Σχόλια 07/11/14

0
louketo
Το γνωστό κόλπο, του σπρώχνουμε τα σκουπίδια στην πόρτα του γείτονα, πάνε να μας κάνουν οι γειτονικοί μας νομοί!


Περί σκουπιδιών
Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Η υπόθεση «σκουπίδια» θα έχει μεγάλη συνέχεια, να το θυμάστε. Κυρίως διότι κάποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτεθειμένοι από τις βιαστικές τους δηλώσεις για μάχες και αγώνες.
Και μεταξύ μας, η ιστορία αυτή για την Περιφέρειά μας θα πρέπει να τελειώσει. Να γίνουν όλα όσα πρέπει και έχουν προγραμματισθεί και να απαλλαγούμε από το γνωστό σκουπιδαριό. Να γίνουν χώροι διαλογής, χώροι-μονάδες επεξεργασίας, χώροι-μονάδες παραγωγής ενέργειας, κομπόστ και βέβαια ανακύκλωσης.
Ας γίνουμε ευρωπαίοι, κι ας κάνουμε αυτό που χρόνια πολλά έχουν κάνει οι υπόλοιπες χώρες με τα σκουπίδια. Δεν το καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ ότι είναι υποτιμητικό, ακόμα, στον 21ο αιώνα, εμείς ως χώρα ν’ασχολούμαστε με τα σκουπίδια;
-Έλεος πλέον!…
«Ε»


Μπράβο τους!
Εξ’απαλών ονύχων λοιπόν. Οι καθηγητές δίνουν για άλλη μια χρονιά το καλό παράδειγμα στους μαθητές για δυο θέματα. Να μάθουν από νωρίς τις καταλήψεις για να είναι έτοιμοι στα Πανεπιστήμια. Και δεύτερο, να έχουν αυτούς, τους καθηγητές, ως παράδειγμα. Να κάνουν τις γενικές συνελεύσεις τους το πρωί κι όχι το απόγευμα.
-Δάσκαλε, δάσκαλε, ξέχασες τα σωστά παραδείγματα που έδινες κάποια άλλα χρόνια…
«Ε»


Λαϊκισμός
Άτιμο πράγμα ο λαϊκισμός και στην τηλεόραση. Άτιμο πράγμα να ψάχνεις την τηλεθέαση με κάθε τρόπο. Στο λούκι αυτό μπήκε και ο τηλεοπτικός σταθμό MEGA, το πρωί της Πέμπτης, με τους Καμπουράκη και Οικονομέα. Που είχαν στο πάνελ την φοιτήτρια που πιάστηκε στο μετρό χωρίς εισιτήριο.
Συνήγοροι υπεράσπισής της έγιναν, δεχόμενοι την άποψή της πως χαστουκίσθηκε, πως βιαιοπράγησαν οι υπάλληλοι σε βάρος της και άλλα τρελά. Πράγμα βέβαια που δεν αποδεικνύεται από τις κάμερες. Έτσι, η νεαρή και έφταιγε που δεν πλήρωσε εισιτήριο, δεν έδινε τα στοιχεία της για το πρόστιμο όπως ορίζει ο νόμος και θέλησε να βγει και από πάνω ως δήθεν θύμα βιαιότητας!
Και βέβαια πρόθυμοι συμπαραστάτες οι δύο εν λόγω κύριοι «δημοσιογράφοι». Το αν πήρε σβάρνα και τους υπόλοιπους σταθμούς η φοιτήτρια δεν το γνωρίζουμε διότι έχουμε και δουλειές, δεν βλέπουμε πρωϊνάδικα…
«Ε»


Λιμάνι Λάγος
Πονεμένη ιστορία είναι το Λιμάνι Πόρτο Λάγος του νομού μας. Το επαναφέραμε στην επικαιρότητα για να θυμηθούν οι αρμόδιοι ότι υπάρχει και μήπως φροντίσουν ν’αλλάξουν τη μοίρα του.
Μια μοίρα άσχημη και προβληματική. Μια υπόθεση που έχει απορροφήσει δεκάδες εκατομμύρια και στην ουσία λίγα πράγματα έγιναν ως ανταποδοτικά των εξόδων.
Θα μπορούσαν να’ναι πολύ καλύτερα τα πράγματα στο λιμάνι. Απ’ όλες τις απόψεις. Δεν είναι όμως. Και προφανώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ευθύνες που διαχέονται προς πολλούς. Κάποιοι μάλιστα σφυρίζουν σήμερα και αδιάφορα, παρότι είχαν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στο κατάντημα του λιμανιού.
Τέλος πάντων, το λιμάνι Λάγος έχει ανάγκες, έχει ανθρώπους, έχει απαιτήσεις. Ας μπουν όλα αυτά κάτω κι ας ξεκινήσουν σιγά-σιγά και μελετημένα να λύνονται τα προβλήματα.
Να λύνονται, όχι να γίνονται μελέτες!
«Ε»


