Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εγκρίθηκαν 342 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας για το δήμο Ξάνθης

Εγκρίθηκαν 342 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας για το δήμο Ξάνθης

0

Στον ΟΑΕΔ οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

Μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως πληροφορηθήκαμε από το γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ξάνθης και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο, για το δήμο Ξάνθης εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ 342 θέσεις από τις 3.500 που αναλογούν στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των ενδιαφερομένων ενώ όλη την διαδικασία έχει αναλάβει ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα

Να σημειώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η κατανομή των πρώτων 4.213 προσλήψεων από τις 15.000 που θα πραγματοποιηθούν συνολικά μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προβλέπει την πρόσληψη ανέργων ως 66 ετών με συμβάσεις 5 μηνών και αμοιβή (μετά τις ασφαλιστικές κρατήσεις) 490 ευρώ, για ανέργους άνω των 25 ετών, και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών.

Η προτεραιότητα δίδεται στους μακροχρόνια ανέργους, όπως και σε ανέργους που διαμένουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Περιμένουν εγκρίσεις από ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης και στον Δήμο Αβδήρων

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Γραφείο Προσωπικού των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων αναμένονται 2 εγκρίσεις από τον ΑΣΕΠ για τον δήμο Ξάνθης που αφορούν 8μηνη εργασία στο Τμήμα Καθαριότητα. Όσον αφορά τον δήμο Αβδήρων αναμένεται η έγκριση για 5 προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις. Οι ειδικότητες που θα προσληφθούν είναι 1 χειριστής Μηχανημάτων, 1 οδηγός και 3 εργάτες.

Περιμένει έγκριση για 5 προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις ο δήμος Αβδήρων

1 θέση Δασολόγου στο Δήμο Μύκης

Την πρόσληψη ενός ( 1 ) ατόμου ΠΕ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ , με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δήμου Μύκης Νομού Ξάνθης, που εδρεύει στην Σμίνθη Ξάνθης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας , Σμίνθη Ξάνθης και ειδικότερα στην υπηρεσία Προσωπικού, αρμόδιος : κ. Βασίλειος Μωϋσίδης (τηλ. 25413 52336) ή Μαρία Κύρου (25413 52337) εντός προθεσμίας πέντε (5) πέντε ημερών, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της τελευταίας ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος.

Άλλες 6.000 προσλήψεις με επιδότηση 450 ευρώ

Μεγάλη ζήτηση από επιχειρήσεις

Η κάλυψη του μισθολογικού κόστους με 450€ τον μήνα για 12 μήνες κάνει περιζήτητο το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα την επανάληψη του

Πριν από το τέλος του έτους αναμένεται να προκηρυχθεί η νέα δράση επιχορήγηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 6.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών.

Μετά την τεράστια εκδήλωση ενδιαφέροντος στο προηγούμενο ανάλογο πρόγραμμα, υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ προωθούν νέα δράση για την επιχορήγηση θέσεων απασχόλησα.

Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 450 ευρώ τον μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έως 12 μήνες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ ζητά την άμεση προκήρυξη του προγράμματος ακόμη και μέσα στον Νοέμβριο. Όπως και στο πρώτο πρόγραμμα, η επιχορήγηση θα δίνεται στις επιχειρήσει και θα αγγίζει τα 18 ευρώ την ημέρα, για τον κάθε ωφελούμενο που εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα έως 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα.

Ωφελούμενοι άνεργοι

Οι άνεργοι επιλέγονται από τα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, και πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή TOUS από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψη τους. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένα προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Τέλος, θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της EE ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Δικαιούχοι – επιχειρήσεις

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσει που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω απολύσεων. Οι επιχειρήσει θα υποβάλουν -αμέσως μόλις ανακοινωθεί η πρόσκληση- ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού, www. oaed.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού.

Παράταση για το voucher σε 16.600 ανέργους

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» αποφάσισε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Με τα νέα δεδομένα, η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε την Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ έχει σκοπό την προώθηση στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης,16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει και εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώ5 και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Η δράση (κατάρτιση και υποχρεωτική απασχόληση) θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Το κόστος της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 112 εκατ. ευρώ.

 

Νέες προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο με 4 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Εν αναμονή της έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για προσλήψεις στο Δημόσιο

Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ώστε να εκδοθούν και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους, ενώ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων από διοριστέους σε ακόμα δύο διαγωνισμούς.

Εβδομήντα εννέα θέσεις μόνιμου προσωπικού περιλαμβάνει η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους και άλλες συναφείς ειδικότητες στην Εθνική Βιβλιοθήκη, για υπαλλήλους σε Μητροπόλεις καθώς και για γιατρούς στα καταστήματα κράτησης και σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Μια δεύτερη προκήρυξη αφορά την πρόσληψη μηχανικών και διοικητικών στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες. «Κλειστού τύπου» είναι οι άλλοι δύο τρέχοντες διαγωνισμοί, αφού υποβάλλουν αιτήσεις μόνο παλαιοί διοριστέοι για την κάλυψη θέσεων σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Λέσβου.

H ΕΛΣΤΑΤ ζητά να προσλάβει συνεργάτες

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές εργασίες να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, από την 3η Νοεμβρίου 2014 μέχρι την 24η ώρα της 3ης Δεκεμβρίου 2014, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, το οποίο θα ισχύει από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2015.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών.

Οι Ιδιώτες Συνεργάτες χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών (συλλογή και έλεγχο στοιχείων).

Που θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.statistics.gr, στην πρώτη σελίδα του Portal, στην ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ». Επίσης, για απευθείας πρόσβαση, η διεύθυνση URL είναι η: https://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=427:5558

Για τους ενδιαφερόμενους που δε διαθέτουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και Internet, ή δεν γνωρίζουν το χειρισμό Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της ηλεκτρονικής Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης και από την Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ (Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης – Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών), καθώς και από τις Υπηρεσίες Στατιστικής Νομών.

Οι ενδιαφερόμενοι, κατά την ημερομηνία υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, θα πρέπει να διαθέτουν και, όταν τους ζητηθεί, να υποβάλουν, άμεσα, πλήρη δικαιολογητικά, τα οποία περιγράφονται στις οδηγίες υποβολής στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, καθώς και στην αναλυτική σχετική Ανακοίνωση η οποία ευρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr, στην πρώτη σελίδα, στην ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ» και στη διεύθυνση URL: https://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=427:5558

Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Ανακοίνωση- Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία περιέχει σημαντικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες και επισημάνσεις.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο και από τις οδηγίες συμπλήρωσης της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στον Προϊστάμενο του Τμήματος Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών κ. Βασίλειο Γούλα, στο τηλέφωνο 213 1352182, ή στον κ. Νικόλαο Φραγκουλόπουλο στο τηλέφωνο 2131353050, ή στην κα Ιωάννα Φωτοπούλου στο τηλέφωνο 213 1353068 και στην κα Περσεφόνη Καραπιπέρη, στο τηλέφωνο 2131353035.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…