Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» και στους Ξανθιώτες

«Ψηφιακή Αλληλεγγύη» και στους Ξανθιώτες

0
pshfiakh allhlegguh

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα δοθούν δωρεάν laptop ή tablet, αλλά και σύνδεση στο internet διάρκειας ενός έτους

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Δεν βλέπουν την ώρα οι χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος να παραλάβουν το κουπόνι για δωρεάν laptop ή tablet, αλλά και σύνδεση στο internet διάρκειας ενός έτους.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου σε ειδική ιστοσελίδα που θα αναπτυχθεί από την ΕΔΕΤ. Συγκεκριμένα, oι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet, θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό, αλλά και την παροχή internet που επιθυμούν, και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί που θα επωφεληθούν είναι οι δικαιούχοι που ανήκουν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλία;, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

Όσον αφορά τις περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου, οι περιφερειάρχες τους επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προτιμώντας να διαθέσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε άλλους σκοπούς.

Τι ισχύει αναλυτικά:

– Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο (δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος) και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό.

– Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός , υποστήριξη), καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη.

– Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

– Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης ή όχι

– Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail ή στο κινητό του.

– Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται το site του προγράμματος (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και να αναζητήσει Παρόχους που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και να εντοπίζει τις Προσφορές – «Πακέτα» που τον ενδιαφέρουν.

– Στο κατάστημα ο Δικαιούχος πολίτης προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα.

– Ο Δικαιούχος πολίτης επιλέγει Συσκευή, Σύνδεση και Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση (προαιρετικά).

– Το κατάστημα καταχωρεί την προμήθεια του πελάτη μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. Serial Number συσκευής) στην εφαρμογή της Δράσης.

– Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δικαιούχος πολίτης θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων Δικαιούχου πολίτη, Υπεύθυνη Δήλωση Δικαιούχου πολίτη, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (π.χ. Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ).

– Οι Δικαιούχοι πολίτες μπορούν να ελέγξουν στο site της δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού είναι υπαρκτός και ότι αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκε.

Επιμέλεια: Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…