Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συλλαλητήρια σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο Eurogroup

Συλλαλητήρια σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο Eurogroup

0
sygkentrosi plateia

Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Ξάνθης. Κόσμος σε Καβάλα, Κομοτηνή, Σύνταγμα

Αρκετά μεγάλη συμμετοχή, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, και κόσμος όλων των πολιτικών ‘’αποχρώσεων’’ χαρακτήρισαν το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε και στην Ξάνθη το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Φεβρουαρίου, για την στήριξη της ελληνικής διαπραγμάτευσης στο κρίσιμο έκτακτο Eurogroup. Στην πλατεία βρέθηκαν και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ, στελέχη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πολιτικές νεολαίες αλλά και κόσμος χωρίς κομματική ένταξη και δεδηλωμένη πολιτική ταυτότητα, που βρέθηκε στην πλατεία ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για στήριξη της κυβέρνησης. Οι δύο βουλευτές στις δηλώσεις τους ανέφεραν ότι για τη χώρα έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή και η παρουσία όλου του κόσμου στις πλατείες δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση συσπειρώνει γύρω της όλους τους Έλληνες καθώς η προσπάθεια δεν είναι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι εθνική. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στις πόλεις της Περιφέρειας, όπου υπήρξε μεγάλη προσέλευση από πολίτες διαφόρων πολιτικών χώρων, όπως για παράδειγμα σε Καβάλα και Κομοτηνή. Εντυπωσιακή βέβαια ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα αλλά και στον Λευκό Πύργο.

Μήνυμα αλληλεγγύης από τη Νέα Υόρκη

Διαδηλώσεις συμπαράστασης στο ελληνικό λαό, όμως, διοργανώθηκαν σε όλο τον κόσμο, την ώρα που η ελληνική αποστολή έδινε μάχη στο έκτακτο Eurogroup. Από τη Νέα Υόρκη, δεκάδες συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Με πλακάτ και συνθήματα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας: «Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα επαναστατούμε γιατί δεν μπορούμε να ανασάνουμε». Άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη διαδήλωσαν με απαίτηση το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που για χρόνια έχει επιβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση. Σκηνές διαμαρτυρόμενων υπέρ της Ελλάδας στο Όσλο έξω από το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας, στις Βρυξέλλες, στην Γένοβα, την Ρώμη, την Νάπολη, την Βενετία και την Πάντοβα της Ιταλίας, όπου διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία και τα προξενεία της Γερμανίας, στο Βερολίνο και την Βρέμη της Γερμανίας, καθώς και στο Παρίσι και την Ιρλανδία, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…