Σχόλια 15/10/14

0
Το ότι ο δήμος Ξάνθης δεν έκανε τίποτε για την ανακύκλωση δε λέγεται «λάθος» αλλά αδιαφορία και ανικανότητα κ. Δήμαρχε…


Έλλειψη επαγγελματισμού
Ο λαός μας πολύ εύγλωττα λέει πως «με πορδές αυγά δεν βάφονται». Έτσι και για κάποιους διοργανωτές που θέλουν να κάνουν προβολή σχεδόν τζάμπα. Στην επαρχία γαρ ευρίσκονται (νομίζουν) και ανάλογα συμπεριφέρονται.
Όμως όταν δουν χωρίς κόσμο την έκθεση τότε τι θα λένε στους εκθέτες; Ποια δικαιολογία θα εφευρίσκουν;
Είναι απλό. Οι άνθρωποι δεν είναι επαγγελματίες κύριε Μωραΐτη και κρίμα για την προσπάθειά σας.
«Ε»


Αξιοποίηση μεταλλείων
Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης έχει περιληφθεί η αξιοποίηση 20 μεταλλευτικών περιοχών με αξιόλογα κοιτάσματα διαφόρων ειδών μεταλλευμάτων. Και η προσπάθεια αυτή θα στηριχθεί στη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων.
Το κράτος δια του ΙΓΜΕ έκανε την υποχρέωσή του. Ερεύνησε, εντόπισε, μελέτησε τις ποσότητες εάν είναι αξιοποιήσιμες, χαρτογράφησε και παρέδωσε τη δουλειά που έπρεπε να προηγηθεί. Από δω και πέρα τη σκυτάλη παίρνει ο σχετικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση εκ μέρους των ιδιωτικών πλέον επενδύσεων μέσω ελληνικών ή ξένων κεφαλαίων. Κι αυτό διότι αυτές οι δουλειές απαιτούν κεφάλαια, όχι λόγια. Αυτή είναι η πρώτη είδηση.
Υπάρχουν όμως και οι άλλες που άγνωστο γιατί κάποιοι αντιδρούν για την αξιοποίησή τους κι αυτές είναι πρώτον η αξιοποίηση των κοιτασμάτων ζεόλιθου που υπάρχουν στη Θράκη και δεύτερο των σπάνιων γαιών που κάποιες υπάρχουν επίσης στη Θράκη.
-Κύριε Περιφερειάρχα, ιδού πεδίον δράσης λαμπρόν!
«Ε»


Αναγνώριση της παράλειψης
Έστω και αργά, η αναγνώριση έγινε. Και έγινε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του νέου δημάρχου Χαρ. Δημαρχόπουλου. Ποια αναγνώριση; Μα ότι τόσα χρόνια ο δήμος Ξάνθης ως Μητροπολιτικός, δεν έκανε τίποτε, δεν προχώρησε ούτε μέτρο την υπόθεση «Ανακύκλωση» στο δήμο!
Το έχουμε γράψει άπειρες φορές ότι η Ξάνθη υστερεί, είναι τελευταία στο θέμα της ανακύκλωσης, όταν χωριά στη Βουλγαρία έχουν κάδους για γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο. Στην Ξάνθη τίποτε. Ακόμη και τις φιλότιμες προσπάθειες Συλλόγων και Ιδιωτών δεν βοηθούσε ο δήμος. Η αποδοχή του λάθους στην κατεύθυνση της απουσίας ανακύκλωσης στο δήμο εκ μέρους του δημάρχου Ξάνθης είναι ένα πολύ θετικό σημείο αισιοδοξίας για το μέλλον της ανακύκλωσης στην περιοχή μας. Τώρα μάλιστα που ο δήμαρχος Ξάνθης έχει την ευθύνη του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων νομού Ξάνθης, πιστεύουμε ότι πιο εύκολα και πιο οργανωμένα μπορεί να προχωρήσει συνολικά την υπόθεση «ανακύκλωση». Θα είναι ο πρώτος και θα καταγραφεί στα υπέρ του.
«Ε»