Προς κάποιους γνωστούς
Κάποιοι αξιωματούχοι όλων των βαθμίδων της Αυτοδιοίκησης και άλλοι σε άλλες θέσεις της εξουσίας (πρόσκαιρης, αυτό ας μην το ξεχνούν. Αυτοί θα φύγουν, τα ΜΜΕ θα υπάρχουν…), κάνουν ένα λάθος προφανώς εν γνώσει τους.
«Ξεχνούν» πως άλλο πράγμα είναι ο ιδιοκτήτης ενός Μέσου Ενημέρωσης και άλλο ο εργαζόμενος δημοσιογράφος σ’ αυτό. Ξεχνούν επίσης πως το Μέσον το εκπροσωπεί ο ιδιοκτήτης κι όχι ο δημοσιογράφος, ο διανομέας, ο τυπογράφος.
Υπάρχει δηλαδή επικεφαλής που έχει την ευθύνη και μόνον σ’ αυτόν οφείλουν ν’ απευθύνονται για οποιοδήποτε θέμα κι όχι μέσω αντιπροσώπων. Όλα τ’ άλλα αποτελούν προφάσεις και δικαιολογίες που σίγουρα γίνονται είτε από αφέλεια είτε από πρόθεση.
Λίγα λόγια για να μη νομίζουν κάποιοι ότι μας δουλεύουν και ότι δεν γνωρίζουμε…
«Ε»


Ο κόμβος έτοιμος
komvos perikleous1Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος Σάρδεων και Περικλέους που οδηγεί μέσω της διάνοιξης στο Στρατόπεδο στο δρόμο προς Νοσοκομείο. Προς το παρόν χρησιμοποιείται το ένα κατάστρωμα του δρόμου, αυτό της εξόδου της Σάρδεων, όχι η είσοδος από Εθελοντή Αιμοδότη για άγνωστους λόγους, παρότι όλα δείχνουν πως είναι έτοιμα.
Τώρα ως προς τον ίδιο κόμβο στην Περικλέους, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κατάστρωμα στο κυκλικό του μέρος είναι στενό και θα δυσκολεύει την άνετη κίνηση λεωφορείων και φορτηγών που διαθέτουν όγκο και μήκος και ιδίως όταν στον κύκλο απαιτείται άνετος χώρος.
«Ε»


Τα σκουπίδια στα σπίτια τους
Ωραίοι οι γείτονές μας Δραμινοί και οι Καβαλιώτες αυτοδιοικητικοί, για να μην πούμε για τους Εβρίτες που είναι και ο μεγαλύτερος νομός της περιφέρειας, που τόσα χρόνια τώρα δεν φρόντισαν να φτιάξουν στην περιοχή τους ένα ΧΥΤΑ, και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, θέλουν να «σπρώξουν» το σκουπιδαριό τους στους Σερραίους, Ξανθιώτες και Κομοτηναίους που έχουν ΧΥΤΑ. Κι ας έχουν διατεθεί ένα σωρό λεφτά από το ΕΣΠΑ για έργα υποδομής. Κι ας έχουν πάρει τεράστια ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κλείσουν τους ΧΑΔΑ εδώ και είκοσι χρόνια, δηλώνονται εκατοντάδες χωματερές για να πάρουν και περισσότερα λεφτά. Οι άνθρωποι με τα χρήματα αυτά έφτιαξαν πλατείες, πεζοδρόμια και παιδικές χαρές, ευχάριστα πράγματα για τους πολίτες, που φέρνουν ψηφαλάκια. Το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων το παρέπεμψαν στις καλένδες.
Ας τους πάνε τώρα τα σκουπίδια στα σπίτια τους κι ας τα κάνουν ότι θέλουν. Όχι στα δικά μας τα σπίτια, εμείς δεν τους φταίμε…


