Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Συνέχισε έτσι Skoda Ξάνθη!

Συνέχισε έτσι Skoda Ξάνθη!

0
skoda ofi14

Εντυπωσιακά «μεταμορφωμένη» νίκησε εύκολα τον Ο.Φ.Η. με τελικό σκορ 2-1

Έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ οι γηπεδούχοι

Την 3η της φετινή νίκη πήρε η Skoda Ξάνθη το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδό της με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ από το γρήγορο γκολ του Πετρόπουλου στο 6’ και μέσα σε 4 λεπτά στο α’ μέρος (29’, 33’) με τους Λισγάρα και Κλέιτον διαμόρφωσε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς ο Τζορτζ αντίκρισε την 2η κίτρινη (κόκκινη) στο 78’.

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση

Την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση της χρονιάς κρατούσε η Skoda Ξάνθη γα τον αγώνα με τον Ο.Φ.Η. καθώς οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας επικράτησαν κατά κράτος επί των αντιπάλων τους. Μπορεί να βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, όμως κατάφεραν στη συνέχεια να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν σε μία εύκολη νίκη, η οποία δεν αντικατοπτρίζεται επακριβώς στο τελικό σκορ (2-1), μιας και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ με τους Κλέιτον, Λουσέρο, Καπετάνο, Σολτάνι οι οποίοι έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσουν τη διαφορά τερμάτων. Εκτός των παραπάνω που είχαν σημαντική συνεισφορά στο δημιουργικό κομμάτι, πολύ καλή ήταν η αμυντική τετράδα (Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Γουάλας) που εκτός του γκολ του Πετρόπουλου έκοβε όλες τις επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων, αλλά και οι κεντρικοί με πρωτεργάτη τον καλύτερο παίκτη του αγώνα Κλέιτον (που κινούνταν περισσότερο ως 2ος επιθετικός) είχαν πολύ καλή εικόνα.

Για το γεγονός αυτό ο προπονητής της Skoda Ξάνθη, Ράζβαν Λουτσέσκου, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του μετά το ματς.

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα και σήμερα ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο με γρήγορη κίνηση μπάλας, καταφέραμε να γυρίσουμε το σκορ και κάναμε ένα πολύ καλό β’ μέρος όπου θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει 3-4 γκολ από «καθαρές» φάσεις. Η ομάδα έπαιξε επιθετικά, πίεσε ψηλά, προσπάθησε να κλείσει τον αντίπαλο και στο τέλος πετύχαμε τον στόχο μας» δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου.

Από την απέναντι πλευρά, οι Κρητικοί παρά το δυναμικό ξεκίνημα στη συνέχεια δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι ιδιαίτερο και περισσότερο περιορίστηκαν στην άμυνα προσέχοντας να μη δεχθούν κι άλλα γκολ από τις απανωτές ευκαιρίες της Ξάνθης ενώ με την αποβολή του Τζορτζ βρέθηκαν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση χάνοντας τις όποιες ελπίδες είχαν για την… έκπληξη ενός θετικού αποτελέσματος.

Εξάλλου και ο προπονητής του Ο.Φ.Η., Τζενάρο Γκατούσο, παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ξάνθης «Μετά το γκολ που βάλαμε γυρίσαμε πίσω και δεχθήκαμε τα γκολ. Έχουμε πρόβλημα όταν προηγούμαστε καθώς μετά μπαίνουμε στην διαδικασία να σκεφτούμε πως θα κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα και τα χάνουμε. Η Skoda Ξάνθη ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια» είπε ο Ιταλός.

Όπως αποδείχθηκε το «στραπάτσο» της προηγούμενης αγωνιστικής και η βαριά ήττα στο Αγρίνιο λειτούργησε θετικά στην ομάδα της Ξάνθης που έδειξε ότι έχει δυνατότητες και μπορεί να ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια. Να υπενθυμίσουμε ότι ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα με τα παιχνίδια απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 5άδα, ξεκινώντας σε 15 ημέρες (μεσολαβεί το κενό του ερχόμενου Σαββατοκύριακου λόγω της Εθνικής) με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στα Πηγάδια.

Οι καλύτερες στιγμές

5’ Παράλληλη πάσα του Κουτσιανικούλη για τον Ράζακ, ο Ζαρόπουλος απέκρουσε το πλασέ του τελευταίου σωτήρια.

6’ Κόρνερ από δεξιά για τον ΟΦΗ κεφαλιά του Πετρόπουλου και 0-1

20’ Ο Γουάλας έκανε την σέντρα από αριστερά ο Λουσέρο έπιασε την κεφαλιά όμως ο Λόρια απέκρουσε σε κόρνερ:με δυσκολία.

24’ Σέντρα του Γουάλας η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Καπετάνου πέρασε άουτ.

29’ Ο Λισγάρας με κοντινή προβολή ισοφάρισε, 1-1.

33’ Ο Καπετάνος έστρωσε την μπάλα στον Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λόρια κάνοντας το 2-1.

43’ Στην κόντρα επίθεση ο Καπετάνος έκανε το πλασέ αποφεύγοντας τον Λόρια έξω από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας τον ανέκοψε με φάουλ και κιτρινίστηκε.

46’ Σέντρα του Καπετάνου, κεφαλιά του Σολτάνι η μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Λόρια.

48’ Οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους στην επόμενη φάση και ο Λόρια σταμάτησε το πλασέ του Καπετάνου.

53’ Ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Λόρια ήταν σε ετοιμότητα.

61’ Ωραία ενέργεια και πλασέ του Κλέιτον πέρασε λίγο άουτ.

70’ Σέντρα του Μπαξεβανίδη, το γυριστό του Καπετάνου πέρασε άουτ!

80’ Ο Ζαρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ροβίθη.

Διαιτητές

Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (ΕΠΣ Καστοριάς)

Β’ Βοηθός: Μαγιάννης Χρήστος (ΕΠΣ Άρτας)

4ος Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Κίτρινες: 21’ Μεραμπασβίλι, 38’ Απόνιο, 39’ Σολτάνι, 43’ Λόρια, 68’ Γουάλας, 73’ Τζορτζ, 75’ Κλέιτον, 83’ Παπαστεριανός, 93’ Ρούντι.

Κόκκινες: 78’ Τζορτζ.

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Γούτας, Λισγάρας, Φλίσκας, Βασιλακάκης (72’ Παπαστεριανός), Σολτάνι (63’ Ράνος), Λουσέρο, Κλέιτον (88’ Ρούντι), Καπετάνος.

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (46’ Τζορτζ), Απόνιο, Κουτσιανικούλης (59’ Ροβίθης), Ραζάκ, Μεραμπασβίλι, Πετρόπουλος (68’ Σίσιτς).

* Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του πρωταθλήματος Super League στο αυριανό φύλλο του «Ε»

** Επόμενος αγώνας για την Ξάνθη η σπουδαία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στις 22 ή 23 Νοεμβρίου στα Πηγάδια (η ακριβής ημερομηνία της επόμενης αγωνιστικής θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τη διοργανώτρια αρχή ενώ μεσολαβεί το ερχόμενο Σ/Κ το κενό στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…