Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σήμερα το «2ο All Star Game» των ξανθιώτικων πολιτιστικών συλλόγων

Σήμερα το «2ο All Star Game» των ξανθιώτικων πολιτιστικών συλλόγων

0
allstar apokries

Διασκεδαστικό… υπερθέαμα μπάσκετ για φιλανθρωπικό σκοπό προσδοκούν οι διοργανωτές

Στις 17:00 θα ξεκινήσει η εκδήλωση στο κλειστό «Φ. Αμοιρίδης»

Έφτασε η μεγάλη ημέρα για την… γιορτή του ξανθιώτικου μπάσκετ, που αφορά όχι επίσημες διοργανώσεις αλλά το πρωτάθλημα μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στα πλαίσια της όμορφης και διασκεδαστικής διοργάνωσης, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το «2ο All Star Game» Πολ. Συλλόγων Ξάνθης, με την εκδήλωση να είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 με χώρο διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης».

Να σημειώσουμε ότι το (4ο) πρωτάθλημα μπάσκετ πολιτιστικών συλλόγων βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή 14 ομάδων που αποτελούνται από μέλη συλλόγων της πόλης, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί η «γιορτή» που θα συνδυαστεί με ένα σημαντικό σκοπό καθώς τα έσοδα που θα προκύψουν από τη διοργάνωση θα διατεθούν για φιλανθρωπικό έργο και θα παραδοθούν στη συνέχεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ξάνθης που με τη σειρά του θα τα διαθέσει σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, η είσοδος για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το «2ο All Star Game» θα είναι ελεύθερη, όμως στην κεντρική Θύρα του γηπέδου θα υπάρχει το «κουτί της αγάπης» στο οποίο όσοι θέλουν θα καταβάλλουν προαιρετικά ένα μικρό αντίτιμο (όποιο ποσό επιθυμούν) για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Διαγωνισμοί, επίσημοι καλεσμένοι και πολλές εκπλήξεις στο πρόγραμμα

Στο… αγωνιστικό μέρος, τις δύο ομάδες «All Star» θα στελεχώσουν παίκτες από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος συλλόγων συν μερικοί επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές ομάδων Α1 και Α2 Εθνικής κατηγορίας οι οποίοι αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Μεταξύ άλλων παρόντες στην εκδήλωση στο «Αμοιρίδειο» θα είναι οι γνωστοί καλαθοσφαιριστές Απόλλων Δεληγιώργης (Βέροια), Σταμάτης Μπένας (ΚΑΟΔ, Ερμής Λαγκαδά), Δημήτρης Μασλαρινός (Ξάνθη, ΚΑΟΔ, ΜΕΝΤ, Ηρακλής, ΓΑΣ Κομοτηνή) και Κώστας Χρήστου (Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Άρης). Καλεσμένος ήταν και ο Θεόδωρος Ζάρας (ΚΑΟΔ), όμως δεν θα μπορέσει τελικά να πάρει μέρος λόγω τραυματισμού.

Πριν την έναρξη του «All Star» θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης των τμημάτων μίνι του Αρίωνα Ξάνθης και της Ασπίδας Ξάνθης, ενώ κατά τη διάρκεια του θα δημοπρατηθούν φανέλες των ομάδων μπάσκετ του Άρη, του ΚΑΟΔ, συλλεκτική φανέλα του Μπάνε Πρέλεβιτς (ΠΑΟΚ) καθώς και μια μπάλα με τις υπογραφές των παικτών του ΠΑΟΚ, ενώ θεαματικός αναμένεται να είναι και ο διαγωνισμός τριπόντων που θα πραγματοποιηθεί.

Οι αγώνες ξεκινούν από τις 17:00 στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και η παρουσία όλων κρίνεται σημαντική ιδιαίτερα όταν μιλάμε για διοργανώσεις που έχουν στόχο την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ξάνθης.

Χαρά Τσακίρη: «Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια γιατί γίνεται για καλό σκοπό»

Το «Ε» συνομίλησε με την κα. Χαρά Τσακίρη (πρόεδρος πολ. Συλλόγου «Απαράδεκτοι») η οποία ήταν από τις «πρωτεργάτριες» της διοργάνωσης του τουρνουά μπάσκετ των ξανθιώτικων πολιτιστικών. Στις δηλώσεις της η κα. Τσακίρη τόνισε:

Χ.Τ.: «Μετά από πολύμηνες προετοιμασίες φτάσαμε στην ημέρα της εκδήλωσης και περιμένουμε με ανυπομονησία τη διεξαγωγή του αγώνα, τον οποίο ελπίζουμε να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Το «2o All Star Game» είναι η συνέχεια της περσινής πρώτης αντίστοιχης διοργάνωσης που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ελπίζουμε και φέτος να ανταποκριθούν οι φίλαθλοι και να στηρίξουν την προσπάθεια μας.

Παρά τις προετοιμασίες και επαφές που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, δυστυχώς συμβαίνουν και απρόοπτα της «τελευταίας στιγμής», όπως με τον Μπάνε Πρέλεβιτς (νυν πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ), ο οποίος ενώ είχε αποδεχθεί την πρόσκληση μας και θα ήταν μαζί μας, δεν θα μπορέσει να έρθει καθώς προέκυψε «εμβόλιμη» αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 και ο ίδιος θα έχει υποχρεώσεις.

Ωστόσο για να… «δικαιολογήσει» την απουσία του μας έστειλε μία συλλεκτική φανέλα που φορούσε ο ίδιος ως αθλητής στον τελικό της Γενεύης του 1991 (σ.σ. όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε με 76-72 τη Σαραγόσα και πήρε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο) με την υπογραφή του η οποία θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα θα προστεθούν στο ¨κουτί της αγάπης¨».

Σχετικά με την προσπάθεια η υπεύθυνη της εκδήλωσης συμπλήρωσε:

Χ.Τ.: «Τόσο το πρωτάθλημα μπάσκετ πολιτιστικών συλλόγων όσο και το «All Star Game» είναι κάτι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα καθώς δεν υπάρχουν ανάλογες διοργανώσεις. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να το καθιερώσουμε και να γίνει γνωστό, έτσι ώστε πέρα από το κοινωνικό έργο που παρέχει να προβάλλει την Ξάνθη και το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα ο τρόπος που διεξάγεται το «All Star Game» με τους παίκτες ντυμένους με αποκριάτικες στολές είναι κάτι που άρεσε πέρσι κι έτσι το επαναλαμβάνουμε και φέτος, στην προσπάθεια μας να το καθιερώσουμε.

Η προσπάθεια είναι προσωπική, τόσο εμείς που το διοργανώνουμε όσο και οι παίκτες που παίρνουν μέρος με τους συλλόγους αφιερώνουμε πολύ χρόνο, αφήνοντας στην άκρη τις δουλειές μας και άλλες υποχρεώσεις ενώ καταβάλλουμε και έξοδα καθώς δεν έχουμε την οικονομική υποστήριξη από κανένα φορέα. Όμως είμαστε χαρούμενοι γιατί μέσα από αυτό βγαίνει κάτι καλό και προσπαθούμε συνέχεια για να διορθώνουμε τις ατέλειες που παρατηρούνται και να το βελτιώνουμε χρόνο με το χρόνο».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…