Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Βρέχει» κατασχετήρια από τον ΟΑΕΕ στην ΑΜ – Θ

«Βρέχει» κατασχετήρια από τον ΟΑΕΕ στην ΑΜ – Θ

0
eve noe1

Ήρθαν τα πρώτα 652! Άγριος καυγάς μεταξύ Μωραϊτη – Τσιακίρογλου και Κοσμίδη για την ομαδική αγωγή εναντίον του ΟΑΕΕ

«Άστραψε και βρόντηξε» κατά Παυλίδη ο Μωραϊτης για το πόρισμα των ελέγχων για το βουλγάρικο ψωμί

Με «ενδοοικογενειακές» γκρίνιες για την διοργάνωση της 1ης Γενικής Έκθεσης, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα. Η ένταση όμως κορυφώθηκε στο θέμα του ΟΑΕΕ και στην κατάθεση ομαδικής προσφυγής εναντίον του καθώς αναδείχθηκαν διαφορετικές απόψεις ως προς το αν πρέπει να γίνει η προσφυγή όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος Στέλιος Μωραϊτης και ότι δεν πρέπει όπως τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σωτήρης Τσιακίρογλου. Επίσης σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο κ. Μωραϊτης αμφισβητώντας ευθέως τους ελέγχους στα αρτοποιεία για βουλγάρικο ψωμί –όπως είχε καταγγείλει στο «Ε» και πήρε πανελλαδικές διαστάσεις – ενώ εξακόντισε βέλη κατά του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη αποδίδοντας σκοπιμότητα στο χρόνο που ανακοίνωσε το πόρισμα των ελέγχων (μια μέρα πριν έλθει στην Ξάνθη ο υφ. Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτος): « προκειμένου να με μαλώσει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράπονα και γκρίνιες για τη διοργάνωση της έκθεσης

Απ’ τον κ. Δεληπάλα και άλλα μέλη ακούστηκαν παράπονα για τον επιχειρηματία στον οποίο ανέθεσε το επιμελητήριο να στήσει την έκθεση. Ο πρόεδρος κ. Μωραϊτης όμως τον πρόλαβε λέγοντας ότι τα παράπονα που ακούστηκαν από τους εκθέτες ήταν για ευτελή θέματα και ότι στο σύνολό τους πλην ενός δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι και ότι θα ξαναδηλώσουν συμμετοχή. Παράλληλα όμως εξέφρασε ο ίδιος παράπονο στο δήμο γιατί εξαφάνισαν τις διαφημιστικές αφίσες και τα μπάνερ για την έκθεση εν μία νυκτί μη παρέχοντας τη δυνατότητα στο κόσμο να ενημερωθεί αρκετά παρότι είχε την προσωπική διαβεβαίωση του αντιδήμαρχου καθαριότητας κ. Φερντούν για το αντίθετο που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος άλλος από το δήμο έδωσε εντολή να μαζέψουν τις αφίσες. Επίσης παράπονα ακούστηκαν και για την απουσία των δημοτικών αρχών από την έκθεση.

Αποφάσισαν να ρίξουν τις τιμές στις εκμισθώσεις – 2.200 ευρώ ο ΕΝΦΙΑ του ΕΒΕ

Δεδομένης της πτώσης των ενοικίων στο κέντρο της πόλης τα μέλη του Δ.Σ., του ΕΒΕ ομόφωνα έκαναν δεκτό το αίτημα μισθωτή ακινήτου του ΕΒΕ για μείωση του μισθώματος κατά 30%. Επίσης αποφάσισαν να βγάλουν σε διαγωνισμό και άλλα 2 γραφεία στον τελευταίο όροφο του Επιμελητηρίου. Επίσης έγινε γνωστό ότι το ΕΒΕ πληρώνει 2.200 ευρώ ΕΝΦΙΑ.

«Άστραψε και βρόντηξε» κατά Παυλίδη ο Μωραϊτης

Με αφορμή το θέμα της υποβάθμισης του Τελωνείου Ξάνθης ο κ. Μωραΐτης επιτέθηκε εμμέσως πλην σαφώς εναντίον του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη για το θέμα των ελέγχων κατόπιν καταγγελιών του για το βουλγάρικο ψωμί αμφισβητώντας ευθέως τόσο το πόρισμα όσο και το χρόνο που επέλεξε η περιφέρεια να το ανακοινώσει: «Προειδοποιώ αυτούς που κάνουν πολιτική να είναι πιο προσεκτικοί. Εμείς καταγγείλαμε το παραεμπόριο που γίνεται χωρίς κανένα έλεγχο και όχι τα μαγαζιά. Πήγαν και έκαναν ελέγχους και δεν βρήκαν λέει τίποτε… Και το ανακοίνωσαν μια μέρα πριν έρθει ο Γιακουμάτος για να με μαλώσει… Ας πάνε να δούνε και τώρα τι γίνεται …Περνάνε αυτοκίνητα και πουλάνε το ψωμί πόρτα πόρτα στην ορεινή περιοχή. Εγώ δεν καταλαβαίνω από τέτοιες μαγκιές…»! Σ’ ότι αφορά το Τελωνείο αλλά και την Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης αποφασίστηκε να επιδιωχθεί πολιτική πίεση προς τους αρμόδιους υπουργούς με κάθοδο στην Αθήνα όλων των φορέων και να ανασταλεί η υποβάθμιση του Τελωνείου όπως πέτυχαν οι Δραμινοί και να επαναλειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή όπως πέτυχαν οι Κομοτηναίοι.

