Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Υπερψηφίστηκαν δύο τροπολογίες που εισηγήθηκε ο Σαλτούρος για Ψυχολογικό και «Βοήθεια στο Σπίτι»

Υπερψηφίστηκαν δύο τροπολογίες που εισηγήθηκε ο Σαλτούρος για Ψυχολογικό και «Βοήθεια στο Σπίτι»

0
saltouros dimitris

Προωθείται καλύτερος συντονισμός, αλλά ζητείται στελέχωση στο «ΒσΣ»

Κατά τη συζήτηση της 9ης Δεκεμβρίου της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών», ο Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Ν. Ξάνθης Δημήτριος Σαλτούρος, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την υπερψήφιση δύο τροπολογιών οι οποίες έγιναν μάλιστα δεκτές τόσο από τον Υπουργό όσο από το Σώμα και μάλιστα ομόφωνα.

Η πρώτη αφορά το γνωστό μας ως Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης το οποίο μετονομάζεται σε «Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης», ενώ κύριο αντικείμενο της τροπολογίας αποτελεί η ρύθμιση των θεμάτων του προσωπικού που απασχολείται στο Κέντρο, ήτοι της υπηρεσιακής κατάστασης και της ασφάλισής του, μετά και τη μετατροπή του Κέντρου σε ΝΠΔΔ, με το Ν. 4275/2014.

Η δεύτερη αφορά το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και περιλαμβάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τη συνέχιση και την απρόσκοπτη λειτουργία του καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυσή του. Πιο συγκεκριμένα, αναδεικνύει την ανάγκη σύστασης ενιαίου συντονιστικού κέντρου για το πρόγραμμα. Επιπλέον, μετά τη θεσμοθέτηση υλοποίησης δύο επιμέρους προγραμμάτων: «Κατ’οίκον φροντίδα συνταξιούχων» και «Κατ’οίκον κοινωνική φροντίδα», και λόγω του γεγονότος ότι εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και φορείς, κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε), ως Μονάδα Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότερη συνεργασία των εμπλεκομένων στην υλοποίηση του Προγράμματος, ενώ τίθεται και το ζήτημα της υποστελέχωσης μετά τις αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος. Ακόμη, αναφέρεται στην ανάγκη διόρθωσης της παράλειψης να μπορούν και ΝΠΔΔ να λειτουργούν το πρόγραμμα, καθώς και η αντιμετώπιση της καθυστέρησης έναρξης των ΠΕΠ που θα διαχειριστούν πόρους του ΕΚΤ που αφορούν και την λειτουργία των Κοινωνικών δομών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…