Σχόλια 16/03/15

0
Μονιμοποιήσεις 40.000 υπαλλήλων, αυξήσεις σε ημετέρους, χιλιάδες νέες προσλήψεις. Έτσι δημιουργούνται οι νέοι κομματικοί στρατοί…


Καλό και σωστό
Το αλιεύσαμε και σας το παρουσιάζουμε διότι αποδίδει την πραγματικότητα. Γράφει ο αγαπητός συνέλληνας: Η κρίση του πολιτικού συστήματος αποτυπώνεται καλύτερα στο γεγονός πως ο καθένας ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για το δικό του «φανταστικό» λόγο…
«Ε»


Πρόοδος
Νέα προοδευτική, δημοκρατική, αριστερή απόφαση εξήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας κλπ Δ. Χασάπης. Τι είπε και τι αποφάσισε; Ότι καταργούνται οι διατάξεις για τις διαγραφές των αιώνιων φοιτητών. Τελεία και παύλα. Η απόφαση ελήφθη. Μπορείς να είσαι φοιτητής μέχρι τα γεράματά σου. -Αυτό είναι πρόοδος, όχι παίζουμε.
«Ε


Τους τα λένε, αλλά…
Αρχίζουν να τους τα λένε οι φίλοι τους, των υπουργών της κυβέρνησης, κυρίως προς τους οικονομικούς υπουργούς. Ότι με δηλώσεις εντός-εκτός της χώρας εις βάρος των γερμανών, των γερμανών εις βάρος μας, δουλειές δεν γίνονται.
Υπάρχει πρόβλημα κι αυτό είναι ότι η αγορά, η παραγωγή βυθίζεται, έχει ασφυξία. Τίποτε ουσιαστικό προς αυτήν την πλευρά δεν γίνεται. Η οικονομία βουλιάζει, κανείς, άντε ελάχιστοι, πληρώνουν, οι περισσότεροι όχι, τις υποχρεώσεις τους, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να πληρώνονται οι μισθοί και οι συνάξεις μόνο, ένα δράμα. Την πραγματική οικονομία πότε θα την δουν ο Βαρουφάκης και οι λοιποί;
«Ε»


Aπορία
Ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος σκέφτεται να προσλάβει στο δημόσιο κι άλλους πέραν των 15.000. Πέρα από το ότι δεν έχουν ερωτηθεί οι «θεσμοί» η απορία των σοβαρών πολιτών είναι μια και απλή: Δεν λειτουργούσε το κράτος και χωρίς αυτούς;
-Απάντηση δεν αναμένεται…
«Ε»


Για λίγο διάφανο ουρανό
Ναυτία, αηδία, αίσθημα ασφυξίας. Αιτία; Όχι η ρύπανση με τα καυσαέρια και την σκόνη της Σαχάρας, αλλά το πνευματικό κλίμα που μας περιβάλλει και μας διαποτίζει. Ο εθνολαϊκισμός, η ιδεολογία που γεφυρώνει ακροαριστερά και ακροδεξιά, έχει πια γίνει κυρίαρχη στην ελληνική κοινωνία.
Είναι ένα αχτύπητο μίγμα εθνικισμού και λαϊκισμού που σαν συνεκτικός ιστός φέρνει κοντά πράγματα ανόμοια – π. χ. Ακροδεξιούς και Συριζαίους. Όσοι απορούσαν για την παρά φύσιν ένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φαντάζομαι πως έχουν τώρα κατανοήσει τις εκλεκτικές τους συγγένειες. Δύο είναι τα συνθήματα που εκφράζουν αυτή τη τοποθέτηση: Το «Έθνος πάνω απ’ όλα» και «Πάνω από όλα ο Λαός». Το ποιες είναι οι απόψεις του Έθνους και του Λαού το αποφασίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Συνήθως τις εκφράζουν αυτοί που κάνουν την μεγαλύτερη φασαρία, ή εξασκούν περισσότερη πίεση. Και, σε κάθε περίπτωση, οι «δικοί μας». Εννοείται βέβαια πως και το Έθνος και ο Λαός έχουν πάντα δίκιο – ακόμα κι όταν έχουν άδικο. Δεν θα μας πει εμάς κανένας Γερμαναράς τι είναι το σωστό! Εντωμεταξύ αντίλογος δεν υπάρχει, αντιπολίτευση καμία, και η αντίρρηση δαιμονοποιείται. Κάτι παραπάνω να πεις, έγινες «γερμανοτσολιάς». Η κρατική προπαγάνδα προχωράει από επιτυχία σε επιτυχία και από θρίαμβο σε θρίαμβο. Μόνον αν έχεις πρόσβαση σε ξένα ΜΜΕ μαθαίνεις και την άλλη πλευρά. Και δεν είναι ωραία η θέα από εκεί. Έχουμε μείνει εντελώς μόνοι. Ενώ η ασθένεια του εθνολαϊκισμού μας, διαχέεται σαν επιδημία. Προσβάλει όλα τα κόμματα, τα άτομα, τις παρατάξεις. Και δρα ως παραισθησιογόνο. Στο 70%, όπως φαίνεται.
Επειδή δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στο περιβάλλον, η μόνη λύση θα ήταν μία αλλαγή περιβάλλοντος. Αν ήμουν νεότερος θα είχα μεταναστεύσει….
Ν.Δ.