Άγριος καυγάς μεταξύ Μωραϊτη – Τσιακίρογλου και Κοσμίδη για την αγωγή εναντίον του ΟΑΕΕ

Το κλίμα ομονοίας μεταβλήθηκε σε κλίμα έκρηξης όταν άνοιξε προς συζήτηση το θέμα με την κατάθεση ομαδικών αγωγών εναντίον του ΟΑΕΕ καθ’ όσον μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος ο ΟΑΕΕ έχει σκληρύνει τη στάση του και το ΚΕΑΟ έχει στείλει 652 κατασχετήρια στους οφειλέτες του στην ΑΜΘ. Αναφερόμενος στο θέμα της ομαδικής αγωγής σημείωσε ότι ενώ εκδηλώθηκε ένθερμο ενδιαφέρον αρχικά για ομαδική προσφυγή από 138 μέλη τελικά δεν συγκεντρώθηκε η κρίσιμη μάζα των 100 για να ξεκινήσει η διαδικασία της ομαδικής αγωγής. Όπως γνωστοποίησε παρότι είχε δοθεί και άλλοτε παράταση για να φέρουν τα δικαιολογητικά και τα 100 ευρώ για την συμμετοχή τους αυτό κατέστη εφικτό. Η τοποθέτηση όμως του κ. Τσιακίρογλου που ήταν αρνητική επί της κατάθεσης τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Τσιακίρογλου ήταν η …αντίρροπη δύναμη που απέτρεπε τα μέλη να καταφύγουν στην αγωγή όπως αρχικά είχαν δηλώσει. Ειδικότερα ο κ. Τσιακίρογλου ο οποίος δήλωσε μέλος του ΟΑΕΕ υποστήριξε ότι η ΓΣΕΒΕΕ έκανε πιλοτική δίκη εναντίον του ΟΑΕΕ στο ΣτΕ και κατά την άποψή του τα μέλη του ΕΒΕ θα πρέπει να περιμένουν την έκβασή της που θα αποτελέσει νομολογία για όλους. Επίσης τόνισε ότι όσοι κατέφυγαν στην ομαδική αγωγή δεν ωφελήθηκαν επί της ουσίας και ακόμη και η Δράμα που πέτυχε μια θετική απόφαση αυτή δεν αναιρεί τα χρέη. Επίσης ανέφερε ότι σε 10 μέρες θα είναι έτοιμη η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα αναστέλλονται από το ΚΕΑΟ όλες οι κατασχέσεις ακόμη και με 50 ευρώ πληρωμή. Η κατάσταση έγινε εκρηκτική όταν ο κ. Κοσμίδης πρότεινε στα μέλη που έχουν χρέη στον ΟΑΕΕ να περιμένουν όχι την πιλοτική δίκη της ΓΣΕΒΕΕ αλλά τις εκλογές : «Σε 4 μήνες θα έχουμε εκλογές. Θα’ ρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα λύσει το θέμα πολιτικά γιατί είναι πολιτικό».

Σε ρόλο… αποκαλυπτικό η Γρηγορίου

Στην συζήτηση παρενέβη η κα Γρηγορίου ενώ ο κ. Μωραΐτης αφαιρούσε τον λόγο από τον κ. Κοσμίδη. Η κα Γρηγορίου υποστήριξε ότι στην ΟΕΒΕ ήρθε έγγραφο της ΓΣΕΒΕΕ που προτρέπει μέλη να καταφύγουν σε προσφυγές εναντίον του ΟΑΕΕ. Εκείνη την στιγμή αποχώρησε ο κ. Τσιακίρογλου χωρίς να την αντικρούσει ενώ ο κ. Μωραΐτης του φώναζε: Ακούστε την είναι νόμιμα εκλεγμένη στην ΟΕΒΕ και όχι με μαϊμού διαδικασίες…». Κι ενώ ο κ. Τσιακίρολου είχε αποχωρήσει και ο κ. Μωραΐτης του έκανε τον εξάψαλμο λέγοντας ότι: «Είχε τόσο καιρό να έρθει σε συνεδρίαση και ήρθε μόνο και μόνο να κάνει ζημιά…», μπήκε στην αίθουσα η κα Γρηγορίου κραδαίνοντας το κινητό της και φωνάζοντας ότι είχε νέα. Τα νέα ήταν από την επικοινωνίας της με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Δράμας κ. Μουρμούρης που της είπε ότι η ΓΣΕΒΕ δεν έχει καταθέσει πιλοτική δίκη στο ΣτΕ και ότι ο κ. Τσιακίρογλου είναι αναπληρωματικό μέλος του ΟΑΕΕ. Τέλος αποφασίστηκε να δοθεί παράταση 15 ημερών στα μέλη για να «τακτοποιήσουν» τις εκκρεμότητες για την ομαδική προσφυγή.

Eθνικές και περιφερειακές στρατηγικές καινοτομίας

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την τοποθέτηση της κα Κίτσου και συγκεκριμένα με δύο εισηγήσεις: 1) Εισήγηση για RIS3,που αφορά τον σχεδιασμό με τον όρο “έξυπνη εξειδίκευση” για την στήριξη των καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων της περιφέρειάς μας, για το ΕΣΠΑ 2014-2020.

2) Εισήγηση για τον ληστρικό νόμο που αφορά όλα τα μέλη της κοινωνίας μας, σχετικά με τις προσαυξήσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…