Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1 ειδικός σύμβουλος για τον δήμο Μύκης

1 ειδικός σύμβουλος για τον δήμο Μύκης

0

Προκηρύχθηκε από το δήμο Μύκης μια (1) θέση Ειδικού Συνεργάτη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (με την επιφύλαξη των διατάξεων

της παρ. 13 του άρθρου 67 του Ν. 1416/84). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει nα είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών Α.Ε.Ι. ή ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής. Να έχουν εμπειρία σε θέματα σύστασης και λειτουργίας εταιρειών ,επιχειρήσεων ή άλλων Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ ή γενικότερης λειτουργίας των Ο.Τ.Α. Ο Ειδικός Συνεργάτης θα απασχολείται κατά κύριο λόγο με θέματα Διοίκησης του Δήμου, Ανάπτυξης, σύστασης και λειτουργίας δημοτικών εταιρειών και επιχειρήσεων, τροποποίησης καταστατικών και γενικότερα ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης με την νομική προετοιμασία και την νομική αντιμετώπιση θεμάτων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

Αιτήσεις

3. Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία

μας, μέσα σε δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες από την τελευταία δημοσίευση της

παρούσας προκήρυξης στον ημερήσιο τοπικό τύπο του Νομού.

Περισσότερες πληροφορίες, θα δίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το

Γραφείο Προσωπικού του Δήμου μας (Πληροφ. Mωϋσίδης Βασίλειος-

Τηλ. 2541352336-2541352337 Μαρία Κύρου).-

Προσλήψεις στο Δ.Π.Θ.

Το Δ.Π.Θ., προκήρυξε τις ακόλουθες θέσεις:

* 1 ΠΕ Νομικής

* 1 ΔΕ Απόφοιτο

* 1 ΔΕ Απόφοιτο

Αιτήσεις μέχρι 23.10.2014.

* 1 με πτυχίο Γεωλόγου

Αιτήσεις μέχρι 22.10.2014.

* 1 με πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού

* 1 με πτυχίο ΑΕΙ Τεχνολογικών Επιστημών

Αιτήσεις μέχρι 24.10.2014.

ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης: Πρόσληψη Γραμματέα ΔΕ

Αιτήσεις έως 17 Οκτωβρίου

Πληροφορίες: 24510-23156

Επίσης στις 20 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για 30 υπαλλήλους Γραφείου ΔΕ στα Καταστήματα Πωλήσεων Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης. Πληροφορίες: http://dei.gr/el/proslipsi ektaktouproswpikou/proslipsiektaktouproswpikoustidhsipwlisewn di

3.000 προσλήψεις με πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας σε νοσοκομεία

300 θέσεις στην 4η Υ.ΠΕ.

Η προκήρυξη αναμένεται τέλος Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά

Περίπου 3.000 προσλήψεις με τα πεντάμηνα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ έχει ζητήσει το υπουργείο Υγείας, όπως έχει κάνει γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, προκειμένου να καλύψει θέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και να στελεχωθούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ειδικότερα οι προσλήψεις θα ενταχθούν στα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» του ΟΑΕΔ και θα αφορούν διάφορες ειδικότητες προσωπικού όπως: βοηθητικό υγειονομικό, διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, υπαλλήλους πληροφορικής, διοικητικούς γραμματείς κ.τ.λ. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας κ.Βρούτσης η προκήρυξη του προγράμματος θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα

Επίσης έως την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και Οργανισμούς του Δημοσίου. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ,αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των δικαιούχων από 10.000 που ήταν αρχικά, σε 15.000 άτομα, σε μια προσπάθεια να καλύψει όσο γίνεται πιο αποδοτικά, τις τεράστιες ανάγκες για εύρεση εργασίας που υπάρχουν σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισές θέσεις θα καλυφθούν από εργαζόμενες στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, με μισθό που κυμαίνεται από 427 ευρώ ( κάτω των 25 ετών) έως 490 ευρώ το μήνα.

Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης, με συγκεκριμένα κριτήρια κατάταξης που είναι τα εξής:

*Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

*Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

*Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

*Ηλικία.

*Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Oι προσλήψεις θα αφορούν διάφορες ειδικότητες προσωπικού όπως: βοηθητικό υγειονομικό, διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό κ.λ.π.

