Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έτοιμη η μελέτη για το μονοπάτι του Κόσυνθου

Έτοιμη η μελέτη για το μονοπάτι του Κόσυνθου

0
kosynthos samakov

Κατατέθηκε από τη Διεύθυνση Δασών στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Για ένα έργο ποιότητας ζωής για δημότες και επισκέπτες μιλά ο αντιδήμαρχος Μανόλης Τσέπελης

Μελέτη για τη διάνοιξη και αναβάθμιση του μονοπατιού από τη γέφυρα του Κόσυνθου έως το 4,5 χλμ συνέταξε και κατέθεσε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης, η Διεύθυνση Δασών, προκειμένου να αξιοποιηθεί ένα τμήμα του ποταμού που βρίσκεται δίπλα στην πόλη και να μπορέσει να αξιοποιηθεί από τους φίλους της φύσης και του βουνού.

Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος ΤΥ Μανόλης Τσέπελης, που μίλησε για άριστη συνεργασία και άμεση ανταπόκριση από την πλευρά της Διεύθυνση Δασών, το μονοπάτι που θα δημιουργηθεί θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των ξανθιωτών και με την κατάλληλη περαιτέρω αξιοποίηση και πρωτοβουλίες μπορεί να αποτελέσει και ένα πόλο έλξης για φιλοξενούμενους περιπατητές και φίλους του βουνού.

Το έργο αυτό συνδέεται με τη γενικότερη αναβάθμιση που επιχειρείται στην περιοχή του Κόσυνθου, αφενός με την ανάπλαση του Λιμνίου και αφετέρου με την πεζογέφυρα που δημιουργείται ανάμεσα στο συνοικισμό Σαμακώβ και την Παλιά Πόλη (αν και οι εργασίες για το έργο αυτό έχουν ανασταλεί λόγω καιρού).

Επόμενο βήμα θα είναι ο φωτισμός του ποταμού και των γεφυρών, που θα συνδεθεί με το φωτισμό στο Λιμνίο, που έχει ήδη εγκατασταθεί.

Ο Μανόλης Τσέπελης, δήλωσε ότι ο Κόσυνθος αποτελεί ένα σημαντικό σημείο της πόλης που πρέπει να αξιοποιηθεί και τόνισε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές αν γίνει στοχευμένη δουλειά.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…