Όλα εβε πληρώνονται…
Θα αναπολήσουν τις μέρες που πλήρωναν συνδρομές τα μέλη των Επιμελητηρίων. Μπορεί μεν αυτές να καταργήθηκαν με νόμο αλλά τα επιμελητήρια θα τους τα παίρνουν απ’ αλλού και μάλιστα αδρά! Από πού; Μα από τις υπηρεσίες που προσφέρουν όπως για παράδειγμα χορήγηση βεβαιώσεων ή διαφόρων εγγράφων ενώ έχουν ήδη αναλάβει και μια σειρά από δικαιοδοσίες στην έκδοση αδειών που τους παραχωρήθηκαν για να μειωθεί η γραφειοκρατία. Απ’ την μια είναι καλό γιατί έτσι διασφαλίζουν την βιωσιμότητά τους ως θεσμικοί φορείς απ’ την άλλη όμως να μην το παρακάνουν με τις τιμές και γίνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις στην πλάτη των μελών τους. Αν μη τι άλλο είναι φορείς που δημιουργήθηκαν από τα μέλη τους για να τους εξυπηρετούν και να προασπίσουν τα συμφέροντά τους !
Μ.Ξ.


Βα- ρουφιάνοι και λοταρία για να πιάσουν τους φοροφυγάδες!
Διάφορους τρόπους μηχανεύεται το Υπουργείο Οικονομικών για να πιάσει τους φοροφυγάδες μιας και στηρίζει τις ελπίδες του στην πάταξη της φοροδιαφυγής για να μαζέψει έσοδα και να βγάλει τον προϋπολογισμό χωρίς να χρειαστεί να πάρει μέτρα. Έτσι μετά το ευφάνταστο τρόπο της νοικοκυράς ή της τουρίστριας σε «επικίνδυνες αποστολές» κατασκόπου και καταδότη των παρανομούντων που έγινε και ανέκδοτο – ενώ άκουσα ότι αρκετές νοικοκυρές άρχισαν να το χρησιμοποιούν στους μανάβηδες ότι είναι από αυτές που κατασκοπεύουν (Βα – ρουφιάνες) για να τους δώσουν απόδειξη!   – τώρα κατέφυγαν και στον τζόγο! Τι δηλαδή; Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα στέλνει μέσω κινητού, με SMS ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet τον αριθμό απόδειξης που έχει συλλέξει. Στη συνέχεια θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός της κάθε απόδειξης, την οποία θα αποστέλλει ο φορολογούμενος, θα μετέχει στην κλήρωση ως “λαχνός”. Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και ο αριθμός των τυχερών θα είναι τουλάχιστον 4ψήφιος με κέρδη τα οποία σε πρώτη φάση θα φθάνουν έως και τα 1000 ευρώ. Επίσης δεν αποκλείεται να καθιερωθούν μεγαλύτερα έπαθλα έως 10.000 ευρώ ή και μια μεγάλη κλήρωση στο τέλος κάθε χρονιάς. Στη λεγόμενη “λοταρία”, που θα κληρώνει μετρητά θα μπαίνουν αποδείξεις για τις συναλλαγές που θα έχουν οι φορολογούμενοι με υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, γιατρούς, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογιστές, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, φροντιστήρια, σχολές χορού κ.α.
Μ.Ξ.


