Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Δύο έδρες κατακτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

Δύο έδρες κατακτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

0
ellada

Απόλυτος κυρίαρχος στο νομό μας. Εκλέγονται βουλευτές οι Ζεϊμπέκ-Κοντός-Γιαννακίδης

Αποδυναμωμένο το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ, ΚΚΕ

Απόλυτος νικητής των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και καλείται να δημιουργήσει την πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς, που αναλαμβάνει να διακυβερνήσει τη χώρα στην πιο κρίσιμης στιγμή της, με «όπλο» του την ισχυρή λαϊκή εντολή και την ελπίδα που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ φλέρταρε με την αυτοδυναμία, ενώ προηγήθηκε με οκτώ μονάδες της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτο κόμμα αναδείχθηκε τελικά κόντρα στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή και ακολούθησε το «Ποτάμι» με μικρή διαφορά. Στη νέα επτακομματική Βουλή της Ελλάδας πέμπτο ήρθε το ΚΚΕ, ακολούθησε με σημαντικά μειωμένες δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ που πήρε ποσοστό σχεδόν όσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που παρά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις κατάφερε με άνεση να μπει στη Βουλή και να καταλάβει 13 έδρες.

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του για δεύτερη φορά συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ξάνθης, όπου αναδεικνύεται σε κυρίαρχη δύναμη καταλαμβάνοντας δύο έδρες στο νομό και στερώντας ουσιαστικά την τρίτη έδρα από το ΠΑΣΟΚ που κατάφερε να αναδειχθεί τρίτη δύναμη από τις κάλπες της Ξάνθης, αλλά αποδυναμωμένο. Την έδρα της κρατά η Νέα Δημοκρατία που πήρε όμως τις μισές ψήφους από αυτές που κατάφερε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτη στο νομό Ξάνθης έρχεται η Χρυσή Αυγή, που είχε φτάσει μόνο μέχρι την πέμπτη θέση στις προηγούμενες εκλογές. Ακολουθεί το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ μετά έρχεται το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Αρκετά πιο πίσω είναι το ΚΚΕ και ακολουθούν Ένωση Κεντρώων, Τελεία, Λάος, Πράσινοι ΔΗΜΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.

Σημειώνουμε ότι στο νομό Έβρου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές και η ΝΔ έναν, στο νομό Δράμας εκλέγεται ένας από τη ΝΔ, ένας από το ΣΥΡΙΖΑ και ένας από το Ποτάμι, ο νομός Καβάλας έχει την ίδια κατάταξη με το νομό Έβρου και στο νομό Ροδόπης ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει καταλαμβάνοντας δύο έδρες και αφήνοντας μία για τη ΝΔ.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…