Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 3 προσλήψεις Επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

3 προσλήψεις Επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Αιτήσεις έως και τις 20 Μαρτίου

Προκηρύχθηκαν 104 θέσεις – 16 θέσεις στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας -Θράκης

3 Επικουρικοί γιατροί, εκ των οποίων 2 με ειδικότητα Καρδιολόγου και 1 αναισθησιολόγου θα προσληφθούν για το νοσοκομείο Ξάνθης και συγκεκριμένα για την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου που ως γνωστόν αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης. Να σημειώσουμε ότι η προκήρυξη αφορά 104 συνολικά γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων μεταξύ των οποίων: Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Χειρουργοί, Παιδίατροι, Ουρολόγοι και Ανασθησιολόγοι. Στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης θα προσληφθούν 16 γιατροί με σύμβαση τριετούς θητείας. Οι υποψήφιοι καλούνται έως και τις 20 Μαρτίου να υποβάλλουν συμπληρωματικές αιτήσεις.

Άλλες 15 θέσεις στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

Τα νοσηλευτικά Ιδρύματα της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ) κ αι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας (ΜΕΝ) θα στελεχωθούν με άλλους 15 ειδικευμένους γιατρούς. Η προκήρυξη αφορά 79 θέσεις για 33 νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Έληξε την Δευτέρα 9 Μαρτίου η προθεσμία για τις 4 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Ξάνθης και για την μία θέση στα ΕΛΤΑ Εχίνου

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρόκειται για θέσεις εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 6ωρης ημερήσιας απασχόλησης. Στην Ξάνθη κατανέμονται 4 θέσεις ειδικότητας ΔΕ Διανομέων ενώ επίσης προκηρύχτηκε και μια θέση ΔΕ Διανομέων στα ΕΛΤΑ Εχίνου του δήμου Μύκης.

Ανοίγουν άμεσα 1.057 θέσεις σε μουσεία, ΕΛΤΑ και Δήμους

Πρόκειται για προσλήψεις εξπρές που αναμένεται να ξεκινήσουν με την έγκριση του ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες ημέρες και αφορούν σε εποχικό προσωπικό. Μέσα στην εβδομάδα το ΑΣΕΠ αναμένεται να εγκρίνει τις προσλήψεις συνολικά 1.057 ατόμων που θα υπογράψουν συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου. Ήδη τρέχουν 321 θέσεις σε μουσεία της χώρας που αφορούν σε θέσεις φυλάκων και καθαριστριών, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθούν άλλες 300 θέσεις για τις ίδιες ειδικότητες. Σε Κρήτη, Χαλκιδική, Λάρισα και Στερεά τα ΕΛΤΑ αναζητούν 86 διανομείς, ενώ οι Δήμοι της χώρας έλαβαν ήδη έγκριση για την πρόσληψη 184 γυμναστών. Στη ΔΕΗ ανοίγουν 30 θέσεις για εργάτες και τεχνίτες, το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ αναζητά 7 πτυχιούχους με προϋπηρεσία όμως τουλάχιστον ενός έτους ενώ 39 συμβάσεις έργου θα γίνουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 8.000 νέους

Απευθύνεται σε ανέργους 18 – 24 ετών

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και εργασίας για 8.000 ανέργους που απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-24 ετών εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα.

Το νέο πακέτο θέσεων ετοιμάζεται στο πλαίσιο της δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» που προβλέπει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση. Η δράση απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών διαφόρων εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Ειδικότερα, μέρος των θέσεων – θα προσδιοριστεί με την προκήρυξη της δράσης – θα απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και στη συνέχεια πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 420 ωρών σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση 180 ωρών θα αφορά την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωσή του καταρτιζομένου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και η δεύτερη φάση 240 ωρών θα αφορά τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.

Παράλληλα, θέσεις θα προβλεφθούν και για απόφοιτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ωφελούμενοι

Οι ωφελούμενοι της κατηγορίας αυτής θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 380 ωρών, η οποία και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά οι 180 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και στη δεύτερη φάση οι 200 ώρες θα αφορούν τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.

