Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ικανοποίηση από την ανταπόκριση μαθητών στα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων Ξάνθης

Ικανοποίηση από την ανταπόκριση μαθητών στα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων Ξάνθης

0
kolimvitirio paidakia

Έκαναν τον απολογισμό της πρωτοβουλίας οι εμπλεκόμενοι φορείς

Με τη συμμετοχή περισσότερων σχολείων θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία από το νέο έτος

Τον έως τώρα απολογισμό του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης έκαναν οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο κολυμβητήριο Ξάνθης.

Η παραπάνω δράση πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής και την αμέριστη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ και του Δήμου Ξάνθης.

Η συμμετοχή 280 μαθητών από 12 Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας στη δράση κολύμβησης του «Κοινωνικού Σχολείου» φανερώνει το τεράστιο ενδιαφέρον και απήχηση του προγράμματος, γεγονός που δίνει κίνητρο για συνέχιση του προγράμματος και τα επόμενα χρόνια, ενώ για τις ανάγκες της διδασκαλίας του μαθήματος, η Δ/ση Π.Ε. Ξάνθης διέθεσε δύο εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη κολύμβηση, πτυχίο ναυαγοσώστη και προπονητική εμπειρία.

Δ. Παρτσαλίδου: «Ο Δήμος υποστηρίζει με κάθε δυνατό μέσο την πρωτοβουλία»

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Α. Μάρκου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου, η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Θράκης, Ξανθή Κωνσταντινίδου καθώς επίσης και η Ε. Κολικίδου (σχολική σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας) και ο Χ. Τσακιρούδης (Διευθυντής του 7ου δημοτικού σχολείου που ήταν το πρώτο που ξεκίνησε το πρόγραμμα).

Ο κ. Μάρκου τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης για την προώθηση του προγράμματος στα σχολεία, ενώ η κα. Παρτσαλίδου υπογράμμισε ότι «το ενδιαφέρον του Δήμου και του Δημάρχου για τον αθλητισμό και την παιδεία είναι δεδομένο και ο Δήμος υποστηρίζει με κάθε δυνατό μέσο την πρωτοβουλία προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών της περιοχής».

Από την πλευρά της η κα. Ξανθή Κωνσταντινίδου μίλησε για ένα «Καινοτόμο πρόγραμμα προς όφελος των παιδιών της περιοχής που στηρίζεται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης και στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές-τριες να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες της κολύμβησης, δωρεάν μέσα από το δημόσιο σχολείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι ο δεύτερος κατά σειρά Δήμος απ’ όλη τη χώρα που παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου του στηρίζοντας έμπρακτα την καινοτόμα δράση του «κοινωνικού σχολείου».

Προς το παρόν πάντως το κολυμβητήριο της πόλης μας θα κλείσει για εργασίες συντήρησης και θα ανοίξει ξανά τον Φεβρουάριο του νέου έτους οπότε και θα επανέλθει η παραπάνω πρωτοβουλία, με την προσθήκη μάλιστα περισσότερων μαθητών από τα σχολεία του Νομού.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…