Σχόλια 03/01/15

0
kalpi-empros
Άλλοι Σαντινίστας και μεις Ρεβεγιονίστας!
Θωμάς Βουγιουκλής


Επιτέλους, Βιστονίδα
Αναφορά για κάποιους που επιμένουν ακόμη –λανθασμένα βέβαια- να γράφουν το όνομα της λίμνης Βιστονίδας με «ω».
Λοιπόν, τους παραπέμπουμε στο Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλος- Φυτράκης του 1993, στη σελίδα 887 όπου αναφέρει:
Βίστονες: αρχαίο θρακικό έθνος.
Βιστονίς –ίδος, -ίδα, -ας: λιμνοθάλασσα της Θράκης μεταξύ Ξάνθης και Ροδόπης.
Πιστεύουμε πως τώρα κάποιοι που ανοήτως επιμένουν να γράφουν ανορθόγραφα το όνομα της λίμνης να σταματήσουν.
Μεταξύ αυτών και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστονίδας- Ισμαρίδας.
«Ε»


Αρχή του έτους και…
Αρχή του νέου έτους 2015. Ξεκίνημα νέο, αισιόδοξο και με υποσχέσεις στον εαυτό μας ότι θα… αλλάξουμε!
Άλλος υπόσχεται ότι θα κόψει το τσιγάρο (άντε θα το ελαττώσει), άλλος ή άλλη ότι θα χάσει κάποια κιλά, άλλοι ότι θα ξεκινήσουν γυμναστική, χορό, τρέξιμο.
Δίνουμε, αρχή έτους γαρ, διάφορες υποσχέσεις στον εαυτό μας γιατί είναι εύκολο και ανώδυνο.
Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι που αποφασίζουν για πλέον σοβαρά πράγματα, για υψηλούς στόχους που έχουν να κάνουν με την ίδια την προσωπικότητά τους, την επαγγελματική τους ενασχόληση. Θεμιτό και καλά κάνουν.
Τους ευχόμαστε και αυτούς και όλους τους άλλους στο τέλος του χρόνου να έχουν υλοποιήσει τις υποσχέσεις τους και να έχουν κατακτήσει τους στόχους τους.
«Ε»


Στήνονται τα Επιτελεία
Σε συγκριτικά πλεονεκτική θέση βρίσκονται από οργανωτικής πλευράς οι ήδη βουλευτές.
Διαθέτουν το επιτελείο τους, τους ανθρώπους τους, είναι σίγουροι για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια έναντι των νεοφερμένων, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος των εκλογών είναι πολύ λίγος και οι υποψήφιοι θα βρίσκονται στους δρόμους κάθε ημέρα και αυτό απαιτεί φυσική κατάσταση καλή, αλλά και οργάνωση, κυρίως, για την καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι αρκετά λίγος. Γι’ αυτό και περιμένουν με αγωνία το μήνυμα από τα κεντρικά για να ξέρουν τι θα κάνουν.
«Ε»


Να επικρατήσει ήπιο κλίμα
Οδηγούμαστε πλέον σε βουλευτικές εκλογές. Στις 25 Ιανουαρίου. Δηλαδή σε πολύ λίγες ημέρες από σήμερα. Πάμε σε κάλπες τις οποίες, ειλικρινά, δεν ήθελε κανείς. Όμως παρόλα αυτά οι εκλογές είναι εδώ και θα γίνουν χειμωνιάτικα, παρά το μεγάλο ποσοστό της Κοινής Γνώμης που δήλωσε ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Η απόφαση όμως έχει παρθεί και από δω και πέρα όλα θα κινούνται σε προεκλογικό ρυθμό, με την ελπίδα να επικρατήσει ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, διότι αυτό θέλει η πλειοψηφία του κόσμου, όχι ακρότητες και υπερβολές.
«Ε»


Οικονομία και δείκτες
Είναι γεγονός ότι διανύουμε ως χώρα μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο από οικονομικής πλευράς. Υπάρχουν συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα, πολλοί έχασαν τη δουλειά τους, υπήρξαν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μέσα σ’ αυτό το αρνητικό κλίμα προστέθηκαν και οι πρόωρες εκλογές, όταν υπάρχουν υποχρεώσεις και δεσμεύσεις προς τρίτους, ανάγκες ρευστότητας της χώρας, που καλύπτονται πάλι με δανεικά, όταν η παραγωγή καρκινοβατεί, όταν τα έσοδα του κράτους μειώνονται. Δείκτης όλης αυτής της κατάστασης το Χρηματιστήριο και οι αγορές. Όπου το μεν Χρηματιστήριο Αθηνών πέφτει συνέχεια, τα δε ομόλογα ανεβαίνουν συνέχεια.
Δύσκολη περίοδο περνάμε, πολύ δύσκολη, ας ελπίσουμε να φτάσουμε στο τέλος των εκλογών ομαλά.