Με αλλαγές το voucher στον Τουρισμό για 8.000 ανέργους

Οι αιτήσεις από τους ανέργους θα γίνουν ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα sete-voucher.gr και οι προθεσμίες θα ανακοινωθούν με την προκήρυξη του προγράμματος

Με σίγουρες τις αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα voucher για 8.000 ανέργους στον Τουρισμό σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΤΕ που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη, είπε ότι το πρόγραμμα κατάρτισης και ένταξης στον τουριστικό κλάδο voucher 8.000 νέων ανέργων που υλοποιήθηκε πέρυσι είχε επιτυχία και τουλάχιστον το 35% όσων συμμετείχαν έχουν απορροφηθεί σε μόνιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Ο κ. Ανδρεάδης πρόσθεσε ότι έχει υποβάλει στο υπουργείο Εργασίας, νέο πρόγραμμα για εφέτος ακόμη 8.000 νέων ανέργων και αναμένεται η έγκρισή του από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Το πρόγραμμα voucher στον Τουρισμό θα προκηρυχθεί πάντα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ τον επόμενο μήνα.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Στο πρόγραμμα voucher όπως προανήγγειλε και ο κ. Ανδρεάδης είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές αφού η αναπληρωτής υπουργός για την αντιμετώπιση της ανεργίας κ. Αντωνοπούλου είναι κάθετα αντίθετη με τον τρόπο που ήδη υλοποιούνται τα προγράμματα αυτά. Σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενη ηγεσίας του Υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα περιλάμβανε 4 υποέργα τα οποία όμως όπως προαναφέρουμε θεωρείται δεδομένο ότι θα αλλάξουν. Οι αιτήσεις από τους ανέργους θα γίνουν ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα sete-voucher.gr και οι προθεσμίες θα ανακοινωθούν με την προκήρυξη του προγράμματος.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά μπορεί να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρίες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρινών, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής αναμένεται να έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ

Είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Κάθε άνεργος που θα εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων δικαιούται μια προσωπική επιταγή εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την οποία θα λάβει υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης. Επίσης, αποκτά τη δυνατότητα να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης, το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμεί. Μέσω της Επιταγής, ο πάροχος κατάρτισης θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες που θα παρέχει στον καταρτιζόμενο.

Το αργότερο δύο μήνες μετά την εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιταγή εισόδου. Αυτό θα γίνει με την ηλεκτρονική υποβολή της υπογεγραμμένης σύμβασης μεταξύ του καταρτιζόμενου, του παρόχου κατάρτισης και της επιχείρησης για πρακτική άσκηση.

Τις επόμενες μέρες θ’ ανοίξει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Ηλεκτρονικά οι αιτήσει για τις 32.433 συμβάσεις στους δήμους

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 32.433 ανέργους σε δήμους όλης της χώρας. Στο πρόγραμμα θα υπάρξουν μικρές βελτιωτικές αλλαγές, ενώ δεν θα αλλάξουν ο μισθός και η χρονική διάρκεια απασχόλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ αναλυτική πληροφόρηση για τις ειδικότητες έτσι ώστε να γίνεται έλεγχος και να υπάρχει αντιστοιχία της ειδικότητας που κατέχει ο άνεργος με το έργο που υλοποιείται. Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι με την πρόσληψή τους, οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο-οδηγό, προκειμένου να γνωρίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Πάντως κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι τα επόμενα προγράμματα θα έχουν άλλη φιλοσοφία, καθώς όπως υπογραμμίζουν, «οποιοδήποτε πρόγραμμα που προβλέπει απασχόληση για λιγότερο από οκτώ μήνες δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος.

23.000 άνεργοι έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής»

Για δωρεάν μαθήματα πληροφορικής που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ και η Microsoft Hellas

Ιδιαίτερη επιτυχία και ανταπόκριση στους ανέργους, παρουσιάζει το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ από κοινού με την Microsoft Hellas. Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί περί τους 23.000 ανέργους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» το οποίο ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas. Μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδυκτιακής πύλης του ΟΑΕΔ. Στα τέλη κάθε μήνα οι αιτούμενοι θα παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, κατάλληλους κωδικούς ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…