4η Υ.ΠΕ.: 300 θέσεις

Θέσεις

Ειδικότητες

20

ΠΕ – ΤΕ Διοικητικό – Λογιστικό

20

ΠΕ ΤΕ Πληροφορικής

20

ΠΕ – ΤΕ Διοικητικών Γραμματέων

150

ΔΕ Νοσηλευτών

30

ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικό Προσωπικό

30

ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό

30

ΔΕ Τεχνικών

Καθ’ οδόν 2.128 προσλήψεις στο Δημόσιο

Καθ οδόν βρίσκονται διαγωνισμοί για προσλήψεις 2.128 υπαλλήλων στο Δημόσιο. Το ΑΣΕΠ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση 6 μεγάλων διαγωνισμών έως το τέλος του χρόνου και θα προσληφθούν στο Δημόσιο 1.483 μόνιμοι υπάλληλοι και 645 εποχικοί. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 540 ατόμων στον ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι διαγωνισμοί της ΔΕΗ και της Στατιστικής, ενώ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί του ΕΚΑΒ, των ΕΛΤΑ, της ΟΣΥ και του ΜΕΤΡΟ.

200 διασώστες στο ΕΚΑΒ

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 200 μόνιμων υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Η έκδοση της προκήρυξης θα γίνει άμεσα, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά σε προσωπικό λόγω των συνταξιοδοτήσεων που έχουν μεσολαβήσει από το 2008, οπότε και είχε βγει ο τελευταίος διαγωνισμός του φορέα.

33 θέσεις στην ΕΛΣΤΑΤ

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται η προκήρυξη πρόσληψης 33 μονίμων υπαλλήλων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ανήκουν στις ειδικότητες ΠΕ Στατιστικών, ΠΕ Μαθηματικών και ΠΕ Οικονομολόγων και να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα οικείου ΑΕΙ, καθώς και πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου. Ήδη έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας οι τρεις θέσεις που θα δοθούν σε προστατευόμενους από τον Ν. 2643/98. Αυτές είναι της ειδικότητας ΠΕ Στατιστικών και κατανέμονται στους νομούς Αργολίδος, Λασιθίου και Κιλκίς και αντίστοιχα απευθύνονται σε άτομο με Αναπηρία, πολύτεκνο και τρίτεκνο. Επίσης θα ξεκινάει η διαδικασία πρόσληψης 645 εποχικών στα ΕΛΤΑ και 600 μονίμων στη ΔΕΗ. 450 οδηγών και τεχνιτών στην ΟΣΥ 200 μονίμων στο ΜΕΤΡΟ.

Ξεκινάει η διαδικασία πρόσληψης 645 ατόμων στα ΕΛΤΑ

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προχωρήσει η πρόσληψη 645 εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στα μέσα καλοκαιριού. Μάλιστα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ είχαν προχωρήσει και σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να προσληφθεί το νέο προσωπικό.

Πριν από λίγες μέρες ωστόσο δόθηκαν οι απαραίτητες υπογραφές και τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί η κατανομή των θέσεων στο ΑΣΕΠ προκειμένου να καταγράψει τις νέες προκηρύξεις. Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας.

Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν, είναι οι ακόλουθες:

•ΔΕ Διανομέων

•ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης

•ΔΕ Οδηγών

•ΥΕ Διαμετακομιστών

Αναλυτικά για κάθε ειδικότητα ζητούνται τα εξής:

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ: Όσοι ενδιαφέρονται να καλύψουν τις θέσεις των διανομέων θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών, να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της διανομής και να μην έχουν κώλυμα, κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα 9, καταδίκης, υποδικίας, δικαστικής συμπαράστασης. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν είναι το πτυχίο ή δίπλωμα σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ανεξαρτήτως κυβικών (πλην μοτοποδηλάτου).

ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ: Οι υποψήφιοι για τις θέσεις εσωτερικής εκμετάλλευσης οφείλουν να διαθέτουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β’ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή πτυχίο Α’ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων Διοικητικών Υπηρεσιών – Γραμματέων ή Οικονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, καθώς και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ: Οι υποψήφιοι για τις θέσεις οδηγών οφείλουν να διαθέτουν α) δίπλωμα ΙΕΚ ειδικοτήτων τεχνικού αυτοκινήτου οχημάτων ή εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων ή πτυχίο Α ή Β κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος ενιαίου πολυκλαδικού λυκείου τμήματος μηχανικών αυτοκινήτων ή τεχνικής επαγγελματικής σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας μηχανών αυτοκινήτου ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ειδικότητας μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος άλλης συναφούς ειδικότητας ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής σε αντίστοιχη ειδικότητα και β) επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας σε ισχύ.

ΥΕ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΩΝ: Για τις θέσεις των διαμετακομιστών ζητείται απολυτήριο Γυμνασίου ή παλαιού Δημοτικού για όσους έχουν αποφοιτήσει έως και το 1980.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα αφορά 16.000 ανέργους

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την προώθηση στην αγορά εργασίας 16.600 ανέργων. Πρόκειται κυρίως για όσους διαθέτουν χαμηλά τυπικά προσόντα, ηλικίας 29 έως 64 ετών, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.

Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).

Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…