Πολύ φασαρία στο δημοτικό κτίριο
Το έχουμε ξανασχολιάσει. Η ακουστική του νέου δημοτικού κτιρίου είναι πολύ κακή. Δημιουργείται εκεί μέσα μια οχλαγωγία, μια βαβούρα, που έχει επίπτωση εις βάρος των υπαλλήλων και της απόδοσής τους.
Ο ενιαίος χώρος, η αρχιτεκτονική του κτιρίου, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από την αρχή, όλα αυτά αυξάνουν την ένταση της ανθρώπινης φωνής. Προφανώς και θα πρέπει κάποιος ειδικός να δει την όλη αυτή ιστορία γιατί σύντομα οι υπάλληλοι θα «σαλτάρουν»!
«Ε»


8 στους 10 πάνε για ρύθμιση στη ΔΕΗ
Σε επίσκεψή μας στη ΔΕΗ για υπόθεσή μας, αναμένοντας τη σειρά μας, διαπιστώσαμε πως οκτώ στους δέκα συμπολίτες που βρίσκονταν εκεί, είχαν πάει να κάνουν ρύθμιση του χρέους τους πληρώνοντας βέβαια κάποιο ποσό.
Δεν είναι υπερβολή τα παραπάνω. Όντως αρκετοί συμπολίτες μας, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουν οικονομικό πρόβλημα και τα «φέρνουν βόλτα» με δυσκολία και προσπάθεια. Και μόλις εξοικονομήσουν λίγα χρήματα πληρώνουν τη ΔΕΗ, διότι σύγχρονη ζωή χωρίς ρεύμα ηλεκτρικό δεν νοείται τόσο στα σπίτια και βέβαια σε καταστήματα και βιοτεχνίες.
«Ε»


Απατεώνας με τη βούλα των ΗΠΑ
Τον θυμάστε τον Αρτέμη Σώρρα που έφτασε πριν δύο χρόνια στη χώρα κραδαίνοντας ένα έμβασμα 600 δις δολαρίων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών με το οποίο θα έσωζε τη χώρα; Σίγουρα ναι. Βέβαια οι περισσότεροι δεν έδωσαν σημασία στον νέο αυτό εθνοσωτήρα, αλλά αρκετοί που τους αρέσουν τα παραμύθια και οι περίεργες ιστορίες (νεφελίμ, ψεκασμοί κλπ) πίστεψαν ότι πραγματικά σωθήκαμε!
Η Τράπεζα της Ελλάδας που δέχθηκε την «προσφορά» Σώρρα, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, προκειμένου να διερευνήσουν εάν υπήρχε πράγματι το ποσό αυτό, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία και η απόφαση ήρθε τελικά επιβεβαιώνοντας αυτό που κάθε νοήμων άνθρωπος πίστεψε εξ’ αρχής. Ότι δηλαδή ο κύριος Σώρρας είναι απατεώνας, ότι το έμβασμα των 600 δις δολαρίων, είναι «προϊόν απάτης». Μάλιστα οι Αμερικανοί συνέστησαν στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».
Δυστυχώς αρκετοί ήταν και οι συμπολίτες μας που πίστεψαν το Σώρρα, κάνοντας μάλιστα και σχετική καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών…


Νέα δημοσκόπηση της GPO
Εντύπωση προκαλεί η τελευταία δημοσκόπηση της GPO που έγινε για το MEGA, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 6,5% της ΝΔ. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26,7% και ακολουθεί η ΝΔ με 20,2%, το Ποτάμι με 6%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 3%.
Η ΔΗΜΑΡ δεν ανιχνεύεται καθόλου στη δημοσκόπηση, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πέσει κάτω του 1,5%, ενώ κρατάει γερά ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη με 1,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 18% ενώ η πλειοψηφία, το 55,7%, δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή.


Καλπάζει ο ΣΥΡΙΖΑ…
Στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες έφτασε η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της GPO. Δημοφιλέστερος πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας αλλά καταλληλότερος ο Αντώνης Σαμαράς και τρίτο κόμμα το Ποτάμι. Είναι φανερό ότι η τάση του εκλογικού σώματος τη δεδομένη στιγμή γέρνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα του δίνει μια σημαντική διαφορά που ούτε και αν ακόμη ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο ένοικος του τάφου στην Αμφίπολη δεν σώνεται η κατάσταση για την ΝΔ! Παρότι ο Πρωθυπουργός κάνει φιλότιμες προσπάθειες να βγούμε από το Μνημόνιο και να έχει να παρουσιάσει σταθερούς οικονομικούς δείκτες και πρωτογενές πλεόνασμα. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από την υπεροφολόγηση . Η τελευταία φοροκαταιγίδα του ΕΝΦΙΑ που είναι σαν να πληρώνουμε ενοίκιο για τα σπίτια που αγοράσαμε και φορολογηθήκαμε γι αυτά ήταν η μοιραία. Μπορεί να υπάρχουν επιφυλάξεις και αβεβαιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι τόση η αγανάκτηση από την εξαντλητική φορολόγηση που υπερνικιέται…Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα με διαφορά. Το ζητούμενο είναι αν θα καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς θα προσπαθήσει να βρει συμμάχους και ως γνωστό δεν έχει και πολλές επιλογές.
Μ.Ξ.


