Σχόλια 12/12/14

0
Αμερικάνικο βίντεο για Ελλάδα: Ένα απέραντο σκυλάδικο! Λές;
Θωμάς Βουγιουκλής


Εκπλήξεις;
Κάποιες πληροφορίες που αναφέρονται στους Ανεξάρτητους Έλληνες μιλούν για εκπλήξεις χωρίς να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς εννοούν. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει ανανέωση στο ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν.
Επαφές μαθαίνουμε πως έχουν γίνει με κάποια πρόσωπα όμως ακόμη δεν έχουν καταλήξει.
Από την άλλη, ακούσαμε ότι δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί η περίπτωση προσώπου με πολιτικό παρελθόν να είναι εκ νέου υποψήφιος.
«Ε»


Η αλήθεια να λέγεται
Η ομάδα των νέων που είχαν κάνει κατάληψη στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου, όπως διαπιστώθηκε παρέδωσαν την αίθουσα συνεδριάσεων χωρίς καμία φθορά. Οι αντιεξουσιαστές αποδεικνύεται πως όταν θέλουν κάνουν το σωστό. Όταν όμως δεν θέλουν, βγάζουν μια άλλη εικόνα, όπως αυτή στο Ηρώο της πόλης και το Μνημείο του ελληνισμού της Ανατολής, Ποντίων και Μικρασιατών.
«Ε»


Νέα περίοδος για τη Benetton
Σε νέα επιχειρηματική περίοδο μπήκε η γνωστή φίρμα ρούχων Benetton. Ξεκινάει υπό νέα διεύθυνση και προσφέρει τα όμορφα νέα μοντέλα για πολύ νέους, έφηβους και ώριμους άνδρες και γυναίκες.
Προφανώς και στεγάζεται στην ίδια διεύθυνση επί της 28ης Οκτωβρίου και Ανατολικής Θράκης γωνία.
Ευχές λοιπόν για καλές δουλειές που είναι απαραίτητες τις δύσκολες αυτές ημέρες.
«Ε»


Φτάνει πια, τόση βροχή
Αυτή είναι η φράση που ακούγεται απ’ όλους τους κατοίκους πόλης και υπαίθρου. Παρατράβηξε το κακό με βροχή συνεχόμενη, που δε λέει να σταματήσει και η οποία έχει κάνει μεγάλη ζημιά στους βαμβακοπαραγωγούς, τους αγρότες και βέβαια στην αγορά μέρες που έρχονται.
Ακόμη, δεν είμαστε οι Ξανθιώτες συνηθισμένοι με τόσο νερό και υγρασία κι αυτό προκαλεί εκνευρισμό, ενώ οι διάφορες εκδηλώσεις ματαιώνονται ή περιμένουν ν’ αλλάξει ο καιρός. Θύμα αυτής της συνεχούς βροχής και η εκδήλωση στην κεντρική πλατεία που στερεί την ευκαιρία στους γονείς να πάνε τα παιδιά τους για να περάσουν όμορφα.
Πάντως, ευτυχώς που μέχρι τώρα δεν είχαμε ζημιές και καταστροφές από τη βροχή όπως σε άλλες περιοχές της χώρας.
«Ε»


Ε. Σούρλας: Οι εξαρτήσεις απειλούν την κοινωνική και εθνική υπόσταση
Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και το Υπουργείο Υγείας, με θέμα «Ανθρώπινο Δικαίωμα Η Προστασία από τις εξαρτήσεις» – ο Γ. Σούρλας, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Συγκλονιστικά και εντόνως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία, που συνθέτουν το πρόβλημα της μάστιγας των εξαρτήσεων. Απειλούν όχι μόνο την κοινωνική, αλλά και την εθνική υπόσταση, όταν: α) Μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εξαρτημένο από ουσίες (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα) και από το τζόγο και το διαδίκτυο, β) 200.00 πάσχουν από αλκοολική εξάρτηση, γ) σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι θάνατοι κάθε χρόνο, δ) τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς με νοσήματα που αποδίδονται στις εξαρτήσεις και μόνο από το κάπνισμα νοσηλεύονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 200.000, ε) σε περισσότερους από 20.000 ανέρχονται οι χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, στ) σε 4,5 δια ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες μόνο για το κάπνισμα και τα ναρκωτικά. Οι εξαρτήσεις απειλούν την εθνική μας υπόσταση, γιατί επηρεάζουν τη γονιμότητα και επιτείνουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Με τους χιλιάδες χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, αποδεκατίζεται η νεολαία, απονευρώνεται το έθνος με αρνητικές επιπτώσεις, στην ανάπτυξη και τη θωράκιση της χώρας».


