Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ξανά εκλογές χωρίς εφορευτικές

Ξανά εκλογές χωρίς εφορευτικές

0
ekloges diadikasia1

Δεν προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Μπέρδεμα για τους ψηφοφόρους η αλλαγή των εκλογικών τμημάτων

Παρά την κακοκαιρία δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία. Δεν έλειψαν τα ευτράπελα

Με κακοκαιρία και έντονες βροχοπτώσεις άνοιξαν οι κάλπες και στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με αποτέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι να αναμένουν τη βελτίωση του καιρού για να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα. Μετά το μεσημέρι πάντως η κακοκαιρία υποχώρησε και η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε ομαλά.

Στις θέσεις τους βρέθηκαν από το πρωί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τους γραμματείς τους, ενώ για άλλη μια φορά δεν προσήλθαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία. Ωστόσο, το παρών έδωσαν εκλογικοί αντιπρόσωποι, ενώ κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι επιστράτευσαν μέλη των οικογενειών τους ή υπαλλήλους των γραφείων τους, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτή τη φορά στις εκλογές κλήθηκαν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών πολλοί φοιτητές και στρατιωτικοί, οι οποίοι και δεν προσήλθαν για να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Ανήσυχοι ήταν το πρωί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που έπρεπε να μεταβούν στο δήμο Αβδήρων, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των καταστροφών

Μπελάς η αλλαγή των εκλογικών τμημάτων

Έντονη σύγχυση και δυσαρέσκεια προκάλεσε στους ψηφοφόρους, που δεν είχαν φροντίσει να ενημερωθούν, η αλλαγή των εκλογικών τμημάτων, με αποτέλεσμα να προσέρχονται στο εκλογικό τους τμήμα και εκεί να ενημερώνονται ότι πρέπει να πάνε αλλού.

Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ άλλοι έσπευσαν να ενημερωθούν προκειμένου να μεταβούν στο εκλογικό τους τμήμα.

Και… ευτράπελα

Ένταση επικράτησε στο εκλογικό τμήμα 149, στο 1ο ΕΠΑΛ στην Εκτενεπόλ, όταν γυναίκα μεγάλης ηλικίας περίπου 80 χρονών απαίτησε να μπει μαζί με το γιο της (περίπου 60) στο παραβάν για να ψηφίσει. Η δικαστική αντιπρόσωπος της εξήγησε ότι αυτό απαγορεύεται και ότι η ίδια μπορούσε να τη βοηθήσει. Τότε άρχισε το επεισόδιο με τη γυναίκα και το γιο της να προκαλούν σύγχυση και να διαμαρτύρονται, ενώ ελλείψει οργάνων της αστυνομίας στο εκλογικό κέντρο, η δικαστική αντιπρόσωπος με τη γραμματέα προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, ενώ τη στιγμή που επιχείρησαν να καλέσουν το 100, η γυναίκα άρπαξε το κινητό από το χέρι της γραμματέως. Επίσης, άρπαξε και τον φάκελο που της έδωσε η δικαστική αντιπρόσωπος και επιχείρησε να φύγει με αυτόν, ωστόσο τη σταμάτησαν άρον άρον. Το τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε και όταν κατέφτασε η αστυνομία και ο Εισαγγελέας, ενώ τελικά δέχθηκε να ψηφίσει με τη βοήθεια της δικαστικής αντιπροσώπου.

Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα από τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι ίδιοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έκαναν λόγο για σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισαν αρκετά πιο εύκολη σε σχέση με τις τριπλές εκλογές των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών και ευρωεκλογών.

Πάντως, να σημειωθεί ότι αν και όλα τα υλικά (παραβάν, κάλπες) είχαν τοποθετηθεί εγκαίρως, δεν είχαν προλάβει να ανανεωθούν οι ετικέτες, με αποτέλεσμα οι κάλπες να φέρουν τις αφίσες των προηγούμενων εκλογών.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…