Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Χιλιάδες μασκαράδες στην επιτυχημένη Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση

Χιλιάδες μασκαράδες στην επιτυχημένη Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση

0
paidiki palelasi1

“Βούλιαξε” η κεντρική πλατεία της Ξάνθης με την συμμετοχή των παιδιών

Ξέφρενο αποκριάτικο κλίμα με παιδικά χαμόγελα και τον Stan σε μια νεανική συναυλία

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η φετινή παιδική καρναβαλική παρέλαση στο πλαίσιο του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της Ξάνθης. Την περσινή καινοτομία της παιδικής παρέλασης φαίνεται να έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, που ανανέωσε και φέτος το ραντεβού και συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό και με πολύ κέφι τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους συνοδούς γονείς. Σ’ αυτό συνετέλεσε και η ηλιόλουστη μέρα, που επέτρεψε στα παιδικά πληρώματα των σχολείων και των συλλόγων να κινηθούν στην κεντρική αρτηρία της 28ης Οκτωβρίου προς την κεντρική πλατεία, όπου η ζωντάνια και οι ξέφρενοι καρναβαλικοί ρυθμοί κορυφώθηκαν.

«Μισό αιώνα Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Μισό αιώνα παιδικά χαμόγελα»

Οι μικροί καρναβαλιστές, από τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της πόλης, αλλά και ευρύτερα του Νομού, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας, φορώντας αποκριάτικες στολές και κρατώντας μπαλόνια και πλακάτ. Η παιδική παρέλαση, που ξεκίνησε πειραματικά πέρυσι, γνωρίζοντας ωστόσο μεγάλη επιτυχία, επιχειρείται να καθιερωθεί ως ένας από τους θεσμούς των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Στην κεντρική πλατεία της πόλης υποδέχτηκαν τους μικρούς μας φίλους τα «Ανεμοσκορπίσματα» (η εθελοντική ομάδα ψυχαγωγών που συμμετείχε και στην Γειτονιά του Άι-Βασίλη) με τις μασκότ, τους ξυλοπόδαρους και χαρούμενους κλόουν, τις νεράιδες και τα ξωτικά, καθώς και οι dj’s Δημήτρης Αργυρίου και Δημήτρης Καρυπίδης, που φρόντισαν να ανεβάσουν την διάθεση για αρκετή ώρα. Την σκυτάλη πήραν τέσσερεις αστείοι ανιματέρ, που ανέλαβαν το ‘’ζέσταμα’’ του κοινού με μουσικοκινητικά παιχνίδια και διαγωνισμούς. Λίγο μετά την 13:00 το μεσημέρι εμφανίστηκε στην σκηνή ο δημοφιλής στη νεολαία τραγουδιστής Stan, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με γνωστές του επιτυχίες.

Πρόβα για την μεγάλη παρέλαση

Ξύπνησε, πραγματικά, το Καρναβάλι της Ξάνθης με τους μικρούς καρναβαλιστές, που μας έβαλαν πλέον για τα καλά στο κλίμα της τελευταίας εβδομάδας των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, οι οποίες συμπληρώνουν φέτος αισίως μισό αιώνα συνεχούς παρουσίας, και σε όσα θα λάβουν χώρα στην πόλη μας το επόμενο Σαββατοκύριακο. Μια πρόβα για την Ξάνθη, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τους διοργανωτές, η οποία παρουσιάζει σε μικρή κλίμακα το γιορτινό κλίμα που θα κορυφωθεί με την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου. Τα παιδιά είχαν πραγματικά την δυνατότητα να απολαύσουν την δική τους παρέλαση σε πιο ελεγχόμενους ρυθμούς και ένταση, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης διοργανώθηκαν από τους Προσκόπους Ξάνθης διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες μπορούσαν να συμμετέχουν. Μάλιστα μετά την παρέλαση, ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης παρουσίασε στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας και το θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο παραμύθι της Ταμάρας Καζαντζίδου, «Η Λιχουδοχώρα».

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…