Η φρίκη συνεχίζεται…
Ούτε μετά θάνατον δε σέβονται τους ανθρώπους που εκτέλεσαν με τον πιο φρικτό τρόπο, οι ισλαμιστές τζιχαντιστές. Βρήκαν μάλιστα τρόπο να βγάλουν και χρήματα ζητώντας αντίτιμο για να επιστρέψουν τα ακέφαλα πτώματα στους οικείους τους, ξεκινώντας με το πτώμα του αμερικανού δημοσιογράφου James Foley, από τους συγγενείς του οποίου ζητούν 1 εκατ. δολάρια!, την οποία μάλιστα προβάλλουν ως «ένδειξη ελέους απέναντι στην οικογένεια που θέλει να θάψει το νεκρό!»
Οι τζιχαντιστές που έχουν σκοτώσει, αιχμαλωτίσει, βιάσει και πουλήσει χιλιάδες ανθρώπους στις περιοχές που καταλαμβάνουν, είχαν μέχρι πρόσφατα έσοδα από το πετρέλαιο που πουλούσαν παράνομα. Τώρα όμως που έχουν ελαττωθεί τα έσοδά τους, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, ψάχνουν άλλους τρόπους χρηματοδότησης. Ζητούν λύτρα από συγγενείς και κυβερνήσεις για να μην αποκεφαλίσουν και βιάσουν ομήρους, αλλά και στο έσχατο σημείο απανθρωπιάς να ζητούν χρήματα και για αποκεφαλισμένα, διαμελισμένα πτώματα.
Κτηνωδία χωρίς τέλος…


Αδιέξοδοι εφιάλτες
Ο παλιός φίλος ήταν μελαγχολικός. Είχε διάθεση να μιλήσει και τον άφησα: «Στην οικογένειά μας» είπε, «δεν είχαμε ιστορίες για σπουδαίους προγόνους που πλούτισαν και έγιναν εκατομμυριούχοι. Αντίθετα είχαμε πολλές θλιβερές αφηγήσεις για θείους, προ-παππούδες και παππούδες που ήταν πάμπλουτοι, τα έχασαν όλα και πέθαναν στην ψάθα. Η έννοια της πτώσης, της παρακμής, της χρεωκοπίας, ήταν μέσα στην παιδική μου μυθολογία. Και να τώρα που την ζω σε ολόκληρη τη χώρα μου. Και στον εαυτό μου – αφού εμπιστεύθηκα τις οικονομίες μίας ζωής στο Ελληνικό Δημόσιο. Μία από τις πρώτες παροιμίες που μου έμαθε η δασκάλα των Αγγλικών (κι αυτή ξεπεσμένη αρχόντισσα, που έδινε μαθήματα για να ζήσει) ήταν «beggars can’t be choosers». Οι ζητιάνοι δεν μπορούν να διαλέγουν. Την σκέπτομαι συχνά όταν ακούω λεονταρισμούς από την αντιπολίτευση ή την κυβέρνηση. Εκεί που φτάσαμε, με το χρέος μας όχι μόνο να μην λιγοστεύει αλλά να αυξάνεται, τι περιθώρια, τι επιλογές έχουμε;» έκλεισε τον μονόλογό του ο φίλος.
Και οι ηγεσίες μας ολίγες και αμήχανες, σκέφθηκα εγώ, κι εμείς οι ίδιοι κολλημένοι στο παρελθόν σαν τους «ξεπεσμένους», να μην δεχόμαστε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αλλά να γαντζωνόμαστε στα (κενά πια) περασμένα μας προνόμια. «Ακριβώς», είπε ο φίλος, «έτσι νιώθουν τώρα οι περισσότεροι Έλληνες. Ξεπεσμένοι. Νεόπτωχοι. Έχασαν τα εισοδήματα τους, τις ανέσεις τους, την ασφάλειά τους – εδώ ενάμιση εκατομμύριο από αυτούς έχασαν την δουλειά τους».
Εφιάλτες με λαβύρινθους και πολλαπλά αδιέξοδα βλέπω πια στα όνειρά μου. Προσπάθησα να τα φωτογραφίσω, λες και η απεικόνισή τους θα μου άνοιγε τον δρόμο…
Ν.Δ.


