Σχόλια 02/01/15

0
vougiouklis epitelous 2015
Εξαιρετικό παράδειγμα άπειρων ερμηνειών που μπορεί να κάνει κανείς με τους αριθμούς!! Για να μη πιστεύουν μερικοί αριθμογραμματοαγράματοι-λάγνοι τους μαθηματικώς αγύρτες!!!!
Θωμάς Βουγιουκλής


2015
2 περιστέρια να ΄ρθούνε να φέρουνε ευχές
0 λοι σας να γιορτάσετε με γέλια και χαρές.
1 όμορφο ξεκίνημα να έχει η χρονιά
5 χιλιάδες όνειρα να βγουν αληθινά.


Τι προσδοκούμε για το 2015
2015Είναι ανθρώπινο. Να γίνεται ένας απολογισμός για το χρόνο που φεύγει (έφυγε ήδη) και για τον νέο που ήρθε. Να συζητάμε με τον εαυτό μας και να αναλύουμε τι κάνουμε σωστά, τι λάθος, τι θα πρέπει να γίνει στην νέα χρονιά. Πού επιτύχαμε, πού όχι. Και πώς θα διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας.
Και για μεν τη χρονιά που έφυγε, πάει τελείωσε. Το ζητούμενο είναι πλέον το νέο, το τι προσδοκούμε για το 2015.
Παράλληλα, είναι γεγονός πως λίγα πράγματα μπορούμε εμείς οι πολίτες ν’ αλλάξουμε. Κι αυτό διότι εξουσιοδοτούμε με την ψήφο μας άλλους να αποφασίζουν για μας.
Γι’ αυτό προσδοκούμε να υπάρξει εν όψει και των εκλογών σωστή εκπροσώπηση στη βουλή. Το ίδιο και στους υπόλοιπους εκπροσώπους μας. Να δουλέψουν για το γενικό καλό όχι για της παρέας και των κολλητών.
Προσδοκούμε ν΄ανοίξουν δουλειές, κι αυτό θα γίνει με τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα.
Προσδοκούμε αλλαγή νοοτροπίας παντού. Και βέβαια προσδοκούμε να επικρατήσει σε όλους, άρχοντες και αρχομένους, ο κοινός νους. Διότι τελικά αυτό είναι που απουσιάζει σήμερα. ο κοινός νους και η φαντασία.
-Καλή Χρονιά!
«Ε»


Ευχαριστούμε για τις ευχές
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους αγαπητούς συμπολίτες που ευχήθηκαν ο καθένας με το δικό του τρόπο την Εφημερίδα μας. Δεκάδες τα ηλεκτρονικά μηνύματα και οι κάρτες. Οι οποίες οφείλουμε να πούμε ότι ήταν περισσότερες από πέρυσι, σχεδόν διπλάσιες. Γεγονός που βέβαια σημαίνει πολλά.
Με την ευκαιρία αντευχόμαστε σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, τόσο αυτούς που μας ευχήθηκαν όσο και τους χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μας. Τους ευχόμαστε δε η νέα χρονιά, το 2015 να γίνει η αφετηρία για να βελτιωθούν τα πράγματα στη χώρα αλλά και στον καθένα χωριστά.
Και πάντα βέβαια με Αγάπη και Υγεία.
«Ε»


Υποψηφιότητες ΣΥΡΙΖΑ
Εκτός του βουλευτή Χ.Ζεϊμπέκ που αυτοδικαίως θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφέρον εξεδήλωσαν και προτάθηκαν από την Τοπική Οργάνωση οι παρακάτω: Εβίτα Κεχαγιά, Οδυσσέας Βουρβουκέλης, Δημήτρης Αδαμίδης, Γιώργος Καφούτης, Βάσω Αγοραστού, φοιτητής ως εκπρόσωπος της νεολαίας και ο ιδιαίτερος του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
Σ’αυτούς θα προστεθεί ένας εκ των Γκαρμπούνη-Γούναρη για να κάνει την τελική επιλογή η Κεντρική Εκλογική Επιλογή.
«Ε»


Κάνουν επαφές στο Ποτάμι
Μυστικοπάθεια επικρατεί στο μεταξύ για τους υποψήφιους που θα αποσταλούν στα κεντρικά για την τελική επιλογή. Σίγουροι μέχρι στιγμής φέρονται οι Ιατράκης, Δημητριάδης και ένας Μουσουλμάνος από την ορεινή περιοχή που έχει υπάρξει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές. Οι έχοντες την ευθύνη για τον συντονισμό της όλης υπόθεσης για εξεύρεση των κατάλληλων υποψηφίων συνεχίζουν τις επαφές τους κάτω από πίεση χρόνου βέβαια, διότι οι λίστες πρέπει να κλείσουν γρήγορα.
«Ε»


Είμαστε χώρα εξαίρεση
Δεν πρέπει να υπάρχει ιστορικό προηγούμενο χώρας που να επιδιώκει με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, την αυτοκαταστροφή της. Ο τόπος καίγεται και ημείς άδομεν στους ρυθμούς των κάθε λογής λαμόγιων, των ψεκασμένων, των μικρών και μεγάλων Μήτσων…
Για να επιβεβαιωθεί ίσως αυτό που προέβλεπαν διάφοροι κακεντρεχείς εδώ και καιρό: ότι αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτε με τα μυαλά που κουβαλάνε οι πολιτικοί αλλά δυστυχώς και ουκ ολίγοι πολίτες της.
«Ε»


Διάλυση

Αυτή η σήψη, αυτή η διαρκής αίσθηση διαφθοράς που απλώνεται ως νέφος που θολώνει κάθε γωνιά του ορίζοντα με περισσή ευκολία αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχει διαλυθεί πλέον κάθε συνεκτικός ιστός που μας συνδέει ως πολίτες. Είμαστε έρμαια στα χέρια και στις επιδιώξεις κάθε τυχοδιώκτη, κάθε τυχάρπαστου. Εμπιστευόμαστε τις τύχες μας σε ανθρωπάκια που το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς να παζαρέψουν τη δική τους επιβίωση.