Κλειστόν λόγω εκλογών
Μια από τις πρωτοτυπίες του νεοελληνικού συνδικαλισμού είναι η πατροπαράδοτη στάση εργασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι είτε να πάνε σε κάποια συνέλευση, είτε να κάνουν κάποια πορεία, είτε να ψηφίσουν. Στα ΑΕΙ (τα οποία, όπως μαθαίνω, πάνε από το καλό στο καλύτερο) οι ανοιξιάτικες εκλογές γίνονται αιτία να διακοπούν τα όποια μαθήματα για δυο-τρεις μέρες. Οι πρωτοποριακές ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν μπορούσαν να μείνουν πίσω. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, την Τετάρτη (5.11.2014) έκλεισαν και αυτοί τα σχολεία προκειμένου να μπορέσουν οι άνθρωποι να εκτελέσουν το υπέρτατο δικαίωμά τους: να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες σχολεία βρίσκονται κλειδαμπαρωμένα για λόγους που ούτε ίδιος ο σπιρτόζος υπουργός δεν μπορεί να κατανοήσει.
Πού είναι το περίεργο; Ότι κανείς από αυτούς τους συνδικαλιστές δεν σκέφτηκε πως αντί να κλείνουν τα σχολεία μεσοβδόμαδα, θα μπορούσαν να πάνε να ψηφίσουν Κυριακή; Όχι! Η Κυριακή είναι μια ιερή μέρα επειδή οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεκουράζονται. Το περίεργο είναι ότι αυτοί οι αγαθοί συνδικαλιστές έκλεισαν τα σχολεία μόνο μία μέρα! Κανονικά έπρεπε να κλείσουν τρεις μέρες. Πρώτη μέρα: ψυχική προετοιμασία. Δεύτερη μέρα: ψηφοφορία. Τρίτη μέρα: αποτοξίνωση. Ας το ξανασκεφτούν. Ποτέ δεν είναι αργά.
Γ.Γ.


Πυρκαγιά σε μονοκατοικία από σόμπα…
Όλο το χρόνο έχει δουλειά η Πυροσβεστική… Και μπορεί το καλοκαίρι να τρέχει για φωτιές σε δασικές εκτάσεις το χειμώνα όμως τρέχει για φωτιές σε σπίτια από σόμπες και καμινάδες τζακιών. Έτσι την Τετάρτη είχαμε στην Ξάνθη το πρώτο περιστατικό με πυρκαγιά για τον φετινό χειμώνα σε μια παλιά μονοκατοικία επί της οδού Αγ. Ελευθερίου. Συγκεκριμένα οι δύο ένοικοί της άναψαν τη σόμπα να ζεσταθούν και άρπαξε φωτιά το μπουρί το οποίο έβγαινε με μια αυτοσχέδια κατασκευή από το παράθυρο που ήταν ξύλινο και λαμπάδιασε. Το περιστατικό – όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Χρήστος Καλογουλίδης – δεν ήταν σοβαρό και οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά σε ελάχιστο χρόνο ενώ είχε υλικές ζημιές μόνο στο παράθυρο όμως επειδή η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη υπήρχε κίνδυνος εξάπλωσης, γεγονός που αποφεύχθηκε. Να σημειώσουμε ότι από τότε που ανέβασαν το ΕΦΚ στο πετρέλαιο και κατέβασαν τους μισθούς όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά με πυρκαγιά σε σπίτια από σόμπες. Είναι γνωστό τα τραγικά περιστατικά που είχαμε στον γειτονικό νομό Καβάλας με τα τρία αδελφάκια που κάηκαν στο σπίτι της γιαγιά τους από πυρκαγιά που προκλήθηκε από σόμπα ή το 12χρονο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη από μαγκάλι. Ας ελπίσουμε να είναι τελευταία…
Μ.Ξ.


Τα 40 της ΝΔ
Εκδήλωση ετοιμάζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης στις 23 – 24 Νοεμβρίου για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ. (Προσοχή μη συνδεθεί συνειρμικά με …μνημόσυνο! Είναι τυχαίο…). Η επέτειος θα γιορταστεί σ’ όλες της ΝΟΔΕ οι οποίες συναγωνίζονται ποιον υπουργό να φέρουν για να μιλήσει. Μην ξεχνάμε ότι τον Μάρτιο έχουμε εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκλογές αν δεν εκλεγεί από αυτή τη Βουλή. Οπότε καλό είναι να κάνουμε και κάποιες …προεκλογικές εκδηλώσεις δοθείσης της ευκαιρίας της επετείου. Η ΝΟΔΕ Ξάνθης κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο αλλά μέχρι χθες δεν ήταν σίγουρο ότι θα έρθει τελικά.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Γιορτινό Ι Φάγαμε και ήπιαμε, θα έλεγα υπερβολικά για αρκετούς από μας, άλλοι χόρεψαν δημο…