Διαχείριση κρίσεων ή αποκάλυψη;
Οι τελευταίες μέρες ήταν και είναι κρίσιμες από πολλές απόψεις για τους κυβερνώντες και γενικά για τα μέλη της Βουλής. Το θέμα του προϋπολογισμού, της πρόωρης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, το θέμα Ρωμανού… πολλά μαζεμένα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν το ταλέντο, την διάκριση, τις γνώσεις στην διαχείριση παρόμοιων κρίσεων. Πέρα όμως από την ικανότητα ή όχι, οι κρίσεις πολλές φορές ξεσκεπάζουν πρόσωπα και καταστάσεις και μας αποκαλύπτουν τους πραγματικούς χαρακτήρες και τις προθέσεις πολλών. Σε πολιτικό επίπεδο οι τελευταίες μέρες έδειξαν αρκετά. Οκτώ βουλευτές των ΑΝΕΛ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Περίεργο; Μάλλον όχι, αφού φαίνεται ότι θέλουν να αγρεύσουν ψήφους από την ακροδεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων. Ταυτόχρονα βέβαια κάνουν προγραμματική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα πώς συμβαδίζουν αυτά, κανείς δεν ξέρει. Θέμα επιστημονικής έρευνας μπορεί να αποτελέσει, για να μην πούμε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Γιατί η πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας ξεπερνά κατά πολύ την πλέον καλπάζουσα φαντασία.
Στο θέμα της υποψηφιότητας και της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας δε η κατάσταση είναι ακόμη πιο άγρια. Στο στόχαστρο οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν γίνει ξαφνικά ποθητοί από διάφορους επίδοξους μνηστήρες. Και όταν οι πρώτοι δεν ακολουθούν την πολιτική γραμμή κάποιου κόμματος, αρχίζει αίφνης η ιδεολογική τρομοκρατία. Στον χορό βέβαια μπαίνουν αμέσως τα ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας άλλους μεν αποστάτες και προδότες, άλλους δε αργυρώνητους και οπορτουνιστές. Καμία νηφαλιότητα, καμία ψύχραιμη αντίδραση, καμία συναίσθηση της σοβαρότητας των περιστάσεων για το μέλλον αυτού του τόπου, που για άλλη μια φορά φαντάζει ομιχλώδες μέσα στον φανατισμό και τις εντάσεις των μικροκομματικών συμφερόντων.
Χ.Δ.


