Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το Κέντρο Πολιτισμού στηρίζει τους συλλόγους

Το Κέντρο Πολιτισμού στηρίζει τους συλλόγους

0
kentro plzoct

Πρεμιέρα του νέου Δ.Σ. του κέντρου Πολιτισμού με ομοφωνία – Πρόταση του Μ. Τσέπελη για διοργάνωση ανά δύο χρόνια του χορωδιακού Φεστιβάλ

Εξετάστηκε θετικά το ενδεχόμενο επιβολής αντιτίμου στην παραχώρηση του αμφιθεάτρου. Θα μπουν κριτήρια

Σε αίθουσα του κτιρίου της πλατείας Ματζίνη και όχι στην έδρα του στην Στέγη Πολιτισμού συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού με πλήρη απαρτία και πλήρη σύμπνοια απόψεων. Τα 5 θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορούν να χαρακτηριστούν επουσιώδη και υπηρεσιακού χαρακτήρα. Το μόνο που προκάλεσε ενδιαφέρον ήταν η πρόταση του Μ. Τσέπελη που συνοδεύτηκε από αιτιολογία για διοργάνωση ανά δύο χρόνια του Φεστιβάλ Χορωδιών και όχι κάθε χρόνο και ο προβληματισμός που κέρδισε έδαφος και θα εξεταστεί που αφορά στην επιβολή αντιτίμου για την διάθεση του δημοτικού αμφιθεάτρου με βάση κριτήρια που θα θέσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Κέντρου.

Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο κι όλα μαζί τον πολιτισμό…

Τη συνδιοργάνωση με το ΕΒΕ Ξάνθης και τη συμμετοχή του Κέντρου Πολιτισμού χρηματοδοτώντας με 1.500 ευρώ τις παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της 1ης Πανελλήνιας Έκθεσης και της 3ης Έκθεσης Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. Τα επόμενα δύο θέματα αφορούσαν την διάθεση του αμφιθεάτρου στις 19/11/2014 και καταβολή Επιχορήγησης στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Επάρκεια» και από τις 19/10 έως τις 9/11 στη ΦΕΞ για την διοργάνωση του μουσικού φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μ. Χατζιδάκι,» με τίτλο: «Η Ξάνθη του Μάνου» που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Κέντρου Πασχάλης Λύρατζης το Κέντρο Πολιτισμού στηρίζει τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων τόσο γιατί εξ αντικειμένου είναι αρωγός σ’ όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και γιατί τους θέλει αρωγούς στις δικές του εκδηλώσεις. Με αφορμή τη διάθεση του αμφιθεάτρου συζητήθηκε ακροθιγώς το ενδεχόμενο επιβολής αντιτίμου με βάση κάποια κριτήρια, κάτι που είχε θετική απήχηση ώστε να έχει έσοδα το Κέντρο Ειπώθηκε όμως ότι αυτό θα εξεταστεί σε επόμενο συμβούλιο.

Οι προτάσεις του Τσέπελη

Στη συνέχεια ο κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης εισηγήθηκε την αποδοχή δωρεάς δύο πινάκων ζωγραφικής των ζωγράφων Άννινου Οδυσσέα και Χουρσουντιάν Ανάντα ως δώρων για τις εκθέσεις τους. Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης, αυτό έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια επειδή ο χώρος της Πινακοθήκης δεν μισθώνεται για τις εκθέσεις και αντί μισθώματος οι ζωγράφοι δωρίζουν ένα πίνακα που επιλέγει ο Διευθυντής Έτσι η Πινακοθήκη έχει μια μεγάλη συλλογή έργων. Στο επόμενο θέμα τα μέλη επέδειξαν μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και αποδέχθηκαν ομόφωνα το αίτημα συμπολίτισσας μας που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα εξαιτίας τραγικών καταστάσεων να φοιτήσει δωρεάν το 6χρονο παιδί της στο Ωδείο Ξάνθης. Τέλος η συνεδρίαση έκλεισε με δύο προτάσεις του Μ. Τσέπελη. Η πρώτη αφορούσε το Φεστιβάλ Χορωδιών. Συγκεκριμένα πρότεινε να διοργανώνεται ανά δύο χρόνια για να δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος διαφορετικές χορωδίες και όχι οι ίδιες και οι ίδιες εξαιτίας των περιορισμένων επιλογών και να μην αλλοιωθεί η ταυτότητά του με στοιχεία ρεμπέτικα αλλά να παραμείνει καθαρά χορωδιακό. Η άλλη πρόταση αφορούσε να συνεργαστεί το Κέντρο με συγκεκριμένο λογιστικό γραφείο της πόλης για την κατάρτιση του ισολογισμού καθώς έχει την δυνατότητα εκ νόμου να έχει ειδικό συνεργάτη. Όπως σημείωσε ο κ. Τσέπελη με το εν λόγω γραφείο έχει συνεργαστεί και ο ίδιος και το προτείνει ανεπιφύλακτα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…