Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα «Ευκαιρίες Καριέρας» για τους ανέργους από την ΟΕΒΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα «Ευκαιρίες Καριέρας» για τους ανέργους από την ΟΕΒΕ

0
imera-karieras

Προχωρά η σύζευξη ανέργων με τοπικούς επιχειρηματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος

Μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να ενημερωθούν για τα οφέλη του προγράμματος

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 18:00 διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης Ημερίδα με θέμα την «Δικτύωση Επιχειρήσεων και ωφελουμένων» με Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Η ΟΕΒΕ, ως εταίρος της αναπτυξιακής σύμπραξης «Απασχόληση Δήμου Ξάνθης», πραγματοποίησε την ημερίδα στην αίθουσα της Ομοσπονδίας, επί της οδού Ανθ/στού Μιλτιάδη Γεωργίου 24, στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης 4 του τοπικού σχεδίου απασχόλησης «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του Δήμου Ξάνθης». Αντικείμενο της Ημερίδας ήταν η «Δικτύωση Επιχειρήσεων και ωφελούμενων» με Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Στην Ημερίδα συμμετείχαν, εκτός από την διοργανώτρια ΟΕΒΕ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης και το ΚΕΚ Πρωταγόρας.

Πολλαπλά τα θετικά για ωφελούμενους και επιχειρήσεις

Οι εισηγητές παρουσίασαν στο κοινό τα οφέλη από την συγκεκριμένη δράση και τον τρόπο συνεργασίας όλων των φορέων, όπως περιγράφηκε και από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κ. Γεώργιο Μπατζακίδη. Από την πλευρά των επιχειρηματιών, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ-Μπαρ του Νομού και Κέντρων Διασκέδασης Ν. Ξάνθης, κ. Ανδρέας Ιντζές, τόνισε στην εισήγησή του τις δυσκολίες που υπάρχουν στον χώρο και την θετική αλλαγή, καθώς μέχρι τώρα τα μέλη του Σωματείου δεν επωφελούνταν από ανάλογα προγράμματα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξάνθης με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κ. Δημήτριος Καραπαναγιωτίδης, προέτρεψε τους ανέργους ωφελούμενους του προγράμματος να μην επαναπαύονται, αλλά να ενεργοποιηθούν και να επιζητούν και οι ίδιοι τρόπους επαγγελματικής αποκατάστασης και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με την σειρά της η ψυχολόγος, υπεύθυνη συμβουλευτικής ωφελουμένων στο πλαίσιο του προγράμματος, κ. Αθηνά Πεντζουρίδου, περιέγραψε την διαδικασία που ακολουθήθηκε μέσω συνεντεύξεων και άλλων πρακτικών, ώστε οι ίδιοι οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα άνεργοι να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν εν συνεχεία τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα αλλά και της επαγγελματικής τους δεξιότητας, που θα τους καταστήσουν αναγκαίους στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Εκ μέρους του δήμου Ξάνθης παραβρέθηκε η κα Θεοδώρα Γιαννώτα, ενώ συμμετείχαν στην συζήτηση τόσο ο κ. Κολλάρος, που αναφέρθηκε στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη και μονιμότερη απορρόφηση των ανέργων, αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Μπεμπεκίδης, που μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας των κοινωνικών φορέων εκατέρωθεν.

Ευκαιρίες Καριέρας για άνεργους νέους

Η εκδήλωση αποσκοπούσε κυρίως στην ενημέρωση των τοπικών επιχειρηματιών για τις ωφέλειες που προκύπτουν για τους ίδιους από την πρόσληψη των 80 ωφελούμενων του προγράμματος των «Ευκαιριών Καριέρας», που έρχεται ως αντίβαρο στην συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, την οποία αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι και οι νέες της χώρας μας. Με τον τρόπο αυτό οι ωφελούμενοι, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με «δυνατά» ονόματα της αγοράς εργασίας, αφού προηγουμένως απέκτησαν επαρκή γνώση σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού μέσω σεμιναρίων ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Τα σεμινάρια, διάρκειας 80 ωρών, παρακολούθησαν οι ωφελούμενοι στο ΚΕΚ Πρωταγόρας, που είναι εταίρος του προγράμματος. Από την άλλη, υπήρξε διερευνητικό ενδιαφέρον από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις, οι οποίες πληροφορήθηκαν ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ανέργου για 4 μήνες με κάλυψη μεγάλου μέρους του ημερομισθίου τους, ύψους 18 ευρώ. Η συνάντηση, πάντως, έδωσε ένα πολύ θετικό στίγμα, καθώς εκδηλώθηκε άμεσα ενδιαφέρον από επιχειρηματίες που ήταν παρόντες για πρόσληψη ωφελουμένων ανέργων, κάτι που δημιουργεί ελπίδες για παρόμοιες δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…