Έχει ξεφύγει η κατάσταση
Τελειωμό δεν έχουν οι ουρές στο υποκατάστημα του ΙΚΑ της Ξάνθης. Ταλαιπωρία και αγανάκτηση, αλλά και… ευκαιρία για μεροκάματο!
Νεαρή συμπολίτισσα που κατέφτασε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής για να πάρει καλή θέση στην ουρά μας ενημέρωσε ότι μάλλον κατέφτασε με καθυστέρηση, αφού της είπαν ότι οι αριθμοί αναμονής είχαν εξαντληθεί!
Πάντως, όποιος ήθελε να εξυπηρετηθεί πάση θυσία την ίδια μέρα μπορούσε να προμηθευτεί αριθμό από άλλον που πουλούσε τα πολυπόθητα χαρτάκια για 5 ευρώ! Και η παράνοια τελειωμό δεν έχει!
Ε.Δ.


Στα δικαστήρια τα καφέ της Παλιάς Πόλης
Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής επαγγελματίες καφέ-μπαρ της Παλιάς Πόλης και της πλατείας Αντίκα, για παραβάσεις όσον αφορά στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων που είχαν καταγραφεί σε βάρος τους από την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο μετά από καταγγελία. Όσοι ήταν από τον παραδοσιακό οικισμό πήραν αναβολή με το επιχείρημα ότι το καθεστώς της πλήρους απαγόρευσης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ενδέχεται να αλλάξει με τη νέα δημοτική αρχή. Ο πρόεδρος του σωματείου καφέ-μπαρ Ανδρέας Ιντζές, ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην πλατεία Αντίκα που εκδικάστηκε η υπόθεσή του αθωώθηκε, αφού προσκόμισε άδεια χρήσης πεζοδρομίου από το δήμο, ωστόσο το θέμα θα απασχολήσει ξανά αφού την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδικαστούν οι υποθέσεις και άλλων καφέ της περιοχής.
Σε σύντομο σχόλιό του στο «Ε» ο κ. Ιντζές ανέφερε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί και η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, αφού δεν μπορεί να αποφεύγει πια αυτό το ζήτημα. Πρέπει όπως είπε, και στην Παλιά Πόλη να υπάρχουν όροι βάσει των οποίων και τα καφέ της Παλιάς Πόλης θα μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα και παράλληλα να κρίνεται αν είναι συνεπείς ή όχι.
Πράγματι, η νέα δημοτική αρχή πρέπει να προσπαθήσει να ξεχωρίσει και να διαχωριστεί από την ατολμία της προηγούμενης στο θέμα αυτό που προκάλεσε πολλά προβλήματα και δημιούργησε μία κατάσταση ομηρίας από τη μια και αυθαιρεσίας από την άλλη στον παραδοσιακό οικισμό. Ο καιρός μπορεί να παραμένει εχθρικός, αλλά η άνοιξη πλησιάζει και σύντομα θα βρουν το πρόβλημα και πάλι μπροστά τους.


Δίκη 18 ωρών στο Μικτό Ορκωτό της Ξάνθης
Δεκαοκτώ ώρες κράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης η δίκη τεσσάρων κατηγορουμένων από την Κομοτηνή, για την επίθεση σε 21χρονο φοιτητή από την Κέρκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το σαγόνι του. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο φοιτητής αρνήθηκε να πληρώσει σφηνάκια επειδή δε του προσκομίστηκε η σχετική απόδειξη. Τότε ένας 32χρονος μαζί με 22χρονο σερβιτόρο ακολούθησαν την παρέα των φοιτητών έξω από το μπαρ και τους επιτέθηκαν. Το δικαστήριο που απεφάνθη περίπου στις 4 το πρωί μετέτρεψε την κατηγορία σε βαριά σωματική βλάβη και καταδίκασε τον 32χρονο σε φυλάκιση 5 ετών με 3ετή αναστολή και τον 22χρονο σερβιτόρο σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή για συνέργεια, ενώ αθώωσε τους δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος. Η ακροαματική διαδικασία ήταν λεπτομερέστατη και ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην περίπτωση να εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι σε «κύκλωμα προστασίας» κάτι, που όπως φάνηκε δε δέχθηκε το δικαστήριο.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…