Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Πλήρης ανάπαυσις

Πλήρης ανάπαυσις

0
pote doyleia kyriaki
Όταν λέμε ανάπαυση εννοούμε πλήρη και ολοκληρωτική ανάπαυση και όχι μέτρα imitation. Αυτά απαγορεύονται, δεν είναι αξιοπρεπή πράγματα και της δικής μας σειράς. Όταν λέμε ξάπλα εννοούμε τάβλα, όλοι κάτω.
Από την εποχή του Αβραάμ ακόμη υπήρχε πρόβλεψη για την Κυριακάτικη ξεκούραση ακόμη και στους βοσκοτόπους του Ισραήλ. Ούτε άρμεγμα προκειμένου να ευχαριστήσουν τον Κύριο για το γάλα των προηγουμένων ημερών. Σοφά λοιπόν αποφάσισε το συμβούλιο της επικράτειας να κλείνουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. Οφείλουν καταστηματάρχες και υπάλληλοι να αποδίδουν τα δίκαια στο όμορφο σώμα τους μετά την εβδομαδιαία εξόντωση. Βέβαια τα καταστήματα κατά έναν περίεργο τρόπο την τρέχουσα περίοδο έχουν εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό στις μύγες και παραβλέπουν τις πιεστικές ζητήσεις εμπορευμάτων από τους πελάτες. Ας είναι, σιγά-σιγά όλοι θα εξυπηρετηθούν, όλοι θα πάρουν-όχι όλοι, όσοι έχουν λεφτά- να μην λέμε χαζά.
Είναι όμως άδικο να ξεκουράζονται οι μαγαζάτορες και όχι μαζί και οι εισπράκτορες. Το μέτρο θα πρέπει να γενικευθεί. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να ξεκουράζονται τις Κυριακές επίσης οδηγοί και εισπράκτορες Λεωφορείων, ταξί και βυτιοφόρων. Το ίδιο μέτρο θα είναι σωστό να εφαρμοσθεί σε γιατρούς, νοσοκόμους και ασθενείς. Ο νόμος πρέπει να είναι ίσος απέναντι σε όλους. Νοσοκομεία τις Κυριακές κλειστά. Γιατί όχι και τα νεκροταφεία, και οι νεκροθάφτες με τους Ιερείς άνθρωποι είναι , δεν είναι γομάρια για να δουλεύουν και τις Κυριακές. Να απαγορευθούν οι ασθένειες και οι θάνατοι κατά το ευχάριστο διήμερο του Σαββατοκύριακου. Είναι ημέρες χαράς και όχι λύπης. Πέθανε ο πατέρας σου ημέρα Κυριακή; Το κράτος θα πρέπει αυτεπαγγέλτως να μηνύσει τον κοντινότερο συγγενή για παράνομη διακίνηση νεκρού σε ώρες κοινής και απόλυτης ησυχίας.
Η αστυνομία οφείλει επίσης να αναπαυθεί. Να αναρτηθούν ταμπέλες έξω από τα αστυνομικά τμήματα που να αναγράφουν: Δολοφονίες, ληστείες και διαρρήξεις καταγγέλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρας 8ης μέχρι 4ης απογευματινής. Δολοφονημένους γνωστούς σας και φίλους κρατήστε τους αγκαλιά και σε θέση υπτία μέχρις αφίξεως τη Δευτέρα του ανακριτικού γραφείου για να εξετάσουμε την ακριβή στάση κατά την ώρα του πυροβολισμού. Δεν επιτρέπεται καμία μετακίνηση του πτώματος. Η Κυβέρνηση, αν θέλει σοβαρά να στηρίξει την απόφαση των Δικαστών θα πρέπει να προβεί σε μία συμφωνία Κυρίων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη των Αστυνομικών και των κακοποιών για να πετύχει ένα moratorium αδικημάτων και συλλήψεων κατά το διήμερο του Σαββατοκύριακου. Το δίκαιο πρέπει να λέγεται και να στηρίζεται από όλους, όχι μεροληψίες.
Ακόμη θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν ο κάματος των Ιερέων κατά την Αγία ημέρα της Κυριακής και να σταματήσει η λειτουργία Ναών, Μητροπόλεων και Μοναστηριών. Ξεκούραση για όλους. Ιερή επιταγή. Αεροδρόμια και αεροπλάνα δεν πρέπει να εξαιρεθούν του ευεργετικού αυτού μέτρου και να παύσουν πτήσεις, αναχωρήσεις και προσγειώσεις. Σε περίπτωση εξέλιξης πτήσης την στιγμή παύσης εργασίας θα καταρρίπτεται από πυραύλους αέρος-αέρος ή έστω αέρος-μεθανίου. Να πεθαίνουν οι παράνομοι επιβάτες από ασφυξία βρομιούχων αερίων.
Την ίδια ώρα το Γενικό επιτελείο Στρατού θα αποσύρει αξιωματικούς και οπλίτες στα σπίτια τους για να δείξει έμπρακτα τη συμφωνία και στήριξη των σοφών αυτών μέτρων περί ανάπαυσης των ταλαιπωρημένων σωμάτων των Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών. Μέχρις εδώ και μη παρέκει. Ο Υπουργός εξωτερικών θα έχει εν τω μεταξύ υπογράψει εμπροθέσμως συμφωνία μη επίθεσης με τις γειτονικές χώρες κατά την αγία ημέρα της Κυριακής. Η Τουρκία βάσει νόμου θα μπορεί να αποβιβάσει εκστρατευτικό σώμα στη Χίο μόνον τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, διαφορετικά η απόβαση θα χαρακτηρίζεται παράνομη και καταχρηστική . Μετά, τον λόγο θα έχει το πλησιέστερο Ειρηνοδικείο στο Καρλόβασι της Σάμου του οποίου ο Πρόεδρος είναι άτεγκτος.
Το 2009 είχα φθάσει Κυριακή Μαρτίου στο Montre της Ελβετίας. Όλα τα μαγαζιά ορθάνοιχτα, διάπλατες οι πόρτες περίμεναν την πελατεία. Το 2005 από σύμπτωση πάλι Κυριακή είχα φθάσει στο Toronto, κι εκεί όλα ανοιχτά. Περίεργα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να συλλάβει το μεγαλείο της σκέψης των Νέων Ελλήνων. Το ίδιο μου συνέβη και στο Neuss της Γερμανίας. Θα μου πεις τώρα πώς θα ακολουθήσουμε τους Ναζί Γερμανούς; Ποτέ, κατάκλειστα εμείς, αμπάρα και λουκέτο. Δε πα΄ να ψάχνει ο τουρίστας να αγοράσει ένα αγαλματάκι του Ποσειδώνα, εμείς εκεί, δεν θα στηρίξουμε την ειδωλολατρεία. Μηδέν από μηδέν, μηδέν, νομοταγείς μέχρι ξάπλας. Ροχαλητό που να ακούγεται από τον πρώτο στο ρετιρέ.
Του Φοίβου Ιωσήφ
  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…