Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έδωσαν αγάπη μαζί με το αίμα τους

Έδωσαν αγάπη μαζί με το αίμα τους

0
aimodosia noe1

Με μαζική ανταπόκριση ξεκίνησε το φθινοπωρινό 15νθήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιείται η διοργάνωση με τη στήριξη των συλλόγων της πόλης

Τη Λέσχη Αξιωματικών πλημμύρισαν νέοι άνθρωποι το πρωί του Σαββάτου, που αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο και πολλή από την αγάπη τους για να στηρίξουν το φθινοπωρινό δεκαπενθήμερο αιμοδοσίας, που ξεκίνησε για τέταρτη χρονιά με τη στήριξη των συλλόγων της πόλης. Παρόντα ήταν μέλη του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης η «Αγάπη», το προσωπικό της κινητής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ από το πρωί βρέθηκαν εκεί μέλη των συλλόγων της Ξάνθης, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά στη διαδικασία, να βοηθήσουν, να δώσουν αίμα, αλλά και για να καλέσουν και άλλους να συνεισφέρουν στην πολύτιμη διοργάνωση.

«Βλέπουμε μεγάλη αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με την πρώτη χρονιά που ξεκινήσαμε. Ατομικά αρκετά μέλη μας είναι εθελοντές αιμοδότες, αλλά αυτή η ομαδική διαδικασία ενισχύει το μήνυμα αλληλεγγύης προς την κοινωνία και αναδεικνύει ότι είναι εύκολο ο καθένας να πάρει την απόφαση να ενταχθεί στην εθελοντική αιμοδοσία», σημείωσε ο Μιχάλης Τσέπελης, εκπρόσωπος του συλλόγου των «Βατράχων». Ενθουσιασμό για τη συνδρομή των συλλόγων δύο φορές το χρόνο στις διοργανώσεις αιμοδοσίας τα τελευταία χρόνια εξέφρασε και ο Νίκος Κουτσούδης από τους «Κατασκηνωτές», εξηγώντας ότι στην εκδήλωση συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι, πολιτιστικοί, χορευτικοί και αθλητικοί και σημείωσε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι σύλλογοι συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια, στην αρχή ήταν 3-4, ενώ τώρα πάνω από 10. «Προσπαθούμε να παρακινούμε και τους νέους, ήδη από το τελευταίο δεκαήμερο αιμοδοσίας το Μάρτιο του 2014 διαπιστώσαμε ότι αυξάνεται σημαντικά ο κόσμος της αιμοδοσίας και άρα και η κοινωνική ευαισθητοποίηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του σαββατοκύριακου εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών- αιμοδοτών Ν. Ξάνθης ‘η Αγάπη» Γιάννης Παπαχρόνης που τόνισε: «η συμμετοχή είναι πάρα πολύ καλή. Ευχαριστούμε όλους τους αιμοδότες και ιδιαιτέρως την «αερομεταφερόμενη ταξιαρχία», όπως λέμε τις γυναίκες από τον Κένταυρο που κατέβηκαν με λεωφορείο. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά των συλλόγων, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε και την ανταπόκριση μαθητών και καθηγητών στις αιμοδοσίες στα σχολεία. Φέτος, μάλιστα και οι γονείς μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων «αγκαλιάζουν» οργανωμένα την προσπάθεια μέσα από αυτές τις αιμοδοσίες».

Οι αιμοδοσίες θα συνεχιστούν με βάση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…