Η Μελίνα και η Αμάλ…
Κούκλα, ελεγκάντ, γκλάμουρους, φινετσάτη, με χολυγουντιανή αύρα μας εντυπωσίασε η νιόπαντρη κα Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, η οποία άφησε στην μέση το μήνα του μέλιτος με τον διεθνή αστέρα Τζωρτζ Κλούνεϊ και ήρθε στη χώρα μας για ν’ αναλάβει επίσημα την υπόθεση της διεκδίκησης των κλεμμένων μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα. Ας μην γινόμαστε καχύποπτοι και ας μην μιζεριάζουμε… Η κοπέλα δεν είναι μόνο όμορφη και γυναίκα του πιο περιζήτητου πάλαι ποτέ εργένη , είναι και δικηγόρος με εξειδίκευση σε μεγάλες ανάλογες υποθέσεις. Δεν είναι τυχαία… Κι αν μας στοιχίσει και κάτι παραπάνω δεν χάλασε και ο κόσμος… εδώ έφαγαν τον Χριστό με τα σανίδια κάποιοι πολιτικοί με τη δική μας ψήφο και μας κατάντησαν εδώ …Αρκεί βέβαια να δούμε και κάποιο αποτέλεσμα… Και μη ξεχνάμε την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη η οποία και ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία με τα κλεμμένα από τον βρετανό Έλγιν γλυπτά του Παρθενώνα και την αλησμόνητη φράση της: «Αν δεν ζω όταν θα επιστρέψουν τα μάρμαρα θα …ξαναγεννηθώ»!
Μ.Ξ.


Τι περιμένουν;
Εδώ και μια εβδομάδα, στην συμβολή των οδών 40 Εκκλησιών και Μικράς Ασίας είναι παρατημένος ένας διθέσιος καναπές. Ο ιδιοκτήτης του, αφού τον βαρέθηκε, είπε να το ακουμπήσει δίπλα στον κάδο, ακουμπώντας τα μαξιλάρια του παραπλεύρως του επίπλου, προκειμένου να φαίνεται και ο μηχανισμούς που τον μετέτρεπε σε κρεβάτι. Δυστυχώς όμως, όσο και αν τον «διαφήμισε» με την ελπίδα να τον πάρει κάποιος που τον έχει ανάγκη, το εγχείρημα δεν έπιασε, με αποτέλεσμα ο καναπές να στέκει ακόμα εκεί βρώμικος και ξεσκισμένος.
Και αναρωτιόμαστε, τι περιμένουν οι υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας για να τον μαζέψουν; Μπορεί μια καθυστέρηση 2-3 ημερών να είναι δικαιολογημένη λόγω φόρτου εργασίας, αλλά η μια εβδομάδα είναι υπερβολικός χρόνος όταν αναφερόμαστε μάλιστα σε μια κύρια αρτηρία της πόλης.
Γ.Τ.


Μαγεύει η παλιά πόλη
Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Βόρεια περιπλανιούνται καθημερινά στα σοκάκια της παλιάς πόλης, εντυπωσιασμένοι από την αρχιτεκτονική και την αισθητική που σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.
Αν και υπάρχουν μερικά γκρουπ, οι περισσότεροι έρχονται μεμονωμένα, με αποτέλεσμα να «καρφώνονται» από τις ερωτήσεις που κάνουν στους περαστικούς, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει επαρκής σήμανση στην πόλη, προκειμένου να τους κατευθύνει.
Ας κάνουμε, λοιπόν, την πόλη μας πιο φιλική στους επισκέπτες, τοποθετώντας πινακίδες και κιόσκι πληροφοριών, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός στην περιοχή μας.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…