Σχολιάζει η πολιτική πιάτσα
koyvelis-emprosΣχολιάζει και γελάει όντως η πολιτική πιάτσα με το πάθημα της ΔΗΜΑΡ και το δούλεμα που της έκανε ο Τσίπρας. Γέλιο όχι χαιρέκακο, απεναντίας. Πρόκειται για ένα πικρό γέλιο, λίγο ειρωνικό για το πάθημα και για όσα θα ακολουθήσουν έως την οριστική διάλυση της παράταξης. Και βέβαια για όλα όσα έγιναν και θα γίνουν από δω και πέρα αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Κουβέλης.
Αρνήθηκε το 2012 την κυβέρνηση συνεργασίας και οδηγηθήκαμε σε εκλογές. Σε εκλογές πάμε και πάλι, το 2015 γιατί η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε ψήφο προεδρική, καθώς επιθυμούσε να έρθει σε εκλογικό γάμο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τα πράγματα για τον Κουβέλη εξελίχθηκαν διαφορετικά και τώρα επήλθε η πλήρης ταπείνωσή του, γιατί ακριβώς τώρα δεν είναι χρήσιμος…
«Ε»


Αυτόνομη η ΔΗΜΑΡ
Μετά το κάζο που έπαθε η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι θα κατέβει αυτόνομη στις προσεχείς εκλογές. Όχι για να διεκδικήσει την είσοδό της στη Βουλή, αυτό πάει πέταξε. Απλά για να συγκεντρώσει ένα ικανό ποσοστό γύρω στο 1-1,5 έως 2% που διαφορετικά θα πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επαφές βέβαια δε θα πάψουν για τη ΔΗΜΑΡ, που όπως ακούγεται εξετάζει την προσέγγιση με άλλους σχηματισμούς, όπως τους Οικολόγους και το κόμμα του Παπανδρέου.
Την προοπτική συνεργασίας συζήτησε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με το κόμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη» σε συνάντηση χθες το μεσημέρι.
Πάντως, το φυσάνε ακόμη εκεί στη ΔΗΜΑΡ για το πάθημά τους…
«Ε»


Το κατεπείγον
«Μυστήριο» υποκρύπτει η πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου, αφού από τη μια το θέμα της συνεδρίασης περιγράφεται ως «ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ», αλλά από την άλλη δίνεται προσοχή στις πιεστικές προθεσμίες που υπάρχουν αν και το Σώμα δεν καλείται να πάρει κάποια απόφαση.
Πάλι θα μαζευτούν, τα συζητήσουν, θα καταλάβουν ότι αγνοούν πολλά και για όσα καταλαβαίνουν θα χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις με ευθύνη και συναίσθηση και στη συνέχεια θα φύγουν πάλι για να σκεφτούν και να επανέλθουν;
Ε.Δ.


Μειώσεις τιμών σε διόδια. Ναι αλλά όχι εδώ
Η νέα χρονιά φέρνει μειώσεις στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη, από τη νέα χρονιά προκύπτουν μειώσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, αλλά μόνο σ’ ότι αφορά τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.
Για μας εδώ τα πράγματα μένουν ως έχουν και η «αιμορραγία» συνεχίζει για κάθε ταξίδι στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ε.Δ.


Ξεκίνησαν οι προεκλογικές καμπάνιες
Το μότο «Με την Ελλάδα δεν παίζουμε» υιοθέτησε η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική της καμπάνια, ενώ η ερώτηση «θράσος ή αλήθεια;» περιλαμβάνεται στο πρώτο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Σαφές είναι ότι το κυβερνών κόμμα εμμένει στο στοίχημα της σταθερότητας, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το κλίμα εκφοβισμού για την περίπτωση διακυβέρνησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως, ακόμη και στελέχη του κόμματος εκφράζουν τον προβληματισμό τους ότι αυτή η γραμμή δεν πρέπει να μονοπωλήσει τον προεκλογικό λόγο, ο οποίος θα πρέπει να συμπεριλάβει κάτι θετικό και αισιόδοξο.
Στο δε ΣΥΡΙΖΑ τα δίνουν όλα για όλα, προκειμένου να καταδείξουν την αναξιοπιστία της κυβέρνησης Σαμαρά που υποσχόταν ελαφρύνσεις και τη συνέχιση της λιτότητας στη χώρα.
Η ένταση της πόλωσης που θα μεσολαβήσει στο διάστημα μέχρι τις εκλογές ανησυχεί ακόμη και στελέχη των κομμάτων, αφού αναμένεται η μάχη να είναι σκληρή και οι υποψήφιοι αδυσώπητοι.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …