Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων στην Ξάνθη

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων στην Ξάνθη

0
astynomia-ktirio

Έκλεψε αστυνομικό μέσα στην αστυνομία! Διέρρηξαν το Α.Τ.Μ της Alpha Bank στο Flamingo

Έκαναν εράνους «μαϊμού» και εξαπατούσαν τον κόσμο. Τροχαίο στην Κομοτηνή με τραυματίες 11 λαθρομετανάστες

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της χθεσινής ημέρας αφού μόνο στην Ξάνθη έγιναν δύο κλοπές καθώς και μία εξαπάτηση με μαϊμού εράνους ενώ στην γειτονική Κομοτηνή έγινε ένα σοβαρό τροχαίο με τραυματίες 11 λαθρομετανάστες!

Έκλεψε αστυνομικό μέσα στην αστυνομία…

«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» έλεγε ο αρχαίος ποιητής Καλλίμαχος και αυτό απέδειξε ένας 30χρονος Ξανθιώτης. Όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως ο 30χρονος ο οποίος είναι άτομο εξαρτημένο από ναρκωτικές ουσίες επισκέπτεται πολύ συχνά την αστυνομία. Το θύμα της κλοπής είναι ένας 43χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στη λέσχη της Δ.Α. Ξάνθης και είχε φιλικές σχέσεις με τον 30χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας για ανθρωπιστικούς λόγους τον κερνούσε καφέ ή του έδινε χαρτζιλίκι. Ενώ λοιπόν ήταν στο κυλικείο του τμήματος Ασφαλείας γύρω στις 10 το πρωί της Δευτέρας και ο αστυνομικός πήγε ένα καφέ σε διπλανό γραφείο οι δυο φίλοι του …βούτηξαν το τσαντάκι του που είχε αφήσει εκεί και το οποίο είχε μέσα 1000 ευρώ, ξεχνώντας και φιλίες και ευεργεσίες! Στη συνέχεια οι δράστες αποχώρησαν ενώ αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό από τον Αστυνομικό το τί ακριβώς είχε συμβεί διενεργήθηκε έρευνα της αστυνομία και σε μισή ώρα τους συνέλαβαν κοντά στην περιοχή του Δροσερού. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσό 900 ευρώ (πρόλαβαν και ξόδεψαν τα 100) καθώς επίσης μικροποσότητα ηρωίνης και 68 δισκία φαρμάκου, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Διέρρηξαν το Α.Τ.Μ της Alpha Bank στο Flamingo

Λίγο μετά την 1 ξημερώματα της Τρίτης άγνωστοι δράστες διέρρηξαν ATM της Alpha Bank στο Flamigo , στο 5ο χλ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Πόρτο Λάγος με …τροχό και το άδειασαν. Οι δράστες προσέγγισαν το ΑΤΜ που βρίσκεται απέναντι από το Εμπορικό Πάρκο και αφού αρχικά διέρρηξαν τον οικίσκο μέσα στον οποίο στεγάζεται το ΑΤΜ στη συνέχεια με τη χρήση τροχού έσπασαν το μηχάνημα αφαιρώντας όλα τα χρήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του και αποχώρησαν. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Συνελήφθησαν 2 ηλικιωμένες που έκαναν «μαϊμού» εράνους στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν την Δευτέρα το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 65 και 61 ετών, κατηγορούμενες για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και απάτη. Ειδικότερα, οι δύο ημεδαπές, χθες το πρωί, διενεργώντας έρανο για λογαριασμό συλλόγου, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, μετέβησαν σε κατάστημα της πόλης, όπου εξαπάτησαν την 43χρονη ημεδαπή υπάλληλο, αποσπώντας από αυτήν το χρηματικό ποσό των 5 Ευρώ.  

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστιδων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι οι δύο ημεδαπές, το πρωί της ίδιας ημέρας, προσπάθησαν, με τον ίδιο τρόπο, να εξαπατήσουν μια 64χρονη ημεδαπή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στην κατοχή των δράστιδων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

•2 μπλοκ αποδείξεων

•81 έντυπα του συλλόγου, για τον οποίο διενεργούσαν έρανο

•το χρηματικό ποσό των 528 ευρώ

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Τροχαίο στην Κομοτηνή με τραυματίες 11 λαθρομετανάστες

26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Όμως το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που τους μετέφερε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε χωμάτινο ανάχωμα στην Επαρχιακή Οδό Μαρωνείας – Σαπών το βράδυ της Δευτέρας Ο διακινητής συνελήφθη σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX. Στο σημείο εντοπίσθηκαν επίσης έντεκα (11) μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι, όπως προέκυψε, επέβαιναν στο παραπάνω όχημα και είχαν τραυματισθεί από το τροχαίο ατύχημα. Οι τρεις (3) από αυτούς σοβαρά και οι άλλοι οκτώ (8) ελαφρά.Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…