Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης

0
epitropi poiotitasdec

Η αποχή των δικηγόρων οδήγησε στην αναβολή ενός θέματος για την Δευτέρα

Συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος αφού ανέφερε τις αιτιολογημένες απουσίες των κ.κ. Μπένη και Γουναρίδη προχώρησε με πρώτο το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε την παραχώρηση μέρους της κεντρικής πλατείας στο 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης για τις 22 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο παζάρι για 3 άπορους μαθητές του σχολείου. Εγκρίθηκε ομόφωνα να παραχωρηθεί χώρος που θα ορίσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αφού, παρότι δεν παραχωρείται η πλατεία για bazaar, το συγκεκριμένο έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Πάνω σε αυτό, ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε να ενημερώνεται το σώμα μετά το πέρας της διεξαγωγής παρόμοιων εκδηλώσεων, ώστε να πιστοποιείται ότι τα χρήματα όντως διατέθηκαν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Άδειες και αλλαγές θέσεων στην Λαϊκή Αγορά

Παρότι ως πρώτο θέμα είχε οριστεί η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος που φέρεται ως ‘’Καφέ-Μπαρ’’ επί της οδού 4ης Οκτωβρίου με την επωνυμία ‘’Σκορπιός’’, ο κ. Δημαρχόπουλος ζήτησε να μετατεθεί το θέμα για το τέλος, ώστε να μην καθυστερήσουν οι ενδιαφερόμενοι των επόμενων θεμάτων. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν την λαϊκή αγορά της Ξάνθης με ομόφωνες καταργήσεις αδειών κατόπιν αιτήματος των εν λόγω πωλητών λόγω διακοπής των εργασιών τους. Ένα από τα θέματα αυτά είχε να κάνει με την αμοιβαία αλλαγή θέσης ανάμεσα σε δύο πωλητές της λαϊκής αγοράς, η οποία όμως δεν εγκρίθηκε, καθότι μετά την υποβολή του αιτήματος το ένα από τα δύο καταστήματα ανέστειλε την λειτουργία του. Ο νόμος προβλέπει για την περίπτωση της αμοιβαίας αλλαγής να λειτουργούν και τα δύο καταστήματα για διάστημα τουλάχιστον 3 ετών.

Παραχωρήσεις χώρων

Αποφασίστηκε ακόμη ομόφωνα η παραχώρηση τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας παραπλεύρως του Δημαρχείου στον Διεθνή Σύλλογο Ξάνθης για την περίοδο 19 με 21 Δεκεμβρίου. Ο Σύλλογος αποτελείται κυρίως από αλλοδαπές κυρίες οι οποίες έχουν νυμφευθεί έλληνες υπηκόους και έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συλλόγου, τα έσοδα από το φιλανθρωπικό παζάρι θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες της Ξάνθης. Παραχώρηση χώρου αφορούσε και το αίτημα του πολιτικού κινήματος ‘’Το Ποτάμι’’, το οποίο εκπροσώπησε ο συντονιστής στην Ξάνθη κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης. Εγκρίθηκε να παραχωρηθεί στον χώρο της πλατείας Ελευθερίας στις ημερομηνίες ανάμεσα στις 20 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα εξαγγελθούν πρόωρες εκλογές, οι οποίες σταματούν κάθε παρόμοια ενέργεια ένα μήνα πριν την διεξαγωγή τους, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Η αποχή των δικηγόρων ανάγκασε σε διακοπή της συνεδρίασης

Όντως το θέμα της οριστικής αφαίρεσης της άδειας του καταστήματος ‘’Σκορπιός’’ ήταν αυτό που απασχόλησε την περισσότερη ώρα την Επιτροπή, στην οποία εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης κ. Τερζής μαζί με τον δικηγόρο κ. Μαλάκη. Ο δικηγόρος του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία επέδωσε στο σώμα την απόρριψη του Δικηγορικού Συλλόγου να εκπροσωπήσει τον πελάτη του κατά την διάρκεια της γενικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Για τον λόγο αυτό ο κ. Μαλάκης ζήτησε να δοθεί αναβολή στην εξέταση της υπόθεσης, ώστε ο πελάτης του να έχει την δυνατότητα να εκπροσωπηθεί με δικηγόρο σύμφωνα με τον νόμο. Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή, διότι όπως ανέφερε υπάρχει χρονικό περιθώριο που δεσμεύει την Επιτροπή και διέκοψε την συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 18:00, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κ. Μαλάκη να ζητήσει εκ νέου άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο για κατ’ εξαίρεση παρουσία του.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…