Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Λουκέτο» στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης

«Λουκέτο» στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης

0
kendro lathrometanaston

Σε 100 μέρες, σύμφωνα με εξαγγελία του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Γκοδοσίδης: «Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων »

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γ. Χατζηθεοδώρου: «Θα θέλαμε ν’ ανοίξει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης»

Νέα μεταναστευτική πολιτική εγκαινιάζει με το «καλημέρα» η νέα κυβέρνηση καταργώντας όλα τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών. Αυτό ανακοίνωσε επισήμως το προηγούμενο Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μετά την επίσκεψή του στην Αμυγδαλέζα με αφορμή τον τραγικό θάνατο μετανάστη στο κέντρο κράτησης. Ο κ. Πανούσης προανήγγειλε τη διακοπή της λειτουργίας όλων των κέντρων κράτησης μεταναστών σε 100 μέρες και την εφαρμογή μιας δομής ανοιχτής φιλοξενίας. Να υπενθυμίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συστήσει υπουργείο Μετανάστευσης με αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης την κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποδηλώνοντας την βαρύτητα που δίνει σε θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Γκοδοσίδης: «Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων για το Κέντρο Κράτησης της Ξάνθης»

Το θέμα με τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών αφορά άμεσα την Ξάνθη και την περιοχή μας ευρύτερα καθώς στην περιφέρεια ΑΜΘ λειτουργούν αυτή τη στιγμή 2 Κέντρα Κράτησης – Ξάνθης και του Παρανεστίου και 2 Κέντρα Υποδοχής στον Έβρο. Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούσε και το Κέντρο Κράτησης Κομοτηνής όμως έκλεισε. Το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Ξάνθης στεγάζεται στην Αστυνομική Σχολή η οποία έχει αναστείλει την λειτουργία της από τον Αύγουστο του 2011 με απόφαση του τότε υπουργού κ. Δένδια. Αυτή την στιγμή φιλοξενεί 320 παράνομους μετανάστες που κρατούνται εκεί οι περισσότεροι πάνω από 6 μήνες όπως μας ενημερώνει ο αστυνομικός Διευθυντής κος. Γιώργος Γκοδοσίδης που έχει την αρμοδιότητα της λειτουργίας του Κέντρου. Αναφορικά δε με τις αλλαγές που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση και αν θα κλείσει το Κέντρο Κράτησης της Ξάνθης ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι μέχρις στιγμής δεν έχει έλθει στην υπηρεσία καμιά απόφαση και ότι αναμένουν εντολές ενώ προσθέτει ότι πλέον η αρμοδιότητα θα μεταφερθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης που έχει συσταθεί.

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γ. Χατζηθεοδώρου: «Θα θέλαμε ν’ ανοίξει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης

Βέβαιος για την υλοποίηση της εξαγγελίας που θα αφορά και το Κέντρο Κράτησης της Ξάνθης δηλώνει ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου. «Τα Κέντρα Κράτησης θα κλείσουν και μαζί θα μπει ένα τέλος και στο …πάρτι της μίζας των προμηθευτών και των διάφορων παρατρεχάμενων. Η χώρα μας παίρνει ετησίων από την Ευρώπη 28 εκ. ευρώ για τους μετανάστες και ξοδεύει για κάθε μετανάστη 5,87 ευρώ την ημέρα. Αυτό κι αν είναι πάρτι… Το μαχαίρι θα φτάσει το κόκαλο…».

Σ’ ότι αφορά το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης ο κ. Χατζηθεοδώρου εξέφρασε την επιθυμία: «Εμείς θα το θέλαμε πολύ. Οι βουλευτές μας θα εργαστούν πάνω σ’ αυτό. Έχουν σκοπό να «τρέξουν» όλα τα τοπικά θέματα και αυτό είναι ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…