Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Δήμος Αβδήρων ζητά να φύγει το ΤΑΙΠΕΔ από τα Λουτρά Ποταμιάς

Ο Δήμος Αβδήρων ζητά να φύγει το ΤΑΙΠΕΔ από τα Λουτρά Ποταμιάς

0
dimarxio avdiron-empros

Ο δήμαρχος κ. Τσιτρίδης έθεσε το θέμα σε συνάντηση που είχε χθες με το πρόεδρο της ΠΕΔ – ΑΜΘ κ. Λαμπάκη

ΣΑΤΑ – Παιδικές Χαρές – Αδέσποτα και Γεωθερμία τέθηκαν επίσης στο τραπέζι του διαλόγου. Ενημερωτική επίσκεψη της ΠΕΔ στο δήμο Αβδήρων

Πρόγραμμα διερευνητικών επαφών σ’ όλους τους δήμους των νομών της Περιφέρειας εφαρμόζει η ΠΕΔ – ΑΜΘ προκειμένου να ενημερωθεί δια ζώσης για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δήμου, να προσφέρει τεχνογνωσία και να προωθήσει λύσεις μέσω ΚΕΔΕ. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΠΕΔ – ΑΜΘ δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης συνοδευόμενος από 3 τεχνοκράτες που αποτελούν το επιστημονικό προσωπικό της ΠΕΔ επισκέφτηκε χθες το πρωί τον δήμο Αβδήρων και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Τσιτιρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τα Λουτρά της Ποταμιάς και η απεμπλοκή του από το ΤΑΙΠΕΔ στο επίκεντρο

Στην ατζέντα της ΠΕΔ μπήκαν τα Λουτρά της Ποταμιάς μετά από ενημέρωση από το δήμαρχο Αβδήρων. Ειδικότερα από τον κ. Τσιτιρίδη ζητήθηκε η συνδρομή της ΠΕΔ ώστε να απεμπλακούν από το ΤΑΙΠΕΔ και να διεκδικηθεί η παραχώρησή τους στο δήμο δεδομένου ότι ο δήμος είχε την χρήση τους μέχρι τη στιγμή που αναμείχθηκε το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα συμφωνήθηκε αυτό να τεθεί στην ΚΕΔΕ και να διεκδικηθεί σε ευρύτερη κλίμακα σ’ ότι αφορά ακίνητα που έχουν τη χρήση τους οι δήμοι να μην παρεισφρείει το ΤΑΙΠΕΔ. Επισημαίνεται ότι αυτή η διεκδίκηση είναι εφικτή δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι υπό κατάργηση από την νέα κυβέρνηση.

ΣΑΤΑ – Παιδικές Χαρές – Αδέσποτα και Γεωθερμία τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου

Παράλληλα ο δήμαρχος έθεσε και μερικά άλλα ζητήματα του δήμου όπως να δοθεί μια λύση στα αδέσποτα σκυλιά. Επ’ αυτού εξετάζεται το ενδεχόμενο να το αναλάβουν οι μητροπολιτικοί δήμοι που έχουν τις δομές να το υποστηρίζουν . Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης συσκευασίας φυτοφαρμάκων δεδομένου ότι ο δήμος Αβδήρων είναι αγροτικός δήμος. Κατατέθηκε ως πρόταση να οριστούν κάποια συγκεκριμένα σημεία ανά την περιφέρεια όπου θα συγκεντρώνονται και θα γίνεται κατόπιν η μεταφορά τους και η διαχείρισή τους. Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε ήταν η ΣΑΤΑ και συμφωνήθηκε να τεθούν εκτός τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια που κατευθύνουν τα ήδη μειωμένα κονδύλια σε αστικούς δήμους δημιουργώντας έτσι μια ανισομέρεια στην κατανομή. Το πρόβλημα επίσης με τις Παιδικές Χαρές τέθηκε στο τραπέζι με το αίτημα να υπάρξουν τροποποιήσεις στο νόμο και να εξαιρεθούν από ορισμένες προδιαγραφές παιδικές χαρές που είναι σε μικρούς οικισμούς. Τέλος αναζητήθηκαν τρόποι και ακούστηκαν απόψεις για την αξιοποίηση της γεωθερμίας ένα συγκριτικό πλεονεκτήματα του δήμου Αβδήρων καθώς επίσης κρίθηκε ως θετικό το μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού χωρίς περιορισμούς από τους δήμους για τη στελέχωση υπηρεσιών με ανταποδοτικά τέλη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…