Ευθύνες και των πολιτικών

Από τη μια ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να διαχειριστεί ακόμη και τα ελάχιστα θετικά που έχει πετύχει, εγκλωβισμένο σε έναν διαρκή πόλεμο φθοράς και αναξιοπιστίας. Από την άλλη, ας μην το ξεχνάμε, μια κοινωνία που επιλέγει να την εκπροσωπούν πρόσωπα φαιδρά, ανίκανα, κατώτερα των περιστάσεων. Τι μπορείς να περιμένεις από μια Βουλή συνήθως ανεπάγγελτων που το μόνο προσόν τους είναι οι ίντριγκες σε κομματικά γραφεία, από τηλεαστέρες εθισμένους στην μπουρδολογία, από συνωμοσιολόγους της πλάκας που μπερδεύουν την πολιτική με το… ψέκασμα ή, ακόμη χειρότερα, από νεόκοπους φασίστες;
Μοιραία και αναπόφευκτα οδηγηθήκαμε στο σημερινό σκηνικό λάσπης και αποσύνθεσης που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Μια αδυσώπητη μάχη εκτός ορίων και λογικής με έπαθλο την εξουσία μιας μετέωρης χώρας που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κατρακυλήσει και πάλι στην άβυσσο. Με μια ηγεσία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που να μην την αγγίζει τίποτε άλλο από το προσωπικό συμφέρον και με μια κοινωνία πελαγωμένη, φοβική αλλά και οργισμένη, που κατά πάσα πιθανότητα ετοιμάζεται πάλι να επιλέξει τους δημαγωγούς και τους καιροσκόπους της επόμενης ημέρας. Είμαστε άξιοι της τύχης μας..


Δηλώσεις Αλέκου Παπαδόπουλου
Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος είναι γνωστός σε όλους. Για το ήθος και την μετριοπάθειά του. Πρόσφατα έκανε δηλώσεις με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αξίζει δε να διαβαστούν.
Ο ίδιος πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα πάσχει, ότι συγκροτείται, σε όλες του τις εκδοχές, παλαιές και νέες, από φθαρμένα υλικά και ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ωστόσο, χαρακτηρίζει τις επερχόμενες εκλογές «λυτρωτικές» γιατί ακριβώς θα αναδείξουν πλήρως το αδιέξοδο της «ανεύθυνης ηγεσίας», θα οδηγήσουν σε νέες αποτυχίες, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιβάλουν την ανάδειξη των πραγματικών νέων δυνάμεων που θα πρωταγωνιστήσουν στην αναγέννηση της χώρας.
Ουδείς μπορεί να περιγράψει με ασφάλεια την πορεία των πραγμάτων. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα διχάζεται βαθειά, λασπώνεται επικίνδυνα και έτσι πιο εύκολα μπορεί να πέσει στα βράχια. Άλλωστε, οι εταίροι και οι δανειστές μας δεν διατηρούν τα καλύτερα των αισθημάτων. Η καχυποψία περισσεύει και μετά τα τελευταία θα χτυπήσει κόκκινο. Όποια κυβέρνηση και αν αναδειχθεί από τις εκλογές θα βρει απέναντι της την παγερή απαίτηση του Βερολίνου και των Βρυξελλών για εφαρμογή των υπεσχημένων. Δηλαδή, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον αμετακίνητο τοίχο που θα απαιτεί και θα διεκδικεί συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και εξασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας στον χρόνο. Δηλαδή, τα ίδια για την αποφυγή των οποίων οδηγηθήκαμε στις σημερινές ατελείωτες και απολύτως διαβρωτικές λασπομαχίες.


Πίσω στα έδρανα οι δικηγόροι
Η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και οι πρόωρες εκλογές που δρομολογούνται ‘’πάγωσαν’’ την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ως γνωστόν, οι μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το νομοσχέδιο ήταν ο λόγος αντίδρασης και αποχής των δικηγόρων από τις αίθουσες των δικαστηρίων τον τελευταίο μήνα, οι οποίοι επανέρχονται πλέον κανονικά στα καθήκοντά τους μέχρι νεωτέρας.
Χ.Δ.


Μας πήρε και μας σήκωσε
Την πόλη άνω κάτω έκαναν οι ισχυροί άνεμοι που την τύλιξαν από το βράδυ της Τρίτης. Δεκάδες κάδοι μετακινήθηκαν ή αναποδογύρισαν, κλαδιά υποχώρησαν, μηχανάκια ανατράπηκαν, ακόμη και πινακίδες κυκλοφορίας.
Η τέντα μιας πιτσαρίας αποξηλώθηκε εντελώς και έπεσε στο δρόμο, τα προστατευτικά τζάμια από καφετέριες καταστράφηκαν και στους δρόμους μπορούσες να βρεις κάθε λογής παράξενα πράγματα από πετσέτες και παπούτσια μέχρι σπασμένες γλάστρες και σκούπες που «το σκασαν» από τα μπαλκόνια.
Οι πολίτες περπατούσαν κουκουλωμένοι και έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο καθώς δεν κοιτούσαν γύρω τους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν τη… ζεστασιά του σπιτιού και της οικογένειας.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Μαρία Ευθυμίου κι εμείς Λίγα λόγια οφείλω να παραθέσω για την εκδήλωση στο δημοτικό αμφι…