Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σε ισχύ το πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» για δωρεάν λαπτοπ ή tablet με κουπόνι

Σε ισχύ το πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» για δωρεάν λαπτοπ ή tablet με κουπόνι

0
pshfiakh allhlegguh

Πώς θα υποβάλλετε την αίτηση

Σε ισχύ έχει τεθεί το από την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που θα χορηγήσει σε 289.300 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα, δωρεάν λάπτοπ ή tablet αλλά και σύνδεση στο internet για ένα χρόνο.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν από την Τετάρτη 4/2 στο e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους.

Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη». Σε κάθε ωφελούμενο (πολίτη που έλαβε το Κοινωνικό Μέρισμα και κάτοικο μίας εκ των οκτώ (8) Περιφερειών Αμιγούς Σύγκλισης) χορηγείται ένα κουπόνι (Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης) με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή του με τα προϊόντα των Παρόχων/Προμηθευτών της δράσης.

Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και κάθε Επιταγή έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

-Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015.

-Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230€.

Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες, που αιτήθηκαν και έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα και οι οποίοι, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), κατοικούν σε μία από 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), σύμφωνα με τη δηλωθείσα κατά την 31/12/2014 στο πληροφοριακό σύστημα “TAXISNET” και ισχύουσα διεύθυνση κατοικίας.

Οι ωφελούμενοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης από 4/2/2015 έως και 30/6/2015. Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον (προαιρετικά) – μέχρι 60€.

Καθεμιά από τις παραπάνω παροχές είναι διακριτά προκοστολογημένη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του ΠΣ TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης. Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.

  • pshfiakh allhlegguh

    «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» και στους Ξανθιώτες

    Σε λιγότερο από δύο μήνες θα δοθούν δωρεάν laptop ή tablet, αλλά και σύνδεση στο internet …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …