Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

0
diaulos

Συναυλία με το ντουέτο πνευστών «δίαυλος»

Αρχίζει η ανοιξιάτικη γιορτή μουσικής στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Απριλίου. Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα εννέα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη. Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων.

Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συναυλίες με διάφορα σχήματα, σόλο και μουσικής δωματίου, συναυλίες φοιτητών, συναυλίες με συμφωνική ορχήστρα και εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μουσικά σεμινάρια) για τους μαθητές.

Λάμπης Βασιλειάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ

Συνδιοργάνωση: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ. / Δήμος Ξάνθης / Δήμος Αβδήρων / Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης / Τρίτο Λύκειο Ξάνθης & σύλλογος γονέων

Οργάνωση παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου και ώρα 20:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης το ντουέτο πνευστών ‘’δίαυλος’’. Το ντουέτο ‘’δίαυλος’’ ιδρύθηκε αυθόρμητα χάρη στην συνάντηση δύο φίλων και συναδέλφων, και μέσα από την ανάγκη τους να πειραματιστούν και να αυτοσχεδιάσουν βάσει της μουσικής τους παράδοσης και των μουσικών τους βιωμάτων.

Και τα δύο μέλη του, Αλέξης Μιχαηλίδης και Γιώργος Θεοδωρόπουλος, έχουν την πεποίθηση, πως μέσα μας γίνονται δεκτά πρώτα τα ακούσματα που υπάρχουν κατά κάποιον τρόπο ήδη στην ψυχοσύνθεσή μας και εν συνεχεία υποδεχόμαστε τα άλλα είδη μουσικής ως συνέχεια και ως συμπλήρωμα. Βάσει αυτής της θεώρησης θα παίξουν μουσική ερχόμενη από τους τόπους τους, δηλαδή βασισμένη στα παραδοσιακά μας ακούσματα και επίσης μουσική την οποία έχουν βιώσει ως ακαδημαϊκοί σπουδαστές και επαγγελματίες εκτελεστές, δηλαδή λόγια μουσική του Δυτικού Πολιτισμού. Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουν να φέρουν κοντά στο αισθητήριο του κάθε ακροατή μία ποικιλία ακουσμάτων, οικείων και μη, και θα τον καλέσουν να τα ‘’υποδεχτεί’’, είτε γνωστά είτε άγνωστα, με την ίδια δεκτικότητα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…