Θράκη: η γη ενός κατώτερου Θεού
Πολύ συχνά με απασχολεί και με κάνει να απορώ η αξιολόγηση των ειδήσεων από τα ΜΜΕ, κυρίως τα τηλεοπτικά, αφού αυτά έχουν την μεγαλύτερη απήχηση και ασκούν -δυστυχώς- την μεγαλύτερη επιρροή. Θέματα και ειδήσεις που πολλές φορές δεν απασχολούν το σύνολο των ελλήνων (και συνήθως καλά κάνουν και δεν το απασχολούν) απολαμβάνουν μεγάλης προβολής και συζήτησης. Καθίστανται με τον τρόπο αυτό περισσότερο σημαντικά από ότι πραγματικά είναι, θέτοντας σε δεύτερη (και ακόμη πιο κάτω) μοίρα ειδήσεις και γεγονότα που πλήττουν συνανθρώπους μας. Πρόσφατο παράδειγμα οι καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στον Έβρο. Κόποι και μόχθοι μιας ολόκληρης ζωής χάνονται σε λίγα λεπτά, αγροτική παραγωγή που θα εξασφάλιζε τα προς το ζην για μια ολόκληρη χρονιά εξαφανίζεται και η πρωτεύουσα ασχολείται με θέματα που σηκώνουν πολλές διαφορετικές αναγνώσεις, που δεν άπτονται αντικειμενικά του συνόλου του ελληνικού λαού. Αν δεν ήταν και το θέμα του ανθρώπινου πόνου στην μέση, το οποίο πάντα πουλάει στην τηλεόραση, εξασφαλίζοντας τηλεθέαση με τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που θρηνούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, το θέμα του Έβρου ίσως να περιλαμβανόταν στις σύντομες ειδήσεις από τον διεθνή χώρο. Εξάλλου το κέντρο φροντίζει να μας θυμίζει συνεχώς ότι η βόρεια Ελλάδα και δη οι κάτοικοι της Θράκης είναι κάτι σαν… φτωχοί συγγενείς της παλαιάς Ελλάδας. Λόγω των διαφαινόμενων εκλογών τους επόμενους μήνες, μας θυμούνται βέβαια και θα έρθουν πολλοί και διάφοροι για να εκφράσουν την στήριξή τους, να προσφέρουν ευήκοα ώτα και έναν ώμο για να κλάψουμε, μαζί με τα δικά τους κροκοδείλια δάκρυα.
Χ.Δ.


Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για εκλογές
Σε εκλογική κινητικότητα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ αφού θεωρούν βέβαιο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου να εξασφαλίσει 180 βουλευτές για να εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατίας. Και με τον «αέρα « της διαφοράς που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις ετοιμάζονται να κυβερνήσουν αν βέβαια βρουν «συμμάχους» για μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα χρειαστεί να συγκροτήσουν στην περίπτωση που είναι και η πιο πιθανή να μην πάρουν αυτοδυναμία. Ο Αλ. Τσίπρας λέει έθεσε το κόμμα σε ύψιστο εκλογικό συναγερμό, ζήτησε «σοβαρότητα, εγρήγορση, αποφασιστικότητα από όλους» και έθεσε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών. Όπως μέτρα για την αποκατάσταση συνταξιούχων, αύξηση του κατώτατου μισθού κ.λ.π. Προχωράνε πολύ δηλαδή… Μόνο που δεν λένε τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Γιατί υπάρχει ένα ομόλογο κάτι δις που πρέπει να πληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Ελπίζω να μην νομίζουν ότι οι τροϊκανοί θα τους τη χαρίσουν επειδή είναι νέοι και ωραίοι και αριστεροί…
Μ.Ξ.


Δύσκολο να μαζευτούν 180 κουκιά…
Απ’ την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι μπορούν για να βρουν τους 180 και στο παρασκήνιο παίζονται πολλά. Οι πιέσεις που δέχονται βουλευτές, κυρίως οι ανεξάρτητοι, είναι μεγάλες και αρκετοί είναι αυτοί που μπορεί να το σκέφτονται ιδίως αν δεν βλέπουν να επανεκλέγονται σε περίπτωση εκλογών. Αλλά και οι 24 ανεξάρτητοι – πράγμα ανέφικτο – να δεχτούν να ψηφίσουν και πάλι δεν βγαίνουν τα κουκιά αφού συμπληρώνονται 179 με τους 155 της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς θα πρέπει να αλιεύσουν στους ΑΝΕΛ ή στην ΔΗΜΑΡ που έχουν ως επίσημη θέση την αρνητική ψήφο όμως αυτοί κρατούν το «κλειδί» για να «μπλοκάρουν» την προεδρική εκλογή. Αν δεν υπάρξει διαρροή από ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ όπως επίσης και το ΟΧΙ της ΧΑ και του ΚΚΕ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει τα 121 ΌΧΙ που χρειάζεται για να μην εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας .
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…