Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λάσπη στους …μονωτήρες της ΔΕΗ – Στο σκοτάδι οι παραλιακοί οικισμοί!

Λάσπη στους …μονωτήρες της ΔΕΗ – Στο σκοτάδι οι παραλιακοί οικισμοί!

0
enaeritis

Εκτεταμένες και πολύωρες διακοπές ρεύματος σε Γκιώνα, Πεζούλα, Μάνδρα, Μυρωδάτο, Άβδηρα και Πόρτο Μόλο – Βροχή καταγγελιών από τους κατοίκους

Η λασποβροχή υπαίτια για τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ – Εναγώνια και επίπονη προσπάθεια καθαρισμού με την συνδρομή της Πυροσβεστικής

Στο σκοτάδι βυθίζεται από την Κυριακή και ανά διαστήματα όλη η παραλιακή ζώνη του νομού καθώς συνεχίζονται εκτεταμένες πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σ’ όλους τους οικισμούς των δήμων Αβδήρων και Τοπείρου. Από την Τετάρτη έχει διαπιστωθεί επιδείνωση της κατάστασης ιδιαίτερα στους οικισμούς Γκιώνα, Πεζούλα, Μάνδρα, Μυρωδάτο, Άβδηρα και Πόρτο Μόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Άβδηρα και το Πόρτο Λάγος χθες είχαν διακοπή σχεδόν 20 ώρες η Ποταμιά όλη την προηγούμενη νύχτα ενώ στην Γενισέα αποκαταστάθηκε η βλάβη στις 3 ξημερώματα Πέμπτης. Τα χωριά του Τοπείρου είδαν φως από νωρίς χθες το πρωί γιατί το πρόβλημα δεν ήταν τόσο έντονο ενώ στους οικισμούς των παραλιών του δήμου Αβδήρων πολύ αργά χθες το απόγευμα.

Βροχή καταγγελιών από τους κατοίκους

Έσπασαν τα τηλέφωνα της ΔΕΗ όλες αυτές τις ημέρες από κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος, κυρίως δε από καταστηματάρχες (κρεοπώλες, παντοπώλες) αλλά και πολίτες που έχουν καταψύκτες και διατηρούν τρόφιμα οι οποίοι φοβούνται ότι αυτά έχουν υποστεί αλλοιώσεις από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος. Αρκετοί μάλιστα προέβησαν σε καταγγελίες και στο «Ε» επιρρίπτοντας ευθύνες για κωλυσιεργία στην αποκατάσταση των βλαβών και έλλειψη συντονισμού στην ΔΕΗ Ξάνθης.

Η λασποβροχή υπαίτια για τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε το φαινόμενο της λασποβροχής ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής επισημαίνοντας ότι επί 28 χρόνια που είναι στην υπηρεσία της ΔΕΗ δεν το έχει ξανασυναντήσει και σε τόσο μεγάλη έκταση και εξηγεί πως αυτή έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο της ΔΕΗ στους παραλιακούς οικισμούς όπου και είχε μεγάλη ένταση το φαινόμενο την Κυριακή: «Η λάσπη έχει επικαθήσει σ’ όλους τους μονωτήρες όπου ακουμπούν οι αγωγοί και όταν έχει υγρασία δημιουργείται διάσπαση της μόνωσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βραχυκυκλώματος και να καίγονται οι αγωγοί και να σπάζουν οι μονωτήρες με αποτέλεσμα τη βλάβη στο δίκτυο». Να σημειώσουμε ότι η πιο σοβαρή βλάβη με κομμένο τον «κορμό» στο δίκτυο εντοπίστηκε ακριβώς στο εκκοκκιστήριο της Πεζούλας.

ΔΕΗ και Πυροσβεστική σε επιχείρηση καθαρισμού των μονωτήρων

Σαν καλές …νοικοκυρούλες η ΔΕΗ με την Πυροσβεστική από νωρίς χθες το πρωί …έτριβαν και καθάριζαν τους μονωτήρες γιατί μόνο έτσι μπορούσαν να απομακρύνουν την υγρή λάσπη από τους μονωτήρες που δημιουργούσε το πρόβλημα. Με τις αντλίες να ρίχνουν νερό οι πυροσβέστες και όπου δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα οχήματα γιατί τα χωράφια είναι «βαριά» αναλάμβαναν δράση τα συνεργεία των εναεριτών της ΔΕΗ με κουβάδες νερό και σφουγγάρια στα χέρια! Όπως ανέφερε ο κ. Σαρρής η προσπάθεια είναι εναγώνια και επίπονη καθώς είναι χιλιάδες οι μονωτήρες και μεγάλη ποσότητα της λάσπης και ότι το πρόβλημα μόνο μια …βροχή καθαρή θα επιλύσει οριστικά. Όπως δε ανάφερε αυτό